שאלה של מתחילה

פרארי1

New member
גם להונדה יש תנאי תשלום נוחים

סביר שגם בעופר אבניר יתפרו לך עסקה נוחה וכמובן, תמיד קיימת האפשרות של הלוואה מהבנק, הכל בהתאם למה שיוצא משתלם.

popapipu

New member
דרך אגב לגבי הביטוח

הבנתי שהוא עולה בסביבות ה5000 לשנה (זה בטוח בתשלומים נכון...?). האם אני צריכה לסדר את הביטוח לפני שאני קונה? כי הרי, איך אקח את הקטנוע מהחנות? או שמהחנות אני נוסעת ישר לביטוח? איך זה הולך?

NEO83

New member
תחפשי מחשבון ביטוח חובה בגוגל

תזיני פרטים ושם תקבלי את המחיר של הביטוח שלך.

אם הכלי חדש מהסוכנות, ביום שמגיע הכלי או אפילו לפני, את אוספת את הרישיון של הקטנוע, עושה ביטוח באחת החברות הגדולות (כולם אותו מחיר) ומחלקת בתשלומים באשראי.

פרארי1

New member
מחשבון ביטוח

הפול מאפשרים למיטב זכרוני 3-4 תשלומים, מן הסתם אפשר יותר בקרדיט, עם תוספת הריבית של האשראי.

sagyrotem1

New member
לא אוהב "תנאי תשלום נוחים"....

יש הלוואה אחת שאני יחסית אוהב....
הלוואת סטודנטים בבנקים - ברוב הבנקים יש משהו בסגנון....
בפועלים יצא לי לפני כמה שנים הלוואה בפריים +חצי....ושמעתי שהיום הם אפילו נותנים בפריים ואפילו פחות.....
כמובן שאפשר לסגור בכל שלב או להוריד את התשלום החודשי....
אני מעדיף לקחת מהבנק ולא מסוכנות ובטח שלא לתת שקים....

לא הבנתי אם אבא שלך הוא מכשול

או שסתם חלקת את זה איתנו בשביל האמפתיה...

מזכיר לי פעם, שדיברתי עם סבתא שלי על רכיבה על אופניים על כביש. "אל תדאגי סבתא, אני נוסע מהר" - זה היה משפט שמאוד הלחיץ אותה, משום-מה.

העניין הוא שמכניסים לנו לראש מגיל אפס שלאט זה בטוח. זה כמובן נכון במקרים מסויימים, אבל לא בכולם.

שמחים לעזור..

אם פי 3

New member
אבא שלך קובע?

כי אם כן, נראה לי שהוא יאהב יותר ארבעה גלגלים...
אם הוא גם קובע וגם משלם, אז אולי כדאי לך לחשוב על תלתנוע... גם חזק, גם יציב ובטיחותי יותר, גם נותן הרגשה דו"גית (וגם יקר...).
MP3 (בלי קשר לניק שלי) או פוקו הן האופציות הרלוונטיות.

אם לא, אז זה לא ממש חשוב. תעשי מה שמתאים לך. אם את כבר יכולה לעשות A1, זה סימן שאת כבר ילדה גדולה.

אני רוכבת על 250, וזה בהחלט הבדל משמעותי מהכלים החלשים יותר - אפשר לנסוע בכל כביש, גם במהירים (על 6 עוד לא ניסיתי) וגם בעליות, בלי להיות נחות מהתנועה (וזה עניין של בטיחות, לא של אגו), וזה גם יותר כיף. ועדיין, אי אפשר "לטוס" איתו במהירויות גבוהות מדי, שבעיני הן מסוכנות גם לרוכבים מיומנים, עקב מגבלות זמן תגובה.

כן, יש בקטנוע סיכונים שאין ברכב. רמת העירנות הנדרשת גבוהה בהרבה.
הפגיעות גדולה יותר, הסיכוי לאבד שליטה.
מצד שני, אני מרגישה הרבה יותר טוב ברכיבה מאשר בנהיגה, עם יותר שליטה על מה שקורה - כי אני רואה יותר, כי אני זריזה יותר, כי הרכיבה אינטואיטיבית יותר. ודווקא בזמן האחרון, כמעט כל פעם שאני בוחרת לנסוע באוטו, מסיבות שונות (מי אמר מזג אוויר?), יש לי כמעט-תאונות, בגלל מכוניות אחרות שחותכות אותי בפתאומיות - מה שעם הקטנוע כמעט לא קורה לי.

אבל קודם תלמדי - תראי אם זה בכלל מתאים לך כמו שנדמה לך בתאוריה, או אולי בכלל לא. אחר כך תראי הלאה.

popapipu

New member
בשביל האמפתיה:)

כמובן שאני המחליטה הסופית ואני גם המשלמת, אבל בואו נגיד ששקט נפשי שווה לי כסף... חוצמזה שעמוק בתוכנו אנחנו סומכים עם שיקול הדעת של ההורים גם עם ההיגיון אומר אחרת, לא?

אני בזמנו עשיתי את העניין עם המימון

דרך מטרו.
בדיעבד אם היתה לי יותר אנרגיה בשביל זה הייתי מחפשת דיל טוב על יד שניה/ראשונה, אבל הייתי סטודנטית והיה לי נוח עם התנאים האלה.
סה"כ התנאים בסדר, רק שימי לב- אם זה עדיין כמו שהיה אז, רכישה באמצעות מימון מותנית ברכישת ביטוח מקיף.
בשנה הראשונה שאת רוכבת זה אחלה ואולי גם ככה התכוונת לעשות מקיף, אבל אחרי שנתיים שאת עדיין משלמת על הכלי זה כבר יכול להעיק אם את לא מעוניינת בזה יותר.

אבא שלי בזמנו עשה "מחקר" בגוגל והגיע למסקנה שהכי טוב בשבילי זה מיו 50.
לא יודעת מה יש לאבאים האלה (במיוחד לאור העובדה שהוא עצמו נהג שודים חובב מהירויות).
אבל הם מקבלים את הערכתי האינסופית על כך שהם בכלל דואגים להשתתף בתהליך הזה ולהביא אינפוט משלהם גם אם לא תמיד מסכימים על דברים. זה מראה על קבלה ופירגון.
(על הכל שילמתי לבד, חוץ מהקסדה הראשונה- 500 ש"ח שאבא שלי שילם בשם ההצהרה
)

popapipu

New member
אתם כל כך עוזרים לי עם הטיפים האלה!!!!

כבר השלמתי עם העובדה שאצטרך לקנות בתשלומים מחנות, ומסתבר שההפרש בין תשלום אחד לכמה הוא יותר מ2000 שח בממוצע!!! שלא לדבר על הביטוח שכדי לפרוס לי לתשלומים אצטרך לקנות גם צד ג', כאילו שאתן למישהו לגעת בקטנוע שלי...

ואז נתת לי את הרעיון- גם אני סטודנטית, אדבר עם הבנק אולי תהיה להם תכנית משתלמת יותר בשבילי. אשלם לחנות ולביטוח בתשלום אחד מה שיחסוך לי הרבה, ואחזיר לבנק- גאון את:) מחר אני הולכת לבנק...

sagyrotem1

New member
HOLD IT!!!!

מצטט אותך "שלא לדבר על הביטוח שכדי לפרוס לי לתשלומים אצטרך לקנות גם צד ג', כאילו שאתן למישהו לגעת בקטנוע שלי..."
ביטוח צד ג' זה אם את פוגעת ברכוש של גורם שלישי יעוני רכב של מישהו - עמוד תאורה - גדר-עמוד תאורה- גדר- אופניים - (אצל הבני דודים האחיין נחשב גם אם נוסעים רוורס עם הטיוטא היילוקס?)- עמוד תאורה וכו....תאורה....
זה לא ביטוח לגורם שלישי שיירכב לך על הכלי....!!!!
תחשיבי את זה בתור סעיף נוסף לביטוח חובה.....

popapipu

New member
בכנות לא הבנתי את ההבדל

בכולם כתוב: למקרה של פגיעה ברכב, או פגיעה של הרכב בדבר מה. מה מוסיפים לי הביטוחים הנוספים בתכל'ס, בשפה פשוטה- מעבר לביטוח חובה? באמת כדאי לשלם אותם?

sagyrotem1

New member
אני אסביר....

ביטוח חובה = חובה ....פגיעות גוף ומסחטת כספים....
ביטוח צג ג = אם את פוגעת ברכוש של מישהו אחר.....(אם אין לך וחס וחלילה ושרטת את האוטוביינקי של השכן הוא ייתבע לך את כל מה שיש לך על הפגיעה ברכב האספנות....)
בנוסף קחי בחשבון שאם כן יש לך צד ג ושרטת את השכן הביטוח יכסה את הנזק (עד הגבול שרשום בפוליסה....) אבל הוא לא ייכסה את הנזק לכלי שלך.....-תצטרכי לשלם מכיסך על התיקון שלך.....אותו דבר בנוגע לגנבה - גנבו לך - כל הבאסה הלך הכסף....
ביטוח מקיף מכיל בתוכו את הצד ג' ובמקרה הזה גם אם סתם ייפול לך הכלי בלי שום סיבה תוכלי להפעיל את הביטוח (אם יישתלם לך לאחר שיקלול עלויות השתתפות עצמית ועליית הפרמיה בשנים הבאות) בנוסף אם ייגנבו לך תכלי הביטוח ייפצה אותך (כמובן שייגנבו את החלק שלהם...) אבל עדיף מכלום....
מקיף מצומצם - מכיל בתוכו צד ג ומכסה רק גנבה ושריפה (ככה שאם את עושה תאונה עצמית תזרקי גפרור- בצחוק אל תזרקי....)

מוסיף

שגיא כתב הכל נכון, ואת שאלת "האם כדאי לשלם אותם?".

כמובן שמדובר בשיקול שלך, אבל קחי בחשבון את המלצתי וזה גם מה שרבים עושים:

אם את קונה כלי חדש "מהניילון", עשי ביטוח חובה + מקיף. לפחות בשנה הראשונה. ככה את רגועה שהכלי היקר שלך מבוטח.

אם את קונה משומש - עשי ביטוח חובה + צד ג' או חובה + מקיף מצומצם. ככה את רגועה שהכלי שלך לא יוריד מראה שעולה 8,000 ש"ח.

מה שאני עשיתי לכלי החדש שקניתי, זה בשנה הראשונה חובה + מקיף, והשנה (השנה השנייה עם הכלי) חובה + צד ג'. ההבדל בין שנה שעברה להשנה (בין המקיף ל-ג') הוא מעל 1500 ש"ח.

sagyrotem1

New member
בדקת כמה ההפרש בין הג למקיף מצומצם....

ובין המצומצם למקיף מלא....
מזל שעשיתי כבר ביטוח וכל הדילמות הללו (של איך ייגנבו לי תכלי.....) כבר עברו לי.....(בשעות היום בלילה עדיין יש סיוטים...)

למעלה