שאלה של אמא מודאגת!!

רק בגדול

לילד PDD יש קושי ללמוד מהסביבה (במיוחד מאנשים). מה שילדים רגילים לומדים תוך כדי (כמו למשל להגיד בי-בי) לילד PDD צריך להסביר ולהסביר וללמד ולתרגל. בסופו של דבר הרבה ילדים מתקדמים, אבל זה דורש מהם פי 100 מאמץ (וגם מאמץ טיפולי רב מצדנו) מאשר לילדים רגילים. כל ילד PDD הוא עולם שלם, כלומר לא תמצאי שני ילדים על הספקטרום עם בדיוק אותם סימפטומים. בעבר נחשב שאי אפשר ללמד אותם כלום ולא התאמצו ללמד ולכן הילדים לא התקדמו. עכשיו יש מודעות לכך שילדים אלו יכולים ללמוד ומסוגלים להתקדם (כל אחד בקצב שלו, יש כאילו שיותר ויש כאילו שפחות). ככל שמתחילים לטפל מוקדם יותר יש יותר סיכוי שילד יתקדם יותר (כי המוח ממשיך להתפתח מהר מאוד בשנים ראשונות ועדיין מאוד גמיש ואפשר "ללמד" אותו לעקוף את הבעיה). זה ממש על קצה המזלג, יש המון ספרים וחומר באינטרנט אם תרצי ללמוד מה זה. רק תפנו כמה שיותר מהר לאבחון כדי לשלול את הבעיה או לקבל טיפולים.

ל י ל ך פ

New member
בקשר למסגרת

האלוטפים הם הגנים היחידים מתחת לגיל שלוש, ובהם מקבלים סל ענק של טיפולים - קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, ריפוי במוסיקה, ואני לא זוכרת כרגע אפילו את כולם. הבעיה הגדולה היא שהרבה הורים לא מצליחים להכניס את הילד לאלוטף כי יש כאלה מעטים בארץ. הפרוצדורה של האבחון היא ארוכה, אחר כך צריך לעבור וועדה רפואית בביטוח לאומי, וגם אחר כך זה תלוי בתור ברווחה. בקיצור, פרוצדורה. ככה שבחשיבה לשנת הלימודים הבאה, זה ממש לא מוקדם מדי להתחיל. אל תדחו, אל תחכו שיסתדר לבד. אם זה יקרה זה נפלא, אבל במקרה שלא - שלא תחמיצו את השנה הבאה.

shirkoosh1

New member
אני מאחלת לך מכל הלב שלא תצטרפו

למועדון שלנו. אבל בכל מקרה אתם מוכרחים לקחת את הילד לאבחון מסודר, ולא להמתין. לכו למאבחן פרטי, כי חבל על הזמן שעובר בהמתנה. ובכל מקרה, כדאי מאוד שתתחילו לעבוד עם הילד עוד לפני קבלת אבחון (או אי קבלתו). כי גם ללא התוית, את מתארת מצב שבו הילד לא מתקשר באופן רצוי ורגיל. ממליצה לכם בחום ללכת לקלינאית תקשורת או למרפאה בעיסוק, בכדי לקבל הכוונה איך לסייע לילד לתקשר איתכם ועם אחרים יותר טוב. שיהיה בהצלחה, והלוואי שחששותיכם יתבדו. אם את מעונינת, את מוזמנת ליצור עמי קשר באישי.

אני אומר לך מה שאמרה לי ק.תקשורת

חכמה ואוהבת במיוחד אם משהו לא בסדר ,מה זה משנה כרגע ההגדרה: PDD, קשב וריכוז ,היפר אקטיביות או סתם קושי באירגון הטיפול הוא אותו טיפול : קלינאית תקשורת ,ריפויי בעיסוק ,הדרכת הורים ועוד חשוב להתחיל בטיפול ובמקביל לקבל אבחון . הפסיכייטר שאבחן את הילד שלי בגיל 2.4 אמר לי "כרגע זה PDD ואולי עוד שנה יהיה משהו אחר" ,כך שתמיד יש תקוה. עצתי היא: תפעלי לקבל אבחון מהר ככל האפשר אבל חשוב לא פחות להתחיל בטיפול ולקבל הדרכה (הזמן במקרים האלו פשוט יקר) בהצלחה איריס

אם אתם מכירים מישהו טוב באזור

רחובות אני מאד אודה לכם בנוסף מחר בבוקר באה אלי חברה שהיא מרפאה בעיסוק שמתעסקת בפדד (כבר לפני שבועיים ביקשתי ממנה לבוא להציץ כדי שההורים ירדו ממני, לא חשבתי שזה באמת הכרחי) ואולי