שאלה של יחום

אווווו לתשובה הזאת חיכיתי ../images/Emo13.gif

חשבתי שזה כמו אצל הכלבות, ששם הדימום ממש מורגש תודה חומד
דרך אגב, הכנתי את החומר הכתוב על חמוסים. אם יש לך ציור של חמוס שאפשר לצבוע בפנים, זה ממש יעזור לי.

WTR

New member
לפי ד"ר שור:

"שחלותיהן של חמוסות מפרישות את הורמון האסטרוגן (ההורמון הנקבי). נקבות מיוחמות שאינן מזווגות עם הזכר עלולות להישאר במצב של ייחום מתמשך שמתבטא ברמת אסטרוגן גבוהה בדם לאורך זמן. רמת אסטרוגן גבוהה גורמת לנשירת פרווה, בדרך כלל סימטרית. במקרה זה, נשירת הפרווה מהווה בעיה פחותה בהרבה ממצב בשם אנמיה אפלסטית שעלול להתפתח. במצב זה נוצר חוסר בכדוריות דם אדומות (אנמיה). זאת משום שרמת אסטרוגן גבוהה בדם מדכאת את ייצור כדוריות הדם האדומות והכדוריות שמתות עם הזמן לא מוחלפות בכדוריות צעירות. כחצי מהחמוסות הלא מעוקרות מתות מאנמיה אפלסטית. הפתרון לכך הוא פשוט: עיקור החמוסה או זיווג." אכן, טעות שלי. לא מדובר בדימום. אך יש כן קשר לדם עצמו של החמוסה.. מכאן באה הטעות שלי

mikonww

New member
דוקטור שור צודק אבל שוב

זו לא היתה השאלה של סוף עונה. ולי אישית ניראה שלא זו התשובה שהיא צפתה לה. השאלות שלה היו מאוד ברורות ואני מצוטת השאלות הם : 1. כמה זמן נמשך יחום אצל חמוסות 2. כמה זמן מתחילת היחום, חייבת החמוסה להתעבר? 3. בזמן יחום,חמוסות מדממות? 4. כשחמוסות מיוחמות, הן נמרצות יותר? השמח לשמוע תשובה גם כן

Sweet Fantasy

New member
תשובות

1. ייחום נמשך עד שהחמוסה מתעברת\מתה (חח סתם סתם) אבל באמת מפה כל הקטע של האנמיה חמוסה שלא מזדווגת נמצאת במחזור מתמשך ובגלל זה האנמיה.. הייחום נפסק כשאר היא מזדווגת וההריון נקלט, ככה בעלי חמוסים שמזווגים את החמוסה שלהם יודעים שהיא נכנסה להריון. 2. אם החמוסה נמצאת עם הזכר הוא יתחיל לזווג אותה מייד, אם הזיווגים נמשכים הרבה זמןזה אומר שזה לא נקלט ואז כבר יש סיכון. 3. ענו על זה כבר 4. לא שמתי לב אצל החמוסה שלי, צטערת.. אם את שואלת את זה בגלל מזל והמקלחת, אז לא, זה בכלליות ככה חמוסים אחרי מקלחת מקבלים ג'אננה.

WTR

New member
הייתי מאוד רגועה אם לא שמת לב

מה שכן אם זה כרוך בסיכון חיים, זכותי להתעצבן. לא חסרים כאן משתמשים שבאים לפורום ורואים בחמוס כצעצוע ובידור, ולא כעל בעל חיים עם צרכים ורגשות (ולצערי יש גם משתמשים קבועים שכאלו כאן בפורום). נ.ב. - זה שאתה עושה את זה לא מראה שזה בסדר.

mikonww

New member
אני לא בטוח אבל ניראה לי שאת

רשמת לי שאני עושה את זה ! עושה מה ?

