שאלה של מתחילים :)

khyael

New member
שאלה של מתחילים :)

שלום לכולם! אנחנו מעוניינים לקנות דירה במודיעין וכרגע בודקים דירות למכירה. ראינו דירה אחת שנמצאת בשכונת ציפורי (רח' כסלו) שמאד מצאה חן בעיניינו ואפילו היינו קונים אותה לולא הגיעה לאוזנינו ידיעה שמבחינתי היא בגדר שמועה אבל בכל זאת קשה להתעלם ממנה. והידיעה היא כזו - קודם כל אומרים שהשכונה הזו נחשבת לפחות טובה משאר השכונות. אם כן אז אולי מישהו יוכל לפרט לי למה. ועוד דבר - קיימת שמועה שבעתיד מתכוונים להרחיב את הבניה באיזור לאכלס אותו בעולים לאתיופיה. מישהו שמע על זה? בכל אופן נשמח שלמוע כל דבר שעשוי לעזור וכל עצה תתקבל בברכה תודה מראש

cr

New member
שמועות אלו אכן קיימות, לדעתי הן

נובעות קודם כל שיווק מאסיבי של שכונות כמו בוכמן וקייזר והדגשת היתרונות שלהן מול אחרות, חיסרון בולט לציפורי היה מאבקם המפורסם בתחנת הדלק בכניסה - מה שלא הוסיף להם.. לגבי השמועה השניה שציינת- היא לא מוכרת לי אז לא אוכל להתייחס.. תבדקי גם את הנתיב של הרכבת המתוכננת- בעבר היה מתוכנן נתיב דיי מקביל ל-443 ויתכן שהוא קרוב לבניה מהצד הקיצוני של העיר, בהצלחה.

Angel972

New member
שמועות לחוד ועובדות לחוד ../images/Emo4.gif

כבעל דירה במתחם ציפור (וברחוב כסלו) אני יכול להגיד רק כי בבניה שבוצעה ע"י הקבלן כוכב הצפון הוקצו מספר רב של דירות לבעלי זכאות (משפחות נזקקות). המשמעות - הדירות הנ"ל נמכרו במכיר נמוך בהרבה מערכן האמיתי. למזלי, ולמזלם של עוד עשרות דיירים ברחוב, הקבלן, לא בדק האם הדיירים זכאים או לא לרכוש במחיר זה, ומחר את הדירות לאנשים "רגילים", ובכל אולי גרם עוול לזכאים האמיתיים, אך "הציל" את הרחוב מתושבים מיעוטי יכולת. חסרון נוסף הוא שהבניה לא מתקדמת ... ז"א - שבניגוד לקייזר לדוגמה, הבנייה די נעצרה, וכל המתחם שאמור להיבנות במרכז (גני ילדים, טיפת חלב, וכו') לא התקדם אפילו במיל. אז ... אם אתה מחפש שקט ... פה זה המקום. (וכמו כן קירבה ליציאות - המזרחית והמערבית מהעיר). בקשר לרכבת - אני לא יודע על תכנון שכזה, ולי ידוע כי הרכבת אמורה לצאת מהעיר בסמוך לכביש החדש שנבנה לכיוון היציאה לכביש ירושלים-תל אביב. אך ... דבר אחד אני יכול להגיד בוודאות על העיר הזאת ... גם מה שתוכנן במשך שנים, יכול בין לילה להשתנות, ובבוקרו של יום אביב (או אולי סגרירי דווקא), תגלה שבמקום פארק ירוק ליד הבית, תוקם תחנת דלק מפוארת (שלי דווקא אין בעיה איתה, ושום דבר כנגדה), ואולי כמה אנטנות סלולאריות לשיפור הקליטה. ברוכים הבאים
ומי יודע ... אולי באחד מן הימים יכתבו עלינו סרט - "סוף העולם ימינה"

shushonim

New member
סחתיין על האליטיזם

"הציל" את הרחוב מתושבים מיעוטי יכולת?! אמנם השתמשת במרכאות אבל למה לפסול אנשים מראש רק בגלל שמצב חשבון הבנק שלהם שונה משלך? אני מסכימה עם הרצון לשכנים חביבים אבל אף אחד לא אמר שעושר הוא ערובה לנחמדות. לנו למשל יש שכנים אמידים למדי ולא ממש נחמדים...

