שאלה של יחום

שאלה של יחום

אז אתמול גיליתי שמזל מיוחמת (קולולולו) ויש לי כמה שאלות. 1. כמה זמן נמשך יחום אצל חמוסות 2. כמה זמן מתחילת היחום, חייבת החמוסה להתעבר? 3. בזמן יחום,חמוסות מדממות? 4. כשחמוסות מיוחמות, הן נמרצות יותר? היום הולכת לדר' חגי, מזל תקבל זריקה להפסקת היחום, ובעוד שבועיים עיקור ואתמול היה קטע מצחיק, קילחתי את מזל, משום מה הפעם היא ממש אבל ממש לא רצתה את המקלחת הזאת, סיימתי וניגבתי אותה טוב טוב, ובגלל שראיתי שהיא לא שקטה, הכנסתי אותה לכלוב (כדי שלא תרטיב לי את המקום מתחת למיטה בו היא תמיד ישנה) והיא היתה באטרף שחבל על הזמן, היה כל כך מצחיק לראות אותה, ממש קיבלה ג'ננה, והתפלשה בכלוב בכל חלק ממנו, על השטיחון, על החול, על הערסל ורק אחרי רבע שעה נרגעה (מזל שניקיתי את הכלוב לפני כן) בקיצור, מזל היתה באטרף, וכל כך הצחיקה אותי

mikonww

New member
מזל טוב היא הגיע לגיל שאפשר להתחיל

בוקר טוב
אני עונה לך בכייף אבל חייב לעוף.

WTR

New member
../images/Emo12.gif

אם זכור לי נכון, אין לך זכר.. לא? חבל שחיכית שהיא תתייחם.. ובואי נגיד שתיכננת להביא לה זכר לא תמיד ההרבעה מצליחה. לא תמיד ההריון מצליח. חבל שאת מכניסה אותה ואת עצמך למשהו אכזרי שניתן למנוע..

WTR

New member
כי זה חוסר אחריות...

זה ידוע אחרי שבריא לעקר לפני הייחום. הרי מה העניין כאן.. החמוסה מיוחמת, ואם היא לא מתרבת, עם מדממת.. דבר שיכול (וגם קורה) מוביל לאנמיה.. 90% מהמקרים מסתיימים במוות. אז למה לסכן אותה סתם ככה? למה לא חשבת על זה לפני, ועיקרת אותה בזמן? זה מה שלא מובן לי..

קודם כל להרגעעעעעעעע

נשימה עמוקהההההההההה תלמדי כלל בחיים, לא לשפוט לפני שיודעים את כל העובדות
עדיין לא עיקרתי אותה, מכיון שבבדיקה אצל הוטרינר, הוא עצמו לא ידע להעריך בת כמה היא , אבל ליתר בטחון קבענו עיקור לאתמול (2.2.) מכיון שהיתה לי תקלה טכנית באוטו, לא יכולתי לקחת אותה לעיקור אתמול (והודעתי לו) יצא הגורל ואתמול בערב, בזמן בדיקה שגרתית שלי את מזל (כיון שהיד שלי היתה על הדופק בענין היחום, ולא רציתי שיגרם לה נזק כל שהוא) גיליתי פתאם שהיא מיוחמת. מיד התקשרתי לוט', ושאלתי אותו מה עושים, אמר לבוא היום (קבענו לארבע) לזריקה לעצור את היחום, ואז בסוף החודש אוכל לעקר אותה. ידועות לי הסכנות שביחום אצל חמוסות, לכן בדקתי אותה כל הזמן. תאמיני לי שאני לא מגדלת את מזל,מחסנת,דואגת לאוכל ונקיון, כדי שהיא תמות לי מאנמיה. אם היה לי שמץ של ספק בהמשך הגידול של מזל, הייתי מוסרת/מוכרת אותה לאחר ולא נותנת לה למות. אז עכשיו כשקראת, והבנת מה קרה,מקווה שזה יעזור לך לעתיד, לא לשפוט לפני שיודעים את כל הפרטים.

שאלתי, אבל היא לא ממש ידעה

אמרה בערך 3 חודשים (כשקיבלתי אותה) אז הלכתי פחות או יותר לפי זה, אבל עדיין כל זמן שאין חודש, זה קצת בעיה. אבל לא נורא,הכל בא על מקומו בשלום, עכשיו אני יודעת שהיא בת 1/2 שנה.

Sweet Fantasy

New member
לדעתי

היא קצת יותר מחצי שנה כי הייחום מגיע בגיל 6-8 חודשים ובדר'כ זה בא באמצע כזה, לדעתי היא בת 7 חודשים בערך.

mikonww

New member
הלו ביזו מה קרה ../images/Emo12.gif כולנו יהודים

אין מה מתצבן, גם אני ממתין בדרך כלל שהחמוסה שלי תתיחם ואז אני מעקר אוותה. היא בכלל לא בנתה על לזווג את החמוסה שלה, בסהכל שאלה שאלה לידע כללי. על מה כל הרעש. אני מציא לך, לכולם וכולל אותי לנשום מספר פעמים לפני שמגיבים להודעה של מישהו. האמת שאני צריך בעצמי ליסם את זה
בכל מקרה לשאוף לנשוף, לשאוף לנשוף ...............

N a d a v 1 6

New member
../images/Emo3.gifחבל! בתור בעל יכלת להיות מושלם:)

אם אישתך הייתה נכנסת להריון:). אבל לא נורא......

mikonww

New member
אני יכלתי להיות בעל מושלם ?

מה משכב זכר, איכס פיכס שמיכס. אישתי ? איזה אישה איזה נעלים, אני תקוע עם בעל
חחחח מוזר שבאותו משפט רשמתי תקוע ובעל. איזה מזל שהבן זוג שלי לא מסתובב בפורום

mikonww

New member
מדממות לא אבל ניראה לי

שבשלבים ראשונים של יחום הם מפרישות נזול זה או אחר, ואם אן לא מזדווגות בשלב מתקדם יותר יש סברות גבועה שהם ידממו=מוות. טוב זה לא בדיוק כך כמו שתארתי אבל הרעיון +- ברור

mikonww

New member
בכל מקרה לא לבנות על מה שרשמתי

לא בטוח לא בדוק. אין לי הרבה נסיון ביחום וזיווג חמוסים מעבר למה שראיתי או קראתי. באמת שהידע שלי ביחום לא מרובה לצערי. אף פעם לא עסקתי בו.

WTR

New member
כן, והדימום מוביל לאנמיה שמובילה

למוות.. במידה והחמוסה לא הצליחה להתרבות בזמן הייחום. מה שכן, לא ממליצה לאף אחד כאן לנסות להרבות את החמוסה שלו. תשאירו את זה למומחים.

zulli

New member
דימום חמוסות במחזור

הדימום של החמוסות במחזור הוא כמעט בלתי מורגש.. טיפה פה טיפה שם, בד"כ לא מבחינים בדימום עצמו. מה שבולט לעין שלנו הוא איבר מין נפוח מאוד!

למעלה