שאלה של מתחילים

אמדר16

New member
שאלה של מתחילים

איפה אפשר ללמוד באופן מסודר ביליארד? נשמע אולי מצחיק ובכל זאת אם תוכלו לעזור מאוד אשמח.

9ball master

New member
תשובה

אני מכיר כמה בתי ספר טובים לביליארד הבעיה היא שכולם בחו"ל.......

Anin17

New member
ביליארד זה שם כולל

את רוצה ללמוד פול או סנוקר? לרמת המתחילים ההמלצה שלנו היא ללכת ולהתעניין במועדון באיזור מגורייך לגבי קורסים אם את מאיזור המרכז זו לא בעיה בכלל יש המון מועדונים ורובם מציעים קורסים ושיעורים לקבוצות וליחידים וזה בכלל לא מצחיק כולנו התחלנו מכלום ולמדנו אף אחד לא נולד עם מקל ביד

hagai billiard

New member
האקדמיה לספורט הביליארד

שיפור יכולת המשחק, תרגילי יכולת מאתגרים ועוד... קורס מסודר של 10 מפגשים של שעה מדריך מוסמך לפרטים והרשמה 03-5233677 הקורס מתקיים במועדון הביליארד "קיוז" ברח' אבן גבירול 124 ת"א

../images/Emo41.gif נשמע טוב למי שרוצה ללמוד לשחק

בכיף ובלי רצון להיות אלוף עולם...

torso2

New member
לידידי 9ball master..

אני לא כל כך מבין אותך... אתה מצפה שיקימו כאן בארץ אקדמיות לסנוקר כמו שיש בבריטניה בין לילה? הרי זה לא יקרה גם בעוד 10 שנים, המדינה שלנו קטנה בערך פי 12 מבריטניה והעניין/ביקוש לענף הביליארד קטן עשרות מונים. הרי ככה מתחיל שינוי (ואולי אני קצת מקצין).. בהתחילה יש קורס בין עשרה מפגשים במועדון הסנוקר שכרגע שכחתי את שמו. בפעם הראשונה ההדרכה תהיה קצת פחות מוצלחת. בפעם השנייה במידה ויראו שיש עלייה מסויימת בביקוש ההדרכה תהיה קצת יותר מוצלחת כי יביאו מדריכים קצת יותר איכותיים וכו'.. בפעם השלישית הוא יהיה אפילו יותר מוצלח ואולי אפילו ייפתחו עוד כיתות הדרכה. אם זו תהיה הצלחה אנשים ייתלהבו והביקוש לחוגים כאלה יגדל, והם יפתחו באזורים אחרים בארץ, במועדונים אחרים, והם גם יהיו חייבים להיות מקצועיים יותר כי אנשים ייצפו למשהו איכותי יותר ממה שהיה בהתחלה. כתוצאה מכך יוכשרו יותר מאמנים וברמה גבוהה יותר וכתוצאה נוספת יהיו יותר שחקנים שיהיו גם יותר איכותיים בשוק ואולי גם תיפתח וריאציה מסויימת לבי"ס לסנוקר. (כמובן, יכול להיות שאני גם טועה). אני מבין את ההתרעמות שלך על כך שנושא הביליארד בארץ מטופל בצורה חובבנית, חפוזה ובלתי רצינית (כמו רוב הדברים בארצנו הקטנטונת) ואני מבין שהנושא קרוב לליבך ותמיד קשה לראות שמתנהגים בצורה כזו למשהו שחשוב לך אבל אני גם לא חושב שהתשובות העקביות שלך בסגנון "רק בחו"ל יש בתי ספר טובים לביליארד" או "רק במועדנים בחו"ל אני נהנה לשחק" תורמות למשהו. אם כבר הן רק גורמות למרמור נוסף (ואז מי ירצה לשחק?) והן בעצם מהוות הלקאה עצמית. אני לא מתכוון להישמע אובר פטריוטי כי גם לי יש את הביקורת שלי על הנעשה בענף הביליארד בארץ ובכלל על דברים שונים ומשונים שקורים כאן אבל אתה חייב להבין ששינויים דרסטיים כמו שאתה מבקש שיתחוללו לא יכולים לקרות כל כך מהר במדינה קטנה כמו שלנו אלא אם הביקוש לענף יקפוץ בצורה משמעותית בזמן קצר מאוד (וזה לא יוכל לקרות אם אנשים יפסיקו לשחק בגלל הרמה של המועדנים/ההדרכה בארץ). נכון, אתה צודק שהרמה של המועדנים/מדריכים/איגוד/מה שלא תרצה בארץ נמוכה בהשוואה לאלה שבחו"ל אבל אתה צריך להסתכל על ההתפחות ההדרגתית של ענף הביליארד בארץ. הרי עד לפני עשר שנים לערך בכלל לא קיימים בארץ מועדונים "נורמליים" כדוגמת הסקורס, ליקנולן ,מונרך וכו'... עד לפני 15 שנה ויותר סנוקר היה ספורט "מפוקפק" שהעלה מיידית את האסוציאציה המיידית (ובתקופה ההיא בצדק) לפשע/הימורים/סמים וכו'... היום זה כבר לא כך...לשמחתי/שמחתך/שמחת כולנו. רק רציתי להבהיר את עמדתי, לא כועס עליך ועל אף אחד ומאמין שלכולם כאן יש אהבה לספורט הזה, אחרת לא היינו פה...:)

