שאלה של מתחילה

popapipu

New member
שאלה של מתחילה

שלום לכולם
ברצוני לרכוש קטנוע לנסיעה מנתניה לרעננה הלוך-חזור כל יום.
איזה גודל כדאי לי לקנות? מה המחירים פחות או יותר? האם כדאי לי אופנוע או קטנוע?
בנוסף, אין לי רישיון לאופנוע. האם אני צריכה קודם לקנות ורק אז ללמוד, אם שבתי הספר לנהיגה מספקים לך אופנוע ללמוד עליו כמו בלימודי מכונית? ומה המחירים של שיעורי נהיגה?
הבנתי שאפשר לעשות רישיון תוך שבוע-שבועיים, 10 שיעורים של שעה כ"א.
והאם מישהו מכיר מוכר אופנועים\קטנועים טובים במחירים סבירים, ובתשלומים?
שאלה אחרונה- יש מן הסתם כבישים אליהם אסור לאופנועים\קטנועים להיכנס. האם כביש החוף הוא אחד מהם?

תודה לכם:)

פרארי1

New member
ברוכה באה

מכיוון שאת מדברת על נסיעה בינעירונית (גם אם לא ארוכה במיוחד) על בסיס יומי, לדעתי כדאי לך לעושות רשיון A1, שיאפשר לך לרכוב על כלים בעלי הספק של עד 33 כ"ס.
הרשיון הבסיסי, A2, מגביל אותך ל-125 סמ"ק ועד 14.9 כ"ס וזה גבולי לשימושים שלך ולא הכי בטיחותי להתנייד על כלים כאלה בבינעירוני יומי.

כדי ללמוד את לא צריכה לקנות קודם, מורי הנהיגה מספקים לך כלי, אבל זה ייקח לך יותר מ-10 שיעירם ושבוע-שבועיים, אם תקבלי את המלצתי ללכת על A1.
תצטרכי מינימום של 15 שיעורים + טסט וייתכן שתיקחי יותר שיעורים,מה שיאריך את הזמן.
אם יש לך רשיון לרכב מעל 3 שנים, תוכלי לעשות A2 תוך זמן קצר ומספר מועט של שיעורים, אבל כאמור, לדעתי, זה לא כדאי.
העלות של שיעור היא כ-80-100 שקל, טסט כ-350 ויש גם 130 שקל אגרה.
אם אין לך רשיון לרכב, תצטרכי לעשות גם תאוריה וזה נכון גם ל-A2.
אם במקרה את ירושלמית, כמו שכתבו בכרטיס האישי שלך, יצא לך הרבה יותר זול, כרגע התחרות בעיר הורידה את מחירי השיעורים לאיזור ה-25-30 שקל.
בכל מקרה, לרוב יש אופציות לסגור עם המורה דיל גלובלי של כמות שיעורים + טסט במחיר סביר.
הלימוד ל-A1 מתבצע על אופנוע עם הילוכים, אבל סביר שאת השיעורים הראשונים יתנו לך לעשות על קטנוע אוטומטי וכך תוכלי להחליט לאיזה קונספט את יותר מתחברת ואז לבחור מה לקנות בהמשך.

כל הסוכנויות מאפשרות רכישה בתשלומים עם אפשרויות מימון מגוונות, אבל נראה לי קצת מוקדם להמליץ על כלי ספציפי כשאת עוד לא יודעת את הכיוון שלך.
בגדול, הייתי הולך בהתחלה על קטנוע 200-250 סמ"ק, יש מבחר מכובד של כלים וכשתעמדי בפני הבחירה ותדעי מה התקציב שלך, נוכל להמליץ לך בצורה יותר ספציפית.
קחי בחשבון הוצאה של כ-5000 שקל לשנה על הביטוח + הוצאה ראשונית על ציוד מיגון - קסדה מחוייבת בחוק, אבל מומלץ להוסיף לה גם מעיל רכיבה וכפפות וכן שרשרת לקשירת הכלי.

