שאלה של מגדר
רציתי להעלות לדיון עניין שמטריד אותי לאחרונה, ויצא לי לחשוב עליו קצת. אני לא בטוח שהצגתי את עצמי כראוי- אני מתן, בן 17 וחצי מרחובות. עברתי טסט חמישי לאחר כמעט שנה שלמה של לימודי נהיגה. בערך 80 שיעורים אני חושב. רציתי שנשאל את עצמנו האם לנו, הגברים, יותר חשוב כאילו "להוכיח את עצמנו" כנהגים טובים- אם זה בלקיחה של מינימום שיעורים, הצלחה בטסט ראשון או שני, או סתם להוכיח שאנחנו נוסעים מהר או שולטים היטב ברכב. כל השאלות האלה עלו אחרי ששמתי לב שאת הכשלונות שלי בטסטים (4, אם למישהו אין מחשבון
) ליוו אכזבות שהיו קשורות יותר לקבוצת הבנים- הבנים בכיתה יותר התעניינו באיך הלך, למה נכשלתי, איך נכשלתי וכו'. רוב הבנים היותר "נחשבים", בואו נגיד, בשכבה, הצהירו שעברו בטסט ראשון תוך לקיחת פחות ממינימום שיעורים. קשה לי להאמין שבערך 10-20 בנים לקחו 20 שיעורים ועברו טסט ראשון. האם הם משקרים? שורה תחתונה- האם תכתיבי המגדר הגברי קובעים שאנחנו הבנים צריכים להיות נהגים יותר טובים? יותר מהירים? יותר החלטייים? אני חושש שיש לזה השפעה מיותרת עלינו, אולי הבנים פה יותר מתאכזבים מהבנות כשהם נכשלים בטסט או לא מבינים משהו בנהיגה. יותר מפחדים לא להבין או לא לשלוט בהכל. סה"ר רציתי להעלות פה כמה שאלות מגדריות, אני לומד סוציולוגיה וחשבתי לעשות עבודת מחקר על סטריאוטיפיים מגדריים בנהיגה.
מתן.
רציתי להעלות לדיון עניין שמטריד אותי לאחרונה, ויצא לי לחשוב עליו קצת. אני לא בטוח שהצגתי את עצמי כראוי- אני מתן, בן 17 וחצי מרחובות. עברתי טסט חמישי לאחר כמעט שנה שלמה של לימודי נהיגה. בערך 80 שיעורים אני חושב. רציתי שנשאל את עצמנו האם לנו, הגברים, יותר חשוב כאילו "להוכיח את עצמנו" כנהגים טובים- אם זה בלקיחה של מינימום שיעורים, הצלחה בטסט ראשון או שני, או סתם להוכיח שאנחנו נוסעים מהר או שולטים היטב ברכב. כל השאלות האלה עלו אחרי ששמתי לב שאת הכשלונות שלי בטסטים (4, אם למישהו אין מחשבון