9ball master

New member
אז אני אסביר.....

מכיוון שאתה לא מבין אותי..... 1. לא, אני לא מצפה שיקמו כאן אקדמיות מקצועיות בין לילה, אני מודע שזה בלתי אפשרי ולא בגלל סיבות לוגיסטיות אלא בגלל חוסר רמה מקצועית וניסיון. 2. זה לא יקרה בעוד 10 שנים וזה גם לא יקרה בעוד 100 שנים ולא בגלל שזאת מדינה קטנה אלא בגלל שהישראלים יודעים הכי טוב והקומבינה מנצחת תמיד את דרך הישר. 3. הדרך הנכונה והיחידה נכון לכתיבת שורות אלו להעביר קורסים היא להביא מדריכים מחו"ל, ללא קשר בעלות או כל גורם אחר. ישנם שתי בעיות עם דרך החשיבה שלך והרשה לי לפרט: 1. לימוד ביליארד זה לא משהו שניתן לבצע בזמן נתון, מדובר בחיים של למידה והלמידה היא בצורה מובנת שכל שלב נשען על הידע והשליטה בשלב הקודם, מכאן אתה יכול להבין שכל שלב מאד חשוב אך הבסיס הוא החשוב ביותר. אם הלימוד ההתחלתי הוא לא נכון אז לא ניתן להתקדם, שחקן שמשקיע מעצמו להפתח במשחק ימצא את עצמו מהר מאד מתוסכל לאחר שלא יצליח להרגיש שיפור מעבר לרמה מסויימת מבלי להבין מדוע.... כך שלימוד לא מקצועי פוגע יותר מאשר תורם. אם בשלב מסויים שחקן יבין שעליו להתחיל ללמוד שלבים קודמים מחדש על מנת להשתפר יהיה לו מאד קשה להפתר מהרגלים מגונים. קושי זה הינו סיבה גדולה לפרישת שחקנים מהענף. כל מדריך או מורה יגיד לך (וזה נכון לכל תחום) שללמד ילד משהו חדש זה הרבה יותר קל מלמד מבוגר שצבר קצת ידע, נסיון וכבר הספיק לגבש דעות מסויימות (גם עם הן לא נכונות). כך ששחקן שעבר קורס ברמה נמוכה יתקשה בללמוד את הבסיס מהתחלה, הוא גם ירגיש שהוא לא צריך את כי הרי הוא כבר למד את הבסיס (או רמה אחרת) 2. הבעיה השנייה (שהיא פחות רצינית) היא הנושא הכלכלי, לפי מה שאתה אומר זה בסדר שעכשיו ההדרכות הן לא משהו ולתת לזה להשתפר עם הזמן.... האם היית חושב כך גם אם היית משלם עבור קורס שכזה ולאחר מכן מגלה ש"התגלחו" עליך..... אתה יודע שאם אתה הולך הסתפר בבית ספר לספרות, התשלום הוא סמלי ולפעמים ללא עלות כלל!!!! אני אומר שבעיה זאת היא פחות רצינית כי אם כל הכבוד לשיקול הכלכלי, הקושי הגדול שוב טמון בסיבה הראשונה. למה שאנשים יצפו למשהו יותר טוב רק בעתיד ולא בהווה???? מה הכסף בעתיד שווה יותר?? האם אדם בהווה לא זכאי לקבל תמורה מלאה לכספו?? שחקן שרוצה להשתפר ומוכן להשקיע צריך לשקול לנסוע ללמוד אצל הטובים ביותר, זה מאד מקובל בעולם לשלב טיול עם מסגרת לימודים ואנשים בחו"ל מתכננים חופשה כך שזה יפול על מחזור של קורס בכל מיני מקומות בעולם. שחקן שלא מוכן להשקיע אז שיוותר גם על קורסים שיש בארץ, זה יהיה בזבוז כסף וזמן מבחינתו כי זה לא יתרום לו בכלום.... העלות האמיתית של הלימודים לא נמצאת בעלות הקורס, אם זה 800 ש"ח או $3000 העלות האמיתית נמצאת באימונים, על מנת שמה שאתה לומד יהיה אפקטיבי יש להתאמן שעות על גבי שעות, דבר הדורש להשקיע זמן שיבוא על חשבון דברים אחרים וכן הרבה כסף כי הנושא של להתאמן לא מוכר על ידי בעלי מועדונים ושחקן שבא להתאמן לבד וצריך לשלם את מלוא עלות השולחן ימצא את עצמו תפרן מהר מאד.... איפה אותם בעלי מועדונים שהם חברי איגוד והצהירו שהם רוצים לקדם את הספורט?? למה שחקן שבא לבד למטרת אימון בשעות מתות של המועדון צריך לשלם על זמן שולחן??? זוהי ההוכחה החותכת שהם פועלים לקידום הכיס שלהם ולא לקידום הספורט.... ובבקשה שאף אחד לא יביא לי כאן לדוגמא את השעתיים השבועיות שחברי הנבחרת מקבלים.... זה בדיחה!! הם צריכים 6 שעות ביום

