שאלה של מגדר

Simbbam

New member
שאלה של מגדר

רציתי להעלות לדיון עניין שמטריד אותי לאחרונה, ויצא לי לחשוב עליו קצת. אני לא בטוח שהצגתי את עצמי כראוי- אני מתן, בן 17 וחצי מרחובות. עברתי טסט חמישי לאחר כמעט שנה שלמה של לימודי נהיגה. בערך 80 שיעורים אני חושב. רציתי שנשאל את עצמנו האם לנו, הגברים, יותר חשוב כאילו "להוכיח את עצמנו" כנהגים טובים- אם זה בלקיחה של מינימום שיעורים, הצלחה בטסט ראשון או שני, או סתם להוכיח שאנחנו נוסעים מהר או שולטים היטב ברכב. כל השאלות האלה עלו אחרי ששמתי לב שאת הכשלונות שלי בטסטים (4, אם למישהו אין מחשבון
) ליוו אכזבות שהיו קשורות יותר לקבוצת הבנים- הבנים בכיתה יותר התעניינו באיך הלך, למה נכשלתי, איך נכשלתי וכו'. רוב הבנים היותר "נחשבים", בואו נגיד, בשכבה, הצהירו שעברו בטסט ראשון תוך לקיחת פחות ממינימום שיעורים. קשה לי להאמין שבערך 10-20 בנים לקחו 20 שיעורים ועברו טסט ראשון. האם הם משקרים? שורה תחתונה- האם תכתיבי המגדר הגברי קובעים שאנחנו הבנים צריכים להיות נהגים יותר טובים? יותר מהירים? יותר החלטייים? אני חושש שיש לזה השפעה מיותרת עלינו, אולי הבנים פה יותר מתאכזבים מהבנות כשהם נכשלים בטסט או לא מבינים משהו בנהיגה. יותר מפחדים לא להבין או לא לשלוט בהכל. סה"ר רציתי להעלות פה כמה שאלות מגדריות, אני לומד סוציולוגיה וחשבתי לעשות עבודת מחקר על סטריאוטיפיים מגדריים בנהיגה.
מתן.

be_roo

New member
הם לקחו 10 שיעורים

ויש להם נסיון מיני של כוכבי פורנו.

B i g B

New member
דעתי

אני יכול להעיד על עצמי שזה נורא חשוב לי לעבור טסט ראשון במינימום שיעורים. וכנראה שזה באמת משלוש סיבות: האחת כמובן העלות הכספית. השנייה הרצון לקבל כבר את הרשיון המיוחל כמה שיותר מהר. והשלישית כפי שאתה מציין היא כנראה הרצון הגברי הזה להיות נהג טוב. עם כל הכבוד לנשים (ויש כבוד), הנהיגה הייתה מותרת בהתחלה לגברים בלבד (לפני הרבה מאוד זמן כמובן) ועם הזמן זה הפך לסוג של עניין שגברים אוהבים (לא כולם אבל הרוב), סוג של סטריאוטיפ שהשתרש בנו. לא ראיתי הרבה נשים נוהגות באופן מקצועי בתחרויות ראלי/פורמולה 1 וכל ספורט מוטורי אחר שקשור בפרט למכוניות - ולכןזה גם ידוע כספורט של גברים.

a l x

New member
אין לי הרבה כבוד לסוציולוגיה אבל...

