שאלה של אמא.

cookey-girl

New member
ואצלנו... (ויש לי גם שאלה../images/Emo9.gif)

חניכים משלמים 560.... אבל ישר לקחו עוד 100 ש"ח לטיול פתיחה...
שאלה לשכב"גיסטים- כמה עולה אצלכם דמי רישום?? אצלנו 300...

היתה לי טעות קטנה-מחיר הביטוח משתנה

מהנהגה להנהגה. בהנהגת מרכז זה 120 ש"ח. אבל בשום הנהגה זה לא עובר את ה-200. נועה.

מירב 007

New member
שאלה של אמא.

הבת שלי בכיתה ד´ שנה ראשונה בצופים. התבקשנו לשלם 600 ש"ח עבור כל השנה- שילמנו. אף אחד לא הסביר לי על מה אנחנו משלמים. למיטב זכרוני כשאני הייתי בצופים לא שילמנו כלום. שבוע הבא יש לשבט טיול , קיבלנו מכתב ובמכתב אנחנו נדרשים לשלם על הטיול. למה אני צריכה לשלם על הטיול אם שילמתי כבר 600 ש"ח בתחילת השנה.

SpiritCrusher

New member
תשובה

נדרשת לשלם 600 שקלים - מה שנקרא "מיסי שבט" - עם המיסים מממנים חומרים וציוד לפעולות, קונים חומרים וציוד לשבט, ואצל שבטים מסויימים - גם מממנים את האבטחה. התשלום לטיול הוא נפרד, והוא תשלום על האוטובוסים, האוכל בטיול ולפעמים גם על חולצה של הטיול. ייתכן ושכחתי פרטים מסויימים, אבל אני בטוח ששאר חברי הפורום ישמחו להמשיך ולעזור!

מסי שבט

התשלום הוא על ציוד לפעולות ולמפקדים וכו´ - אבל רוב התשלום זה הביטוח. את הביטוח משלמים כל שנה, ואם לא צריך להשתמש בו הוא עובר לשבט

לא בדיוק...

600 ש"ח? האמת שזה קצת הרבה, ברוב השבטים משלמים פחות... והכסף מיתחלק ככה, 120 ש"ח הם לביטוח ומועברים להנהגה ישר - השבט לא רואה אותם ביכלל, ובשום מצב הם לא חוזרים אליו - גם אם לא צריך להשתמש בהם... ושאר הכסף זה כמו שכולם אמרו - מיסי שבט. ציוד לפעולות וכו´.... ולטיול זה תשלום אחר לגמרי - את פשוט משלמת על הטיול, וכל טיול זה ככה... ביום צופה משלמים, ובפסח, ובמחנה קיץ... אם יוצאים לכל הטיולים הצופים באמת יוצאים עסק יקר...
נועה.

תראי...

אם יש לבת שלך מאבטח בשבט... מה שיש כמעט בכל שבט אז זה כסף לאבטחה וציוד שזה סנדות חבלים צבעי גואש וכו´ חלק מהכסף הולך להנהגה... ו600 זה באמת הרבה כי אנחנו שילמנו 570 והטיול פתיחת שנה (הטיול הראשון) נכלל בתוך המחיר. כל השאר אני לא יודעת אבל אם את כל כך מעוניינת את יכולה לשאול את המדריך\ה של הבת שלך ואם הם לא יודעים הם יפנו אותך למרכז השבט או לראש השבט.... ועל הטיול את משלמת על אוכל... אוטובסים.... ציוד וכו´

שכחתם משהו...

תראי, בשבט שלנו לפני שבכלל מבקשים לשלם מדברים עם ההורים, אם זה ביום הורים של השבט, ואם זה בשיחות של הורים עם מדריכים (שאותם גם אני עשיתי, עברתי בבתים והסברתי) מסי שבט כוללים בדרך כלל- ביטוח, מסי שבט (קניית ציוד לפעולות ומיסי הנהגה (מממנים את המשכורות של ראשי ההנגה ועוד) 600 ש"ח זה יחסית יקר, כי בדרך כלל זה נע בין 400 ל- 500 הכי הרבה... אני מקווה שביתך תהנה בצופים- כי זה אחד מה"חוגים" היותר מחנכים.

