שאלה של מתחילים...

שאלה של מתחילים...

קניתי חוברת של שירים ישראלים ולועזים של ברק ואני מנגנת איתה. העניין הוא ששמתי לב שיש שם שירים שלאורך כמעט בית שלם האקורד לא משתנה! איך זה הגיוני???

סחטיין על השם משתמש...

העינין הוא שזה נראה לי מוזר כי כשאני שרה את השיר הקול שלי והצלילים כן משתנים . נשמע לך הגיוני לנגן בית שלם באותו אקורד ???

11122233311

New member
אוי סליחה

התכוונת בית של שיר? או בית\תיבה בתווים? אני התכוונתי לתיבה בתווים שבתיבה שלמה מנגנים אקורד אחד אם הכוונה שלך היא שבבית של שיר, יש אקורד אחד.. זה באמת קצת מוזר לי

new blood

New member
נשמע ממש, אבל ממש, לא הגיוני

את יכולה לסרוק דף לדוגמה?

אני יודעת!

אין לי סורק אבל למי שיש את החוברת "שירים וגיטרה חלק ח" בטח מבין למה אני מתכוונת. למשל עמוד 25 -עברי לידר, בחולצת פסים. חצי בית ראשון רק עם EM ! אז עדיף כבר לוותר על הגיטרה ולשיר לבד:(

Zam boy

New member
יש דבר כזה.

חולצת פסים של עברי לידר זהו שיר אלקטרוני..אין בו ממש גיטרה.. תקשיבי לשיר ותראי שהמנגינה, הבסיס שלה, לא משתנה..לכן זה הגיוני.

נכון,

אבל זה לא רק השיר הזה, יש שם שירים שפשוט נראה כאילו שכחו לשים אקורדים מעל כמה שורות או משהו... ואז כשאני שרה אני לא שומעת את המנגינה אלא יותר את עצמי ...

Zam boy

New member
אממ אולי,

כשלא כתוב לך אקורד את לא פורטת כלום? אולי הם מתכוונים שתמשיכי לפרוט את האקורד האחרון שהיה רשום?

The Walrus

New member
do you know the song

"tommorow never knows" by the beatles? the whole song is one chord, C chord. the song is still a masterpiece.

באמת???

זה לא פוגם בהנאת השיר? ז"א אולי זה כי הגיטרה מהווה פה כלי מלווה ולא ראשי או משהו... אני פשוט לא מבינה איך אפשר לנגן שיר שלם או בית שלם שמשתנה בצליל עם אקורד אחד...

ועוד שאלה של מתחילים...

כשמסומן לי הסימון הזה / אחרי אקורד מסוים זה אומר שכל / הוא סוג פריטה שלם? לא נשמע לי הגיוני,כי יש סוגי פריטות ארוכות מידי ... או אולי כל / הוא פריטה של האצבעות ולא סוג הפריטה השלם (כמו למשל לוס 3/4) ? כמו נניח ירידה של האגודל וכו'? אני מקווה שהשאלה שלי מובנת...

RoieL

New member
לא בהכרח

בד"כ כשאת רואה D/A הכוונה היא לנגן D עם בס A- ככה: X00232

את הסימון שאתה הראת אני מבינה

אני התכוונתי בשאלה לסימון של נניח אקורד כלשהוא ואחריו ////// לאורך שורה או שתיים למשל. האם כל / הוא פריטה מלאה (נניח ולס 3/4) או שכל / הוא רק פריטה במובן של נגיעה במיתרים... מקווה שעכשיו השאלה שלי מובנת יותר...

למעלה