שאלה של יחום

mikonww

New member
יודעים מה ננצל את הרגע ו......

אני הנצל את הרגע והבקש סליחה מדוקטור שור, שבאמת נהגתי שלא קשורה ולא היה מקום לצורת התגובה שלי. אז אינה זה בא דוקטור שור אני מצטער מאוד על הדברים הלא נעיים ואף קשים שרשמתי. רשמתי אותם ועל כך אני ממש מצטער מעומק ליבי. בנוסף מצטער שלקח לי הרבה זמן לרשום את התנצלות זו. מקווה שתקבל התנצלות זו. אבל זה לא אומר שבעתיד אני לא הביעה יתנגדות או ביקורת על הדברים שלך, אבל בטוח שגם במקום שבו הסכים איתך החזק והצין.

../images/Emo41.gif עידכונים ../images/Emo41.gif

חזרנו מהוט', מזל קיבלה את הזריקה של עצירת היחום (אאוץ כאב לה
) עיקור בתחילת חודש הבא. המצב לא כזה היסטרי,והיא לא עומדת למות. עכשיו צריכה לשים לב אליה אם יש שינויים, עם הנפיחות ירדה ולהיות בקשר עם הוט' בהתאם. עכשיו אני רגועה

DR SHORR

New member
זריקות נגד ייחום וייחום בכלל בחמוסה

הזריקות הנ"ל הן זריקות הורמונליות שמטעות את הגוף וגורמות לו "לחשוב" שהחמוסה בהריון ולכן נפסק הייחום. הזריקות האלה אינן בריאות משום שהן עלולות להוביל בסופו של דבר לסרטן עטין, דלקת רחם ועוד מרעין בישין (דברים לא טובים). עיקור הוא הפתרון המתאים ביותר לחמוסה שלא מיועדת לזיווג. נכון, שהסבירות שזריקה חד-פעמית תוביל לפיתוח אחת מהבעיות שציינתי למעלה - קלושה. הרבה אנשים נלחצים כאשר החמוסה מתייחמת מחשש לפיתוח אנמיה אפלסטית - מחלה שמובילה למות החמוסה. חברים - לא להילחץ. מספר עובדות: 1. אין שום דבר רע בחמוסה מיוחמת משום שללא ייחום לא היה זייוג והחמוסים היו נכחדים מעל פני האדמה. 2. כ- 50% מהחמוסות לא יוצאות מייחום ונחשפות לסיכון ללקות באנמיה אפלסטית. נכון, זה לא נעים לחשוב שאחת משתיים תפתח מחלה קטלנית אבל מצד שני זה גם לא אומר שכל חמוסה שמתייחמת ללא זיווג דינה- מוות. 3. אנמיה אפלסטית מתפתחת רק בחשיפת הגוף לרמות אסטרוגן גבוהות (כמו בעת הייחום) לתקופה ממושכת. לכן: כלל אצבע - חמוסה מיוחמת מעל ל- 4 שבועות רצוף מועמדת לבדיקה. הפתרון הטוב ביותר לבעיה של ייחום מתמשך הוא עיקור בתנאי שמצבה הגופני של החמוסה מאפשר ניתוח. אם לא, יש פתרונות תרופתיים להביא את החמוסה למצב שבו ניתן יהיה לעקר אותה. מקווה שזה מבהיר את הדברים.

mikonww

New member
תודה רבה למדתי משהו חדש

יש לי שאלה שאני השאל בכללי השמח אם תענה שוב

DR SHORR

New member
מקלחת לחמוסים

למרות שזה מנהג די נפוץ לא כל כך מומלץ לקלח חמוסים משום שהריח האופייני לחמוס נובע מהחומצות השומניות שמופרשות מבלוטות המפוזרות בעור (יש בלוטה כזו ליד כל שערה!). תפקיד החומצות להגן על העור והפרווה (פרווה מבריקה). מקלחת מסירה את השכבה השומנית החשובה הזו לתקופה של בין 24-48 שעות שלאחריה השכבה מתחדשת ואיתה חוזר הריח..... ד"ר שור

למעלה