מירב 007

New member
תודה על כל התשובות המפורטות

בשבט אין מאבטח. על הטיול אנחנו משלמים וגם מביאים אוכל (בוקר + צהריים) נראה לי יקר ואני מבינה שאצל רובכם משלמים פחות.

מירב 007

New member
ועוד דבר......

בשבט עמית (ביישוב שוהם) יש כ700 חניכים (אם לא יותר) . מדובר על הכנסות של 420000 ש"ח בשנה. זה 42000 ש"ח בחודש. על מה מבזבזים כל כך הרבה כסף? אין משכורות שצריך לשלם . ממש לא ברור לי .

יש פתרון....:)

את יכולה לבקש סבסודים(נראה לי שככה קוראים לזה, וסורי אם מישהו כבר כתב את זה) שזה הנחות לאנשים שאין להם דרך לשלם את המיסי שבט.

מירב 007

New member
גל אני לא רוצה לבקש סיבסודים

ולשמחתי אני גם לא צריכה. אבל אני לא אוהבת להרגיש שלקחו את כספי סתם. לפי החישובים שלי בשבט של בתי גובים יותר מדי כסף. אם יש כאן משהו שמוכן להסביר לי מה עושים ב 42000שח בחודש אני יותר מאשמח לשמוע.

היי, עכשיו ראיתי שענית על הכל, ככה

שהשאלות שלי במסר מיותרות...
אז זה ממש לא 42,000 ש"ח בחודש, כי יש הרבה הורים שלא מסוגלים לשלם ואתם (כן מה לעשות...) מסבסדים אותם... ככה זה בכל מקום.... ויש משכורות שצריך לשלם - למרכזי השבט, ולמרכזי ההדרכה, ולמדריכי השכבות הבוגרים - הם אנשים אחרי צבא שהתפקיד שלהם הוא תפקיד עם אחריות ענקית, הצופים זה בעצם העבודה שלהם, והם מקבלים משכורות - לא יותר מידי אבל עדיין... יש שבטים שהשטח של השבט לא שייך להם - אלא לעירייה, והם עוד צריכים לשלם עליו דמי שכירות... עוד כסף שיורד... ובכסף שיש קונים ציוד לפעולות וציוד לצ´ופרים וכו´... כל הבריסטולים והלורדים וחומרי היצירה והאוכל ליפעמים עולים כסף... ותכפילי במיספר הקבוצות ובפעמיים בשבוע - זה יוצא המון כסף... - והנה מצאנו לאן הולך הכסף! ושתביני - הצופים זה מלכ"ר - מוסד ללא כוונות רווח - שום כלום מהכסף שאת ושאר ההורים משלמים לא הולך לתנועת הצופים - הכל חוזר לחניכים בדרך זו או אחרת.

אני מסכימה ...

נועה, ההסבר שלך היה ממש טוב ופשוט א ה ב ת י ... חשבת על להיות רכזת?

סבבה- שיהיה לנו בהצלחה!!!

גלי, גלי, גלי נשמה, נשמה נשמה, גלי נשמה...!!! אני מאגניבה....:) סתאם.. תקשיבו, אני יוצאת היום לטיול הכנה לשכב"ג, לראות את השטח של הטיול וכאלה.. אז אם למישהו יש רעיונות מאגניבים לצ´ופרים (אל תשלחו אותי לאתרים אחרים- כי כבר חיפשתי)ורעיונות להפעלות טובות לטיול- אני אשמח. תודה מראש, שירי נ.ב- איפה דניאל??????????????????????????????????????

למעלה