שאלה של חברות...

make u happy

New member
שאלה של חברות...

קודם כל, שלום לכולם, חדשה פה
שנית, יש לי שאלה: האם אתם מאמינים שלפעמים צריך לשקר/להסתיר חלק מן האמת בכדי להגן על אדם שיקר לכם ועל הקשר איתו? זה קרה לי עם חברה מאוד טובה שלי והיא נפגעה מזה... גם כשניסיתי להסביר לה למה היא טענה שמדובר בשקר ושאין דבר טוב מן האמת. אני מסכימה איתה מאוד, אבל הבעיה היא שקרו כמה פעמים שלא אמרתי לה את האמת מתוך הבנה של איך היא תגיב לעניין ומתוך זה שבגלל שאנחנו כ"כ שונות היא מייד תבין את זה בצורה הלא נכונה ולרעה. יש לציין שאני אדם שלא נוטה לשקר לאף אחד\ת, אבל מערכת היחסים איתה (שהבנתי כבר שהיא לא בריאה בכלל) הביאה אותי למצבים כאלה. מה אתם חושבים?

EdisonGirl

New member
שאלה טובה!

אני, כמוך, לא נוטה לשקר בד"כ. לימדתי את עצמי לתעב שקר ולהתרחק ממנו, והוכחתי לעצמי שוב ושוב שהאמת היא הדרך הטובה ביותר גם אם היא לא נעימה לפעמים. גם אם אני חוששת לומר ת'אמת ומצדיקה הסתרה\שקר בגין ההשלכות שנראה לי שיהיו לאמת הזו, אני מכריחה ת'עצמי לומר אותה ובד"כ מופתעת לטובה ומגלה שהחששות שלי היו רק חששות. ובכל זאת, יש מצבים שאין לך אומץ לומר את האמת... שההתמודדות עם סיכוי הכי קטן לתוצאות שאת חוששת מפניהן היא משהו שאת מרגישה ש"גדול עלייך".. במקרים האלה, זה מאוד תלוי בחשיבות של הקשר בעינייך, בקירבה ביניכן ובאופי של החברה.. מאנשים זרים ומכרים אין לי ממש בעיה להסתיר או לשקר אם אני מרגישה שהאמת בעייתית מכדי להיאמר או שסתם תגרור תגובות לא רצויות. לגבי הקרובים אליי- אני אחשוב טוב טוב אם זה הכרחי לשקר. כאמור, גם כשנראה לך שההשלכות יהיו איומות, במציאות בד"כ מתברר שהן לא, כך שהאמת עדיפה אם ההשלכה של חשיפת השקר תהיה חמורה יותר. אישית, אני מוכנה להתמודד עם כל דבר (אני מניחה) שחברה תגיד לי כל עוד זו האמת! אני טיפוס צמא לידע, כך שיכול לפגוע בי יותר אם יסתירו ממני מאשר אם האמת שיאמרו לי תהיה גרועה ביותר, וזה כבר קרה לי עם חברה בעבר, וקשה ביותר לסלוח או לשכוח! לכן אני מבינה את החברה שלך, ולדידי, כדי להגן על הקשר צריך להגיד את האמת- כואבת ככל שתהיה, שהרי הבסיס לכל קשר קרוב הוא אמון, ואם אין אותו- הקשר לא יחזיק. אני לא מאוד קיצונית בזה כמו שזה אולי נשמע. גם אני קצת מסתירה, אבל אף פעם לא דברים משמעותיים שיש להם השלכות חמורות במקרה ויחשפו. וכך אני ממליצה גם לך..
אם את רוצה לשמור על הקשר הזה עם החברה, תתנצלי מכל הלב על ההסתרה\שקר ותבטיחי לא לעשות את'זה שוב, וגם תוכיחי את זה, ובפעם הבאה שיהיה לך אולי משהו שתרגישי צורך להסתיר, תזכירי לה שאת מספרת לה אותו מפני שהבטחת לה לומר רק את האמת. זה יעדן את התגובה שלה.. :)

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני שונאת שקרים כי סופם להתגלות ואז זה מוביל לבעיות רבות וחבל... לדעתי זה באמת עניין של הפעלת שיקול דעת איך יגיבו אם האמת תתגלה, עד כמה חשוב באמת שהאדם ידע את הפרטים ולחשוב למה בכלל מסתירים...

למעלה