עברתי טסט שני אחרי 51 שיעורים. יש לי חברים, בנים ובנות שעברו טסט ראשון בכ 35 שיעורים. חלק מהם עשו מספר תאונות TOTAL LOST וחלקם לא עשו אף תאונה (בינתיים...). באופן כללי, הסטטיסטיקה מוכיחה שגברים בדר"כ נימצאים בקצוות - הם טובים מאוד במה שהם עושים, או גרועים מאוד. נשים לעומת זאת, נוטות בדר"כ למרכז. בדוגמה של נהיגה, אלופי העולם במרוצי מכוניות הם גברים. נקודה. כנ"ל גם השפים הגדולים ביותר הם גברים וכו'. עכשיו, אם תיקח באקראי אשה לעומת גבר, תמצא שהיא יודעת לבשל הרבה יותר טוב, וגם נוהגת הרבה יותר זהיר, ואיטי מהגבר, למרות שאולי היא לא יודעת לחנות בגרוש. זה עניין גנטי כמעט, ויש רק מעט גברים ונשים (באחוזים) שיוצאים דופן. כנ"ל גם העיניין של להוכיח שאנחנו הגברים יותר טובים מנשים, וגם מגברים אחרים במשהו... נהיגה למשל. בקשר לכמות השיעורים ומספר הטסטים: קשה להגיד מה זה אומר. יש מורים טובים יותר, ויש מורים טובים פחות. יש מורים שמושכים את השיעורים על מנת לקבל יותר כסף, ויש מורים שמעוניינים שהתלמידים שלהם יצליחו ובגדול. והטסטרים, גם הם מושפעים ממצב רוח, דעות קדומות וכו'. אם תחשב כמה זמן באמת למדת נהיגה, תגלה שב30 דקות נטו של שיעור, כפול 81 שיעורים, הם בעצם רק 40 שעות על הכביש. זה כמו ללמוד נהיגה ב5 ימי לימודים של בצפר. ובקשר לאלו שמספרים, ספר גם אתה. חלק מהם קימבן איזה משהו, חלק מהם נהגו במכוניות של ההורים שלהם באופן לא חוקי לפני זה. שורה תחתונה, כמו שאתה אומר, זה רק הכיס שלנו. 81 שיעורים עולים כסף, והרבה מאוד כסף. אם לימודי נהיגה לא היו כל כך יקרים, אני חושב שהייתי לוקח ממש הרבה שיעורים, אפילו בסביבות המאה, לפני שהייתי ניגש לטסט. בשביל הבטחון העצמי בעיקר. אחרי שהתחלתי לנהוג, עם מלווה, ובלי אחר כך, הבנתי כמה הנהיגה בשיעורים שונה מהנהיגה האמיתית. התנסתי ואני עדין לא אוהב נהיגת לילה, הייתי צריך להתרגל להבנה שההחלטות הן שלי, ואין לי מי שילחץ על הברקס במקומי אם טעיתי, שלנהוג על הסקודה אוקטביה החדשה של המורה, הרבה יותר קל מלנהוג בהתחלה על פיאט אונו ישנה וכו'.

wil

New member
אני יכול להגיד לך לגבי תאונות

הרבה תאונות קלות הן באשמת נהגות-נשים. (הרוב לא יודעות לחנות, עושות לפעמים דברים לא מובנים על הכביש - נכון. אבל בד"כ זה לא מוביל לקטסטרופה אמיתית) אבל רוב מוחץ (גם בהתחשבות בכמות הק"מ) של התאונות הקשות באמת והקטלניות - עבודה של המין ה"חזק". תאונות שנגרמות עקב נהיגה פזיזה במיוחד (אלכוהול ו/או מהירות גבוהה מאוד שלא מתאימה לתנאי הדרך ו/או נהיגה אגרסיבית באופן חריג) זו קטגורייה שנשלטת ע"י גברים שמנסים להוכיח משהו לסביבתם.

gold ayelet

New member
ללא ספק! כן תמיד זה יהיו הגברים

שישאלו, כמה טסטים? כמה שיעורים? זה גם קשור לתחרותיות שיש בינהם כאילו מי שמוציא טסט ראשון הוא יותר גבר וטסט חמישי- נקבה. האמת שגם אצלינו (הבנות) יש את הקטע הזה אבל הרבה פחות, אני מודה שגם אני בהתחלה הייתי אומרת כן אני יעבור טסט ראשון ובלה בלה וראיתי שזה לא ככה.. ויש הרבה בנות שגם חושבות ככה. אבל אחרי שכבר סיימתי וגם ראיתי כמה טסטים לקחו אנשים אחרים אני יודעת שזה לא בהכרח קשור לאיך שאתה נוהג, זה תלוי לפעמים במורה, וכמה הוא מושך אותך, ואיך אתה במצבי לחץ וכ'ו. אהה ואני גם חושבת שאצל בנים יותר משקרים בקשר למס' טסטים.

gold ayelet

New member
אהה! ועדיין אני גם חושבת שבנים

נוהגים יותר טוב ..חח כל הבנות פה יקפצו עליי עכשיו

Simbbam

New member
חחחח אני עשיתי לפני שבוע רישיון

ויש לי בעיה עם חניות. לפעמים יוצא לי חלק וטוב, ולפעמים החניות יוצאות פשוט קטסטרופההההההה, פשוט מפחיד. אע.

דעתי

תתפלא...אבל אני מכירה אחד שעבר בטסט 11
זה עניין נטו של הרגשה אישית-ת הערסים האלו שהולכים עם חולצות ורודות וכאלו שזה מבייש אותם-בד"כ אלו עם הביטחון הגבוה ילכו עם מה שבא להם...כמו כן יש בדיחות שמופנות למין ה"חזק" לגבי האיבר המיוחד שלהם לפי גודלו...יש בנים שיזרמו עם זה שתצחק על ה"קטן" ואחרים חסרי ביטחון בד"כ שלא יזרמו.זה שמישהו עבר בטסט ראשון לא אומר תמיד שהוא נהג יותר טוב...דווקא כאלו שעוברים בראשון רובם קיבלו בטחון לעשות מה שבא להם על הכביש והם פחות עירניים [שוב,לא כולם]...אם אתה חושב שאתה נהג טוב תשים פס על כולם ואם אחרת אז קח מכונית ותצבור נסיון...נהיגה זה דבר נרכש.

למעלה