איילת, אני חושבת שמגיעה לי התנצלות

ממך. כל זמן שאת לא מכירה אותי, את לא יכולה לקבוע שאני רואה בחמוסה שלי "כצעצוע ובידור" כידוע לך, אני כבר ילדה גדולה, ולבחירות שלי בחיים אני משקיעה הרבה מחשבה. פר? אני כועסת,שאת קובעת קביעות לגבי אנשים בפורום ולגבי עצמי בפרט!

zulli

New member
עצבים בפורום

מתוקה, הייתה לנו כאן רגיעה, רק חזרת ושוב את לא משתלטת על הרגשות שלך. גם אם יש לך רגשות חזקים בנושא תמצאי דרך פחות בוטה להביע אותן. לא נעים לנו כשמתנפלים עלינו. עכשיו לעובדות!: מבחינה פיזיולוגית - אין שום בעיה לחכות לייחום הראשון, או בכלל, לתת זריקה להפסקת הייחום ולעקר את החמוסה. אין בכך שום סיכון ממשי. מובן שעדיף לעקר לפני - כי פשוט חבל על כל השינויים ההורמונליים שהחמוסה צריכה לעבור. אך אין בכך סיכון! זכותו של אדם לבחור איך הוא מעדיף לעשות את העיקור, או לזווג את החמוס שלו. ושוב, אני מתחננת - תלמדו לשלוט על התגובות שלכם, אחרת הפורום ימות וחבל.

WTR

New member
שוב, הגבתי בצורה מאוד רגועה

אני הצעתי את ההצעה שלי, הבעתי את הדעה שלי, ובזה זה נגמר. אני לא נכנסת לשום ויכוח או סגירת חשבונות עם אף אחד פה.

WTR

New member
אגב לא אמרתי או רמזתי בכלל שאת

חושבת שמזל צעצוע, דיברתי באופן כללי - ולא עלייך ספציפית.

N a d a v 1 6

New member
../images/Emo122.gifאיילתתתתתתתתת!

היא לא רצתה להרביע..את החמוסה היה מצב שבו היא "חששה" שמזל היא עזרא..!
אבל מזל היא מזל............=) היא תעקר אותה...אגב לי הביאו את לולה ויום אחרי היא התייחמה ממש במקרה.....אבל למרות הכל אני וויתרתי על הזריקה ועיקרתי אותה...בזמן הייחום...זאת אומרת ממש על ההתחלה.:). אבל אם היא מעדיפה לתת זריקת נגד......בהצלחה הכי חשוב שהיא תעבור עיקור. חמוס\ה מסורס,מעוקרת....זה תענוג יותר גדול מה גם בריא מאריך חיים וכו' וכו'..... ב=ה=צ=ל=ח=ה.

עיקור היא תעבור

היחום הזה הפתיע אותי בגדול, והקטע בכלל שאתמול הייתי אמורה לעקר אותה (עוד לפני שידעתי על היחום) ומסיבות טכניות ביטלתי,ופתאם בערב גיליתי שהיא מיוחמת, ערב לפני היא לא היתה מיוחמת (בדקתי כל הזמן) בקיצור, היום זריקה לעצור את היחום ובעוד שבועיים עיקור. מי בכלל חושב על להרביע אותה???? בקושי מסתדרת עם הריח של הקקי שלה, צריכה עוד כמה כאלה????? מזל לשלטון

WTR

New member
זה ידוע שבגיל חצי שנה צריך לעקר

בת כמה היא עכשיו?

WTR

New member
הבנתי שהיא תעקר.. רק חבל שהיא חיכתה

עד שהיא הגיעה לייחום.. ורק שתדעו, שהזריקות האלו הן רעל, ומסכנות את החיות שלכם...

איילת ,כמו שהסברתי קודם

בביקור הקודם אצל הוט', לפני חודש, אפילו הוא לא ידע להעריך את הגיל שלה, ובכל מקרה קבענו תאריך לעיקור, למקרה שלא יקרה. אבל מה לעשות שבחיים קורים כל מיני דברים לא צפויים, ולא יכולתי לעשות לה את העיקור אתמול? ומה לעשות שרצה הגורל ודוקא ביום שהיתה אמורה לעשות את העיקור, התייחמה? אבל לכל דבר יש פתרון, ועכשיו היא אחרי הזריקה, וחודש הבא עיקור לא קרה כלום.

למעלה