Angel972

New member
../images/Emo52.gif אבל בכל זאת ...

גדלתי בלוד, ראיתי טוב ומקרוב מה קורה כאשר אנשים נזקקו לעזרה סיעודית, ולא, אני לא מדבר חלילה על אנשים שעובדים קשה יומם וליל רק בשביל להכניס פת לחם הבייתה. אותי מדאיגה העבריינות ... גם ככה קשה לנו עם הפריצות (מהמובן של פריצות לבתים ולא של זנות) שיש ברחוב ובמודיעין. ואגב - כן, גם לנו יש שכנים אמידים שאף אחד לא שמח שהם פה .... (בסוף יתברר שאנחנו שכנים בכלל ....
) במילה ל"הציל" בעיקר התכוונתי שערך הדירות יישאר ולא יירד

amub

Active member
המלצה

לגבי תוכניות בניה עתידיות ניתן לפנות למח' הנדסה בעיריה.אולי יש להם גם מידע על קבלנים שיבנו במסגרת הפרוגרמה של משרד השיכון.

marcoxx39

New member
שכונת ציפור

אכן, גם שאנחנו התחבטנו בקניית דירה במודיעין, לפני שנתיים ומעלה, גונבה לאוזנינו השמועה ששכונת ציפור נחשבת לפחותת ערך בהשוואה לשמשוני, קייזר ובוכמן. ממראה עיניים, אני חייב לציין שויזואלית השכונה נראית מצויין והבתים בה מאוד יפים. אינני יכול להעיד על "טיב" התושבים- אבל שוב ממראה עיניים לא ראיתי שום פסול ושום ממצא של סלאמס. ככה שהשמועה הזאת נראית לי זדונית מאוד וללא שום אחיזה במציאות. לגבי התכנון של השכונה- תוכל למצוא באתר עיריית מודיעין, במפה התכנון של העיר. מפה מפורטת, טובה ויעילה. בהצלחה.

khyael

New member
ואתם גרים בציפור?

או שהלכתם בכל זאת לשכונה אחרת?

marcoxx39

New member
אנחנו בחרנו בסוף בבוכמן אבל,

היינו מאוד קרובים לסגור עיסקה עם עובד לוי בקייזר (פרויקט הקוטגים), ורק ברגע האחרון ממש נסוגנו. הפרויקט הזה רושם איחור מסירה של קרוב לשנתיים ושמענו שהקבלן גם בקשיים פיננסיים כבדים. יש לי חבר משוהם שקנה דירה בציפורי לצרכי השקעה ושכירות והוא מאוד מרוצה מהרכישה (פרויקט של....עובד לוי). שוב, מבחינת רמת מחירים ציפורי בהחלט נותנת תמורה טובה לכסף, הבתים נראים שם מצויין והשמועה הזאת שמסתובבת סביב- אני לא חושב שיש לה בסיס בשטח. משפרי דיור (ואני בתוכם) איננה אוכלוסיה דרג ב.

ציפור

לא ראיתי הרבה הבדל בין תושבי מתחם ציפור לתושבי מתחמים אחרים בעיר . הילדים שלי לומדים בבית הספר עם מספיק ילדים תושבי מתחם ציפור ולא ראיתי שם מישהו פחות טוב או פחות מוצלח (ואני מכירה הורים - כולם בסדר ). ושוב - אני תושבת השמשוני ולא חושבת שבמתחמים אחרים יש אנשים פחות טובים ממני. מתחם ציפור יושב על עמק האלה וזה רחוב שהובטחו בו גדולות ונצורות ובסוף רק עכשיו מתחילים לבנות וגם לא לפי התכניות המקוריות-אולי מכאן השם הפחות טוב. דוקא מבחינת מיקום נראה לי שמתחם ציפור עדיף - קרוב ליציאה הראשית של מודיעין. הרכבת תעבור רחוק (ואם תרצו בעתיד ללכת ברגל לתחנה - זה יהיה רחוק מדי....)

