שאלה של הגדרה

שאלה של הגדרה

שלום לכולם, רציתי לדעת האם כדי שילד יאובחן כ- PDD חייבת להיות בעיה ביצירת קשר. כדי שאהיה יותר מובנת - הבן שלי (שנתיים וחודשיים) סופר חברותי, אוהב אנשים, מחייך, אוהב שמחבקים אותו, שצוחקים איתו, יש לו קשר מעולה עם אחותו הגדולה (לפעמים גם של הצקות אבל לרוב נהנה מאוד כשהיא עושה לו פרצופים, מסיעה אותו בבימבה, רוקדת לפניו). אוהב כשמגיעים ילדים אלינו הביתה (לא תמיד ממש משחק איתם אבל אוהב את נוכחותם). קשר עין נפלא, עושה חיינדל'ך לאנשים, יוזם קשר. האם ילד כזה, למרות כל מה שמתואר לעיל, יכול בכל זאת לסבול מבעיית תקשורת. השאלה שלי נובעת מהעובדה שהשפה מפתחת אצלו מאוד מאוד לאט. הוא התחיל להגיד מילים ראשונות רק בגיל שנה ו- 3. כל חודש הוסיף מילים בודדות ורק ב- 3-4 חודשים האחרונים התחילה קפיצה משמעותית. היום יש לו בערך 100 מילים (מעט לילד בן גילו אני חושבת) ואין צירופי מלים. והמילים שיש - משובשות. אני מבינה אותו מצוין, גם כי למדתי מהן המלים שהוא יודע (יש שיפור הדרגתי גם בהגייה) וגם כי שפת הגוף שלו ברורה לי (אומר כן ולא או עושה עם הראש, מצביע על מה שרוצה עם אצבע אחת או עם כל היד וכו', מנסה לפתוח את המקרר כשרעב, מביא לי את התיק שלי כשרוצה ללכת לטיול וכו'). נכנס לפני חודשיים לגן, בשבוע-שבועיים הראשונים לא שיתף פעולה בכלל. יש בצד ותצפת על המתרחש, בכה כשהשארנו אותו וכשבאנו לקחת, לא אכל. הגננת אמרה לי שאחכה חודש ואראה שהכל מסתדר. וכך בדיוק היה. אחרי חודש השתלב לגמרי. הוא משתף בפעילויות, נהנה בגן, עושה ולפעמים אומר ביי כשהולכים, לא בוכה שם, אוכל יפה וכו'. ואחרי שבלבלתי את המוח - השאלה היא בעצת האם ילד כזה יכול להיות PDD או שבגלל שהאינטראקציה החברתית שלו טובה - הבעיה היא אחרת.

allafish

New member
בהגדרתה PDD היא קודם כל בעיה תקשורת

PDD הוא קודם כל בעיה תקשורתית, שעליה מתלווה (אבל לא תמיד, ילדים כאלה נקראים אספרגר) גם בעיה שפתית. המרכיב השלישי של התסמונת הוא תחום התענינויות מוגבל. לרוב בעיה שפתית באה לבד ללא שום קשר עם PDD, וזה ככל הנראה מקרה של בנך. כדי שתביני את הפרופורציות: בני התחיל להגיד מילים ראשונות בגיל 3 (+ לא שיחק בכלל עם בני גילו + עוד הרבה בעיות אחרות) והוא נחשב מקרה קל מאוד של PDD! כדי לדעת האם אכן לבנך יש בעיה שפתית ואיך אפשר לעזור לו תתיעצי עם קלינאית תקשורת.

תודה, וממשישה לשאול

איך אפשר לראות אצל בן שנתיים תחום התעניינות מוגבל? במיוחד כשהוא לא ממש מביע את עצמו. מעניין אותי לדעת (את כמובן לא חייבת לענות) - מה זה "עוד הרבה בעיות אחרות"?

עוד הרבה בעיות אחרות

הכוונה ל- קשר עין חלקי/חסר, לא מצביע, לא משחק משחקי אינטרקציה (למשל קוקו) תחום התענינות מוגבל= יכול לשבת זמן ממושך לבהות במאוורר מסתובב/לסובב גלגלים של מכונית משחק וכד'

בעית שפה

לפי התיאורים שלך מדובר על ילד עם עיקוב שפתי או קושי שפתי. ממליצה לפנות לקלינאית תקשורת ולטפל בתחום השפתי. כמו שנאמר:לילדים עם PDD יש גם קושי שפתי וגם חברתי, ועוד.. בהצלחה

לא אובחן, אלא ש...

בגלל ההתפתחות האיטית קראתי באינטרנט וגיליתי שהתתחות שפה איטית היא אחת מהסימנים ל- PDD.

הבעיה היא רק שפתית?

אולי מדובר בחולשה של שרירי הפה? איך הוא מבחינת אוכל? בעיה שפתית יכולה לנבוע מכל מיני סיבות. האם לקחת אותו למכון להתפתחות הילד?

