שאלה של פרקטיקה!!!

tarami

New member
שאלה של פרקטיקה!!!

בדירה שרכשתי ואכנס אליה בעתיד הקרוב מרפסת השירות אינה ממוקמת ליד המטבח(אפילו רחוק ממנו) ובמסגרת תיכנון המטבח חשבתי רק עכשיו על נושא איחסון (תפו"א,בצל וכדומה) שבדר"כ הם בסלסלה במקום פתוח ואוורירי ולאחר צפיה במגזין תיכנון שממקמים אותם בתוך ארון במגירה נשלפת עמוקה שבה יש קופסאות מתכת אשר שקועות בה ומיועדות בדיוק לאיחסון הדברים הללו! לאחר התיעצות עם נשים(למודות ניסיון במטבח) היא טוענת שזה בלתי אפשרי לשים זאת שם וכתוצאה מחום וחוסר אויר הירק יתמלא בתולעים או ירקב לאחר מספר ימים ספורים האם באמת כך הדבר או שיש אפשרות לשים מאחורי דלתות ארון סגורות???

../images/Emo8.gifמכירה את הבעיה..

לפני כמה שנים, בתכנון מאוד לא שגרתי, שחכתי את הבצל..כאשר כבר הרכיבו את המטבח, תפסתי את הראש....בסוף, לאחר חפוש בין חנויות קש, קניתי שתי סלסלות שביחד באורך המקרר, לא גבה יותר מאשר 10 ס"מ. זו הייה המקום היחיד שיכולתי עוד לשים...כמובן, לא אשכח לעולם את הבצלים...ובדקתי עם הלקוחה, שהמקום בסדר או לא. התברר, שבסלסלות האלה הבצל כמו במגש, בשורה אחד, לא נרכב, בגלל שבגה 170 - לא מרגישים ריח, וקל לשימוש...תמיד טוב, אם איחסון חומר גלם לבישול באזור ממוקד. לא תכננתי יותר בצורה כזאת מקומם של הבצל - תמיד שמה דגש על איחסון של כל הדברים בצורה אופטימלית, אבל אולי במקרה שלך, זה פתרון אפשרי...

tarami

New member
אכן חשבתי על זה...

אך בראש ובראשונה רציתי לדעת האם באמת יש בעיתיות לשים ירקות אלו בתוך ארון סגור שכן כך זה ישרת בצורה הטובה ביותר את עיצובו של המטבח שתיכננתי(מראה חלק ונקי ומודרני ללא סלסלות קש)!!

סליחה, מה זה מודרני? ונקי...

כמובן, הפתרון תלוי בסגנון המטבח, במקומות הפנוים... מפני שיש מקום מתוכנן לבצלים, את יכולה לבדוק בעצמך, שזה מקום טוב, או את צריכה פתרון אחר...לפי דעתי, לבצל לא ממש טוב בארון סגור, אבל מי אני, שיכולה להגיד לך? מה שלא ברור, מה זה מודרני?

נוריה

New member
אנחנו שמנו את ארון הירקות בצד הקר

של המטבח (באיזור המזווה ולא ליד התנור והכיריים שהם פשוט בקצה אחר של ה"ר". יש לנו ארון מזווה ארוך שהחלק העליון זה מזון יבש והחלק התחתון (דלת נפרדת) זה לירקות. יש סלסלות פנימיות ובדלת יש פתחי איוורור מנירוסטה. עד כה (מס' שבועות של מטבח חדש ומקסים) הפתרון הזה מוצלח ביותר ואין ריחות בעייתיים. בהצלחה.

tarami

New member
ככה - זה אומר ...

סגור בתוך ארון?? אם כן אשמח אם תשאלי אותה ספציפית לעניין עמידות הירקות(ריקבון,תולעים,ריחות וכו') ולגבי איורור אם קיים ותספרי לנו מה היא אומרת?

ענבר29

New member
כן, ככה זה בתוך ארון

היא מאוד מרוצה והמליצה גם לי לעשות ככה (לא עשיתי זאת ואני קצת מצטערת). אני אשאל אותה לגבי עמידות. לגבי איוורור- כן, יש פתחי אוורור בצד של הארון

משהו לגבי אכסון תפו"א

שימי לב שתפוחי אדמה שחשופים לשמש הופכים לירוקים, והירוק זה רעל (כמו של העגבניה הירוקה). לכן תפוחי אדמה עדיף לאכסן במקום אפלולי.

למעלה