שאלה של מתחילה

dash56

New member
במקום לימודים בהתכתבות, קח בשישי הקרוב את

POPAPIPU לטיול קטן למתלון ( גרה באזור שלך ). תדגים לה הטיה יפה במחלף גלילות. אח"כ כל העיצות במרוכז סביב הפינג'אן. לקינוח וילי וסטופי עם הטאדם.

נו, נראה אותך מישם את ההצעה .:-):

popapipu

New member
התקשרתי להרבה חברות וכולם אמרו לי שהן לא

מבטחות קטנוע , רק אופנוע. מישהו מכיר חברה שכן?!?!?

popapipu

New member
אני מתחרפנת. כל אחד מעביר אותי למקום אחר

ואחרי 20 דק' הנציג אומר לי שהם בכלל לא מבטחים קטנועים... כל כך הרבה זמן שפכתי על העניין הזה, אני כולה רוצה ביטוח! אני במצב שכבר לא אכפת לי איפה לעשות, רק שמישהו כבר יבטח אותי שאוכל ללכת לקנות...

sagyrotem1

New member
מה הלחץ - עוד אין לך רישיון או כלי בכלל....

חכי אחרי הרישיון.....
ביטוח עושים לאחר הרכישה או במהלך הרכישה....
אודי דגן בטוח יבטחו אותך .....
בגלל שאין לך וותק בשנות רכיבה תבוטחי במחירי הפול....
שיחות כאלו עושים מהעבודה או שמשאירים מספר טלפון באתר האינטרנט שלהם והם חוזרים אליך.....
שוב....... ת ר ג ע י !!!!!

פרארי1

New member
נראה לי שהיא דיברה על הצד ג'

חובה כולם מבטחים, אבל אני כמובן מסכים להמלצות - לחכות שיהיה רשיון, שהרכישה תהיה אקטואלית ובעיקר, להרגע

popapipu

New member
אני רגועה...:) פשוט שבוע הבא יש לי הרבה

משמרות לשיעורי בית והשבוע אני פנויה, אז אני רוצה לסיים כמה שיותר סידורים השבוע. איך זה הולך מבחינת ביטוח- קודם אני קונה? אבל אז איך אקח את הכלי הביתה? או שאני קונה, משאירה בחנות וחוזרת כשיש ביטוח?

sagyrotem1

New member
FLOW

למידה-->גישושים תוך כדי (בחירה של כלי מתאים)--> בדיקת שוק ובדיקת מצב כלכלי (קופיקו מול ישראל מהבנק)--> הינעלות על הכלי המדובר--> בחינת שוק יד2 -->החלטה יד2 או חדש-->בדיקת עלויות ביטוח וסקר שוק-->מעבר טסט-->קבלת הצעת ביטוח קונקרטית--> רכישת הכלי +ציוד נלווה--> רכישת הביטוח כולל מסירת פרטים מדוייקים (באותו יום)

מפתחSoul

New member
זה בדיוק מה שעשיתי...

הלוואה שמכילה את הוצאות הכלי והביטוח.
עבור רישיון, הוצאתי טיפין טיפין מההכנסה הקבועה בתחילת הדרך,
עבור ציוד (בתור התחלה, הכי זול שיש: קסדה 500 ש"ח, מעיל 700 ש"ח, כפפות 250 ש"ח), הוצאתי טיפין טיפין מההכנסה הקבועה - אחרי רכישת הכלי.

ככה לא נחנקתי, כשפרשתי את הסכום שאותו החזרתי לבנק באופן קבוע כל חודש.
להבדיל הלוואה קטנה יותר והוצאות מביטוח בנוסף.

ברור שבסופו של דבר זה פחות או יותר אותו הסכום, אבל העובדה ששילמת את הביטוח בבאת אחת ואת ההלוואה מחזיקה עוד כמה חודשים יותר, משקיטה אותך...

כסטודנטית, תמיד יש הטבות.

anigodin

New member
מוסיף בעניין המימון ועוד קצת

כשאני קניתי את הדוכס, אחרי חיפוש הלוואה בכמה מקומות, הגעתי בסופו של דבר למימון ישיר.
ההלוואה שלהם הייתה הכי זולה מבחינת ריבית.
שילמתי את ההלוואה שנתיים ובמהלך השנתיים האלו, הייתי מחויב בביטוח מקיף והיה שעבוד של הכלי למימון ישיר.
עניין הביטוח נעשה כדי שבמקרה תאונה והרס של הכלי, הביטוח ישלם למימון ישיר את שארית ההלוואה לפי ערך הכלי ביום ההרס ומה שישאר יגיע אליך.
ברגע שסיימתי את ההלוואה, דיברתי עם מימון ישיר, הם הסירו את השעבוד וכשחידשתי את הביטוח, חידשתי מקיף מצומצם.
ברגע שערך הכלי יורד עד כדי כך שעלות המקיף כבר מגיעה ל-15-20 אחוז מערך הכלי, לא שווה כבר לעשות מקיף וגם הסוכנים (אלו שהם הגונים לפחות) יגידו לך את זה.

מעבר לזה, קחי בחשבון עלות ציוד של כ-2000-3000 ש"ח.
למה 2000? כי אני כולל בעלות הזו קסדה שלמה באיכות סבירה (בעלות של 500-1000 ש"ח), מעיל רכיבה קיצי ואחד חורפי (עוד 1000 ש"ח) וכפפות רכיבה לחורף ולקיץ (200-400 ש"ח לזוג, תלוי באיכות).
לדעתי, ולדעת רבים בפורום, זה הציוד הבסיסי הנדרש וההבדל בתאונה לא עלינו, בין פגיעה חמורה למכות יבשות.

ועוד משהו: כשתרכבי, אל תרכבי עם סנדלים או כפכפים.

בהצלחה בלימוד ורק רכיבות טובות!

anigodin

New member
ועוד משהו קטן לגבי הציוד

מעיל + כפפות לא חייבים לקנות מהרגע הראשון לכל השנה אלא לפי העונה הרלוונטית.
אנחנו מתקרבים לקיץ ואני מניח שעד שתסיימי ללמוד כבר יהיה מספיק חם לרכוב עם מעיל קיץ (ומקסימום עוד איזו חולצה מתחת).
מעיל חורף + כפפות מתאימות - בסביבות אוקטובר.

popapipu

New member
תודה:) אסתפק במעיל קיץ בהתחלה, וכפפות נקנה

בחורף. קסדה אקנה שלמה. אז קנייה של הכלי, עם ביטוח וציוד נלווה- 22,000. זו ההלוואה שאני לוקחת.

anigodin

New member
התכוונתי לכפפות קיץ

כן, גם בקיץ כדאי לרכוב עם כפפות.
כפפות קיץ מאווררות והסיבה לרכוב איתן היא ההגנה הפסיבית שהן מכילות בצורה של מגינים קשיחים או קשיחים למחצה.

מנסיון - כפפה יכולה למנוע שבר רציני במפרקי כף היד.
שווה 150-200 שקלים.

למעלה