לא חושבת שיש בעיה בשרירי הפה

הוא אוכל מצויין, כל הסוגים והמרקמים. לא עשה ולא עושה בעיות בכלל. חוץ מזה - הוא בטיפול פיזיותרפי בגלל היפוטוניה אז אני מניחה שהפיזיו' היתה שמה לב אילו היתה בעיה שפתית.

orit952

New member
האם הוא מגיב לשם?

האם הוא מבצע פעולות כמו לך ותביא לי תיק מהחדר? האם הוא לפעמים נראה חולם?

תשובות

הוא מגיב לשמו וגם לכינויים שנתנו לו. הוא גם יודע מה שמו. כששואלים אותו איך קוראים לך אומר את שמו בצורה משובשת, אבל באופן שברור שיודע את שמו. מבצע פעולות פשוטות, אבל לא תמיד. לפעמים ממש עושה דווקא. ולפעמים אני לא בטוחה אם הוא לא מבין או שסתם מתעלם. נראה חולם? לא נראה לי. אולי לעתים רחוקות כשעייף. עוד משהו?

יקירה../images/Emo24.gif

רוצה מכה בטוסיק? אחרי הרשימה של הקלינאיות שנתתי לך, עוד לא בחרת אחת כדי ללכת להרגע?!
על פניו לא נשמע כמו בעיית תקשורת ראשונית (יעני PDD), אבל אף אחד לא יוכל להרגיעך לחלוטין דרך האינטרט. ההימור שלי הוא איחור שפתי. לכי לקלינאית טובה כדי שתוכל לתת לך מידע ספיציפי לגבי בנך. בהצלחה

צודקת, אבל יש לי הסבר

מה שלומך? באמת חשבתי לקחת אותו, אבל לאחרונה הוא ממש סובל בפיזיו', זה כנראה כואב לו ונמאס לו שמתעסקים איתו. הפיזיו' שמעה שאני רוצה לקחת אותו לקלינאית תקשורת (ביקשתי גם ממנה המלצה) והיא אמרה לי שהיא יושבת בועדות הערכה של התפתחות הילד והיא חושבת שאין לו שום בעיה, אולי איחור קל מאוד. לדעתה כדאי שאעזוב את זה קצת ואתן לו זמן להתקדם, ואולי כשתגמר הפיזיו' יהיה צורך (ואולי לא) לקלינאית תקשורת. כולם מסביבי חושבים שאני משגעת את הילד... לקחתי אותו היום איתי להחזיר את הגדולה מהגן. הוא נכנס לפני, זיהה אותה (לא קל בין המון ילדים ואמהות), רץ אליה וחיבק אותה. אח"כ ראה כמה אמהות שמכיר ועשה להן חיינדלך. אחת האמהות אמרה לי שכבר הרבה זמן לא ראתה ילד כ"כ מקסים וכובש. אם רק ידעו מה עובר לי בראש...

orit952

New member
לא לחכות!!!!

חבל על הזמן. אין כמו תחושות של אמא. גם עלי אמרו שאני משוגעת ושהילד בסדר גמור. תלכי לאיבחון והלוואי שתצאי מכל הסיפור אמא משוגעת.

orit952

New member
את חייבת דעה מקצועית

אין בררה. אני מאוד ממליצה על דיצה צחור. בהצלחה!!!

ליייייי

New member
עוד נקודות

האם מצביע? האם קיימים משחקי דמיון? האם אי פעם חשבת שקיימת בעית שמיעה? (קוראים לו ואינו מגיב) האם אמר מילים שנעלמו? האם בין המילים שאומר קיימות גם מילות תקשורת (כן,לא,תני לי, בואי, רוצה,די,זוז, לפתוח) או רק שמות עצם? האם קיימים טקסים? תנועות "מוזרות" כמו נפנופים בידיים? זה מה שעולה לי כרגע... בכל אופן בהצלחה,מקווה שלא תצטרפו למשפחתינו החמימה והנעימה!

מנסה לענות...

הוא מצביע, אם כי לפעמים עם אצבע ולפעמים על כל כף היד. משחקי דמיון - מה שאני יכולה לחשוב זה שהוא כאילו מבשל עם כף בתוך כוס ואוכל או מאכיל אותי. אין מצב שקוראים לו ולא מגיב, אם כי עשינו פעמיים בדיקת שמיעה שהראתה שיש ירידה מסויימת. אנחנו במעקב בענין הזה. מילים שנעלמו? לא חושבת. אומר כן ולא, אומר די, אומר משהו שנשמע דומה ללפתוח וברור שהכוונה היא לפתוח, לא אומר תנילי, בואי, רוצה, זוז. אומר בעיקר שמות עצם, אבל גם שמות של אנשים, מושגים (חם, מהר), וקצת פעלים (שב, לקפוץ). אין טקסים, אין נפנוף ידיים.

1אילת2

New member
למה?

היא מתארת ילד נורמלי, עם איחור קל (אם בכלל) בהתפתחות השפתית. למה להכניס לחרדות ולטרטר את הילד ואת הוריו?

למעלה