khyael

New member
השאלה היא מה יהיה בעתיד

ממה שגם אנחנו ראינו זוהי שכונה חביבה למדי והדירות מאד יפות אבל הבעיה היא שנראה כאילו מתכננים שם הרחבת בניה שמיועדת לאוכלוסיה דלת אמצעים...זו לא דעתי ואני מקווה שזה גם לא נכון אבל זה מה ששמעתי בכל אופן

khyael

New member
מכל מי ששאלנו

וזה גם נראה הגיוני כי השטח שם ריק כרגע וממש מתחנן לבניה :) חוץ מזה במפה שבאתר העירייה רואים בברור שהשטח מתוכנן להרחבה די גדולה. ועקרונית אין לנו בעיה שיבנו שם משהו, השאלה מה.

B plus

New member
למרות שאני לא גרה בשכונה זו...

אני מכירה הרבה משפחות שילדהם לומדים עם ילדי וכולם בסדר גמור מכל הבחינות. אני מצטרפת לדעות של הכותבים האחרים - כנראה הפיצו את השמועה הזו במזיד ואין לה שום אחיזה במציאות. לגבי תחנת הדלק, אני ממש לא מבינה איך זה יכול להפריע למי שגר ברחוב כסלו...זה רחוק משם. הבעיה היחידה כרגע היא שאין עדין פיתוח של האזור מבחינת חנויות וגני ילדים ובית הספר היסודי רק נפתח לכיתות א' וגן חובה). בכל מקרה שיהיה לכם

מוזר מאוד בעיניי

איך כל אותם אלה שהזדעקו כשייתה פה הודעה שניחוח של גזענות כלפי ערבים (שמסתובבים בשכונות ומטרידים בנות) עלה ממנה, והנה כאן, בנאדם מעוניין לדעת אם אתיופים עומדים להוריד את ערך הדירה שלו, וזה עובר חלק.

B plus

New member
תודה על ההערה

לא קראתי את ההודעה של KHYAEL בתשומת לב. ואני בהחלט נגד גזענות שכזו...
אני גאה בעובדה שיש לי חברים טובים מכל העדות ושום עדה לא יכולה להוריד ערך של דירות. סופם של אנשים רעי הלב (מעירי הערות גזעניות שכאלה) שיגורו רק עם עצמם.

khyael

New member
לא זה נושא ההודעה

אבל אם כבר מישהו ראה לנכון להתייחס לפן הזה של השאלה שלי (למרות שלא ביקשתי לשפוט את דעותיי בעניין), אני אסביר את עצמי בשביל למנוע הערות מהסוג הזה בעתיד. מדובר באפשרות של בניית שכונה שמיועדת לאוכלוסייה מעוטת יכולת, מעין שיכון. מבחינתי זה לגמרי לא משנה מה צבע עורם כל עוד הם מהווים פלח סוציואקונומי נמוך. אנחנו לא מחפשים לגור ולגדל ילדים בשכונה שעלולה להפוך עם השנים לשכונת עוני או פשע ואני מתארת לעצמי שגם אתם לא, וזה מובן. להבא אני רק אבקש שאם אין לכם לומר משהו ענייני אז פשוט להתעלם ובכך תחסכו לעצמכם עצבים מיותרים ולי את הצורך לסטות מתוכן הבעיה שאותה העלתי. תודה על תשומת הלב.

לא כעסתי עליך

ואני בטח לא מבזבזת עצבים מיותרים. פשוט אומרת את דעתי. זכותך להחזיק בדעות שמייחסות עוני או פשע לפלח אוכלוסיה כזה או אחר בשל העובדה שעלה ממדינה כזו או אחרת, וכמסקנה לרצות להימנע מלגור בשכנות אליהם, בדיוק כשם שזכותי דווקא כן לשפוט את דיעותיך וכמסקנה לא לרצות אותך עם מכריי. לא על כך הזדעקתי. תמהתי על חלק מחברי הפורום, שכמו שראינו בסיטואציה אחרת (בעבר הלא-רחוק של הפורום) אוזנם רגישה לרמזים גזעניים. ולגבי התגובות שתקבל, בעולם הפורומים קח בחשבון שלא כל התגובות על כל שאלה יהיו ענייניות ו/או לרוחך. בהצלחה בבירורים, ובקניה. שחר

למעלה