בהצלחה

מוסיף למה שנאמר

קטנוע או אופנוע?
אני ממליץ לך לקרוא את הכתבה בקישור:
http://motobike.ifeel.co.il/article/6730.aspx

כלים שלא יכולים להיכנס לכבישים מסויימים:
הייתה בעבר תקנה שכלי בנפח 50 סמ"ק לא יכול להיכנס לכבישים מהירים. כביש מהיר הוא כביש שבכניסה אליו מופיע התמרור הבא:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Motorway_IL.svg
כביש ירושלים-ת"א (בין מחלף שער הגיא למחלף קיבוץ גלויות) הוא דוגמה מעולה לכזה. שילוט בצבע כחול יביא אותך לכביש מהיר, ושילוט בצבע ירוק יביא אותך לכביש בינעירוני שאינו כביש מהיר. על-כל-פנים, למיטב זכרוני, מישהו אמר לי פה שהתקנה בוטלה לפני כמה שנים. מה שלא יהיה, לא מומלץ לעלות על כביש כזה עם קטנוע/אופנוע בנפח כה קטן, לכי כמו שנאמר לכיוון ה-200-250. ואם לא הייתי ברור - מותר לך לעלות על כביש החוף עם הכלי שאת הולכת לקנות. אופנוע/קטנוע מורשה לעלות על כל כביש שרכב פרטי מורשה לעלות עליו.

אם תגידי מה התקציב שלך לכלי (אחרי שחישב הוצאות רישיון וציוד מיגון), יוכלו לעזור לך לבחור כלי ספציפי.

popapipu

New member
תודה לשניכם זה עזר לי מאוד!

לצערי כבר איני ירושלמית, אבל ואוו- 30 שקל לעומת 80, אולי עדיף לסוע לירושלים לעשות 3-4 שיעורים ברצף:)
דברים השתנו וכרגע הנסיעה לרעננה לא רלוונטית. בכל זאת אני רוצה כלי שהוא טוב וחזק ובטיחותי יחסית. הנסיעה היומית שלי תהיה מנתניה לישוב ליד נתניה (10 דק נסיעה), אם כי אני בהחלט רוצה אופציה לנסיעה לת"א או רעננה פעם-פעמיים בשבוע. אני לא רוצה כלי שיגביל אותי לנסיעות קצרות בלבד.
התקציב שלי הוא בערך 15 אלף, אני מעדיפה לקנות חדש מחברה גדולה מאשר מאיזה חנות קטנה, מרגיש לי יותר בטוח- אך אולי אני טועה? אולי במקום הונדה עדיף לי לקנות מחנות האופנועים הקטנה שליד ביתי?

שוב תודה רבה אתם חוסכים לי הרבה מבוכה מול מוכרי הקטנועים:)

popapipu

New member
אבל התקציב שלי נמוך מדי

אם הנסיעה היומית היא קצרה ורק פעם-פעמיים בשבוע היא בינעירונית, האם לא יספיק לי 125?

NEO83

New member
ההבדל בהוצאה בין 125 ל250 כמעט ולא מורגש

עדיף לקנות 250 ושתהיה לך רזרבה של כוחות ואופציה להתרחק קצת מהבית.
15 אלף יספיקו לך לקטנוע 250 יד 2 יחסית חדש.

מחזק ומוסיף

במעט יותר מ-15,000 ש"ח רכשתי ימאהה אקס-סיטי 250 יד שניה שנת 2009 ( עלה לכביש בתחילת 2010 ) עם בסך הכל 15,000 ק"מ על השעון.

התענוג שיש בכוח (היחסי) של קטנוע רבע ליטר יפני הוא מוחשי יחסית לג'וירייד 200 שהיה לי קודם.

הגלגלים הגדולים משרים ביטחון וחוסכים מהתחת המון עונשים מכבישי ישראל,והאיכות היחסית היא ברורה.

אני ממליץ..

נמוך רק אם את מתעקשת על חדש

לכי אחר ההמלצות, הן תקפות גם אם את מתכננת לעשות פחות בינעירוני מבשאלה המקורית. אם את ממש לא רוצה 250, לכי על 200. מניסיון, 125 זה מפחיד, מסוכן, ודיי סבל כשיוצאים איתו מהעיר. בתקציב שלך, את יכולה לקנות כלי 200 סמ"ק נהדר. אני לא רוצה להמליץ על משהו ספציפי כי לא כרבתי על אף אחד מהכלים האלה.

http://www.yad2.co.il/Cars/MotorSco...al=200&fromPrice=13000&untilPrice=15000&Info=

sagyrotem1

New member
עצה שלי...קודם כל תירגעי....

