שאלה של מתחילים :)

robius

New member
אז קצת הסטוריה...

ראשית זה נכון, במתחם ציפורי היה תנאי לקבלן באחד הפרוייקטים להקצות מס' מסוים לא גדול של דירות לזכאים ואלה אכן סופקו אם כי בחלקם. הקבלן לאחר פרסום הענין כאן בתקשורת (בגל גפן) נמצא בסדר ושמילא אחר ההתחיביות מבחינה חוקית לפחות. היכן הפלונטר? פשוט מאוד, תעודת סכאות אינה מדד לשום דבר למעט העובדה שהזכאים לה "עמוסים" בניקוד גבוה (אחים ואחיות הרבה)והם "נורמלים" לכל דבר. המדובר בדירות לא גדולות לכן אין כאן משפחות מרובות ילדים. ואל תתפלאו אם תגלו שאותם "זכאים" הם חמים יותר מבעלי הממון שלא נצרכו לטובות והסתדרו לבד. הבעיה לדעתי ממנה חוששים אותם גולשים, היא ענין התמדית העלולה להוריד את ערך הדירות ברחוב. אז מי שחיפש את זה, הנה, בפורום זה החל, ועצתי שיש להפסיק עם זה, ושניה אחת קודם, כי זה יביא למה שבאמת חוששים.

khyael

New member
אני התחלתי ולכן אני אסיים

תודה לכל מי שהתייחס ותרם מהמידע שבידיו. ושוב - בעיניינו השכונה יפה ואין בה שום פסול. מה שעניין אותי זה רק התוכניות לבנייה עתידית, שכמו שהבנתי אף אחד לא באמת יודע מה הולך להיות שם. אבל בכל אופן למדנו הרבה מהדיון ועל זה אנחנו מודים לכולכם. ואולי נהיה עוד שכנים ואפילו טובים :)

מנסיון אישי

גם אנחנו כשרצינו לשפר דיור שמענו את השמועות על שכונת ציפור. זה מאוד הטריד אותנו ובעיקר מבחינה כלכלית (שמירת ערך הדירה). לבסוף החלטנו כן לרכוש דירה במתחם (יד שניה) למרות כל אותן שמועות. הסיבה העיקרית היא ששם מצאנו את הדירה שהכי התאימה לנו. כאחד שגר לפני כן במתחם ספדי אינני מוצא שום הבדל באופי האוכלוסיה בין שני המקומות. אני מאמין מהמאבק של תושבי עמק האלה היה בסופו של דבר מעין יריה ברגל כי התושבים הנ"ל פגעו בעצמם בסופו של דבר ויצרו לרחוב תדמית בעייתית. אני לא חושב שזה מקיש לגבי תושבי הרחובות הפנימיים יותר. באופן אישי - לא הייתי מוכן לרכוש דירה בצמידות לעורק תחבורה מרכזי כמו רחוב עמק האלה. לגבי הדירות לזכאים שבנה הקבלן חיים זקן - אני מכיר שלוש משפחות שרכשו שם דירה. שלושתן קנו את הדירה במחיר מציאה ורק משום שהיו זכאיות של משרד השיכון. שלושתן משפחות שהפרוטה מצוייה בכיסן ופשוט ביצעו עיסקה כלכלית מוצלחת. כמו רוב השכנים שלהם כנראה.

khyael

New member
תודה על עוד דעה

אנחנו גם מתלבטים נורא כי הדירה שראינו ברח' כסלו היא הכי יפה מכל שאר הדירות שראינו בעיר והיא באמת הכי מתאימה לנו מכל מיני בחינות. גם את האיזור אהבנו. הפחד היחידי שלנו הוא שכמו שאמרת ערך הדירה יירד או לחלופין פשוט יישאר אותו דבר כאשר הדירות בשכונות האחרות יעלו במחיר. וכמובן הפרוייקט החדש שמתוכנן מטריד אותנו אבל לא נכנס לזה כי חלק מהאנשים כאן מתים לחפש גזענות איפה שאין .. :)

Angel972

New member
מישהו מכיר מחירים ?

מישהו יכול לתת קצת פרטים על מחירי דירות ? ומחירי השכרה של דירות ? תודה :)

למעלה