9ball master

New member
לא הבנתי את הקשר השאלה

מה הקשר בין חשבון הבנק שלי ולנושא השיחה?

מדיבורים לא תקום אקדמיה רצינית

אז אם אתה רוצה אקדמיה לסנוקר וביליארד לפי הסטנדרטים שלך תפתח אחת כזאת וזהו

חוץ מזה למי שבאמת יש את הכישרון

לשחק סנוקר לא צריך שום אקדמיות יוקרתיות כמו שאתה מתאר... אפשר להסתדר גם ככה

9ball master

New member
זאת בדיוק

הגישה הישראלית המוטעית!!!! זוכר.... "אנחנו יודעים הכי טוב....." אקדמיה צריכה להיות מקצועית ולא יוקרתית

lior02010201

New member
ממש לא נכון! כישרון זה דבר מצוין

ובלעדיו אתה לא תגיע להיות רוני אוסוליבן אבל גם בלי אימון כל יום ללא הפסקה כמו שרוני עבר אתה לא תגיע לשום מקום ולא חשוב כמה כישרון יש בך!

9ball master

New member
כשרון זה באמת דבר מצויין...

אף אחד לא יגיד לך שלא אבל כשרון צריך לטפח וצריך לדעת איך.... תפריד בין מסלול לימודי שבו לומדים את רזי המשחק ולבין אימונים תפריד בין מדריך למאמן

torso2

New member
למה בפורום הזה...

נראה שהאווירה קצת עכורה ושכולם כועסים על כולם...ותקנו אותי אם אני אתם חושבים שאני טועה.. הרי כולנו כאן כי אנחנו אוהבים את המשחק. חלקנו מבינים יותר וחלקנו פחות, ומה בכך? Can't we just all get along ? :)

למעלה