בקצת יותר מ 24 שעות השתנו לך התוכניות....
קטנוע זה אחלה דרך להתנייד מ A ל B אבל זה דורש קצת מחוייבות....
רישיון /ביטוח יקר /טיפולים שגם לא זולים ותכופים....
אני גר בנתניה ונוסע יום יום למרכז (בעבר ת"א והיום ראש העין) ולי זה פשוט יושב בול - אין פקקים 20 דקות בשעות העומס לעבודה קצת פחות מרבע שעה בלילה חזרה הבייתה....
לפני שאת "ננעלת" לך על כלי הייתי מציע לך לשקול אם כל זה מתאים לך....
לא רוצה לבאס ,אבל להגיע ליישוב ליד נתניה ייצא לך יותר זול ופרקטי רכב 4 גלגלים.....
אם בכל זאת מושך אותך דו"ג אז תתחילי עם שיעורי נהיגה...תתחילי להסתכל על תמונות של דו"גים....להתעניין על כלים שאת רואה ברחוב...
אחרי שתביני מי נגד מה ותגבשי את הסגנון שמעניין אותך תתחילי לחפש המלצות....
ב 15 אפשר לקנות לא מעט כלים יד שנייה (השוק בקנטים)
מומלץ הפורום הוא כרגע קטנוע 250 איטלקי כלשהו שהוא באמת מומלץ - אבל אולי הוא לא מתאים לך לכן אני מציע לך לשמור על ראש פתוח ....
ואחר כך תכניסי את השיקולים הקרים -כי בסופו של דבר דו"ג זה לא בחירה של הראש אלא של הלב....
בקשר למבוכה עם מוכרי קטנועים.....ממש ממש ממש רחוק ממך כרגע - אל תחשבי על זה בכלל.....
כשתעברי לפחות חצי מהרישיון כבר תדעי את כל מה שתצטרכי ....(איזה צבע איזה סגנון איזה שנתון את יכולה/רוצה לקנות וכו)

popapipu

New member
צודקים. קודם כל אתחיל

ללמוד ואז אחשוב על הקנייה.
ביד שנייה יש את הבעיה שאי אפשר לשלם בתשלומים. אז אצטרך לחכות שיהיה לי את הסכום והעניין יידחה בכמה חודשים ולא בא לי...
איכשהו אבא שלי בטוח ש50 סמק זה הכי בטיחותי, לא משנה כמה הסברתי לו שכמה שיותר כבד זה יותר בטיחותי- הוא מזועזע מהמחשבה שאקנה 125, מבחינתו זה כמו ההבדל בין ללכת מכות עם מישהו בגודל שלי לללכת מכות עם כפול ממני. אז אין אבוא ואגיד לו שאני קונה 250.......:)

תודה רבה לכולכם איזה סבלניים אתם

פרארי1

New member
גם יד שניה אפשר בתשלומים

יש הרבה מאד כלים מיד שניה בסוכנויות טרייד אין ואצל היבואנים, הם יוכלו לעשות לך עסקת תשלומים, להבדיל ממוכר פרטי שכמובן רוצה את כל הסכום ביד.

סיימי את הרשיון (את עוד צריכה להחליט אם את הולכת על A2 או A1) וחיזרי להתייעצות לגבי הכלי.
בתקציב שלך יש לך הרבה אופציות.

popapipu

New member
אם הייתי מחליטה על רשיון A2

לא היה מה להתלבט בקשר לכלי. אני רוצה ללכת על A1- כך שגם אם אחליט לקנות 125, תהיה לי אופציה עתידית להשתדרג.

איזה התרגשות!!! הנה מחר בעז"ה כבר אתקשר למורי נהיגה ואקבע שיעורים. מקווה לא לדרוס\להידרס

NEO83

New member
לרוב, תשלומים=הלוואה בתנאים טובים/רעים

לא התעמקתי לעומק בעניין התשלומים לכן לא אזהיר שזה לא ניסיון אישי אלא משהו שקראתי ברשת וקצת מספרים שחיברתי במחשבון של חברת מטרו שהיה.

בשורה התחתונה רוב הפעמים שיש עניין של תשלומים זה עובר דרך חברות מימון כאלה ואחרות ואת בעצם לוקחת הלוואה דרך חברת צד שלישי ומשלמת גם על ההלוואה, לכן זה כמו לקחת הלוואה מהבנק ולשלם כל חודש לבנק. לפעמים יש מבצעים של חברות על קטנוע ספציפי בעצם במימון מלא ואת לא משלמת אחוזים, אבל לרוב זה מבצעים נקודתיים.

popapipu

New member
דווקא יש איזו חברה אחת בת"א

"סאן יאנג" שטוענים שאפשר לשלם אצלם ב24 תשלומים בשיקים, שיק ראשון עד 90 יום דחוי, ושנתיים אחריות. אולי לא הבנתי את האותיות הקטנות ויש על זה ריבית.

NEO83

New member
יכול להיות שדברים השתנו מאז הפעם האחרונה

שבדקתי

למעלה