שאלה של פעורות

nogitt

New member
שאלה של פעורות

פעורה שכמותי התגייסתי לפני חודש וחצי לח"א. אני משרתת באזור רמאללה, ובנתיים נהנת מהשירות. רק שלפני שהתגייסתי רציתי מאוד להיות מדריכת צניחה, אבל אמרו לי שהקורס נפתח רק בעוד שנה מתאריך הגיוס שלי. בגלל שאני שמעתי על המערכת הצבאית ואיך שהיא עובדת, אני רוצה כבר עכשיו להתחיל להגיש בקשות לעבור לחיל הירוק, ולהיות מדריכת צניחה. השאלה שלי איך עושים את זה. כלומר למי אני מגישה את הבקשה? למח"ט צנחנים? לראש אכ"א? למפקד האישי שלי (שיגרוס את הבקשה)?

בצבא אומרים "עקיפת סמכות"

איזה צ´ונגה את .. :) בגלל שנגה, חיילת שהיא חודש בצבא, רוצה להיות מדריכת צניחה, אז מח"ט צנחנים או ראש אכ"א צריכים לבזבז 50 שניות מהחיים שלהם על לקרוא את המכתב שלך ?! :) את מגישה טופס שנקרא "55", אותו את מבקשת מהמשקית ת"ש שלך ... את כותבת שאת רוצה לעבור ל ... בגלל ש ...(רצוי שתהיה סיבה טובה לכך) ואז המשקית ת"ש שלך דואגת להעביר את זה לאן שצריך להעביר את זה ... ואז מגיעה תשובה אחרי איזה חודשיים ... אין לי מושג איך הגעת למח"ט צנחנים. כמובן כמובן, שאם ראש אכ"א הוא שכן/קרוב משפחה/דוד/אח/סבא/כלב/או סתם אקס שלך ... אז את מקומבנת ביותר בכל העסק הזה. ונראה לי שאת גרה במקום המדויק בארץ כדי להשיג את הקומבינה הזאת :) בהצלחה

nogitt

New member
תודה על התשובה

אבל יכולת פשוט לומר לי לגשת למש"קית הת"ש שלי. לא היה צריך לצחוק עליי שעה קודם, הרי אמרתי מראש שאת המערכת הצבאית אני לא מכירה. אחר כך, שאלתי מח"ט צנחנים או ראש אכ"א כי אותם אני מכירה אישית, ואליהם אני לא צריכה לפנות בכתב אני אוכל פשוט לפנות בעל פה. ויש לי עוד שאלה, אם לא מאשרים לי את ההעברה, למי אני פונה? למי אני מגישה ערעור?

nogitt

New member
תודה

אז אני והיא הולכות להיות חברות מאוד טובות

just4fun

New member
זה אומר...

שהקורס יפתח מתי שאני אתגייס...המממממממ יש לך מידע על המיונים לזה או משהו.? זה שייך להדרכת חי"ר נכון ?..

צחי:)

New member
רגע רגע

נוגה...שניה אחת לפני שאת נותנת שוחד למש"קית ת"ש, הקשיבי למס´ מילים של אדם שהוא לא יותר מדי פז"מניק, אבל הוא מהחיל שלך ומכיר אותו מספיק טוב, לצערו... דבר ראשון שאת צריכה להבין הוא, שיש את צה"ל ויש את חה"א, שתי ישויות שונות לגמרי, אך עדיין, אחת כפופה לשנייה. מכל חיל בצבא קשה לצאת. כשחייל קרבי נופל בטירונות, מצליח לצאת מקרבי, לא באופן אוטומאטי שולחים אותו לקריה - תמיד יש עדיפות לשמור אותו בחיל בתור תומך לחימה (אני יודע על שני אנשים שנפלו מתותחנים, ונשארו בחיל בתור אנשים שכאלה - אנשי מפקדה) עכשיו, אם מכל חיל קשה לצאת (חתימה של סא"ל אם אני לא טועה), אז תחשבי עד כמה קשה לצאת מהזרוע הארוכה של צה"ל. מש"קית ת"ש, וחשוב שאנשים ידעו את זה, היא לא קוסמת, היא יכולה להיות מישהי כמוך, מישהי שהתגייסה יום אחרייך, אולי יום אחריי. היא לא יכולה להוציא מישהי מחיל בגלל שחרא לה. אולי מהתפקיד אפשר, אולי מבסיס, אבל מחיל? תאמיני לי, הרבה לא אוהבים את החיל בהתחלה (כל המושגים המוזרים האלה; טייסות, גפים, ומה זה לעזאזל ´קלירנס´?!). אבל זה חיל שברגע שמתרגלים אליו, לומדים להנות ממנו, ואולי אם הזמן, תמצאי בתפקיד שלך את מקומך. שלא תביני אותי לא נכון, אני ממש לא מנסה לבאס אותך. ההפך! תנסי לדבר עם המש"קית ת"ש, להרוס זה בטח שלא יכול, אבל מש"קית ת"ש היא עוד בורג קטנטן בענק הברזל הזה, יש גם גורם מעליה, ולגורם מעליה יש עוד גורמים מעליו (אני לא שייך לת"ש, אבל הייתי פקיד בגף ת"ש לפני המון זמן!). אני רק מנסה לתת לך תמונה ריאליסטית...מקווה שעזרתי... צחי. אגב, איזה בסיס ח"א ממוקם ליד רמאללה, ובתור מה את משרתת?

צחי:)

New member
שכחתי להוסיף

אנשים יגידו לך פה שאפשר לעבור מכל מקום בצבא, ואני מסכים עם זה... השאלה היא רק איך והאם יש לך את האמצעים. שמעתי על 2 אנשים שעברו מחה"א. הראשון מבינהם נפל בקורס מפענחי תצ"א ולא היה מה לעשות איתו בשדה דב, אז החזירו אותו לבקו"ם. השנייה, נפלה במיונים של חה"א לקצונה, אז הסכימו לתת לה לצאת לקצונה בחיל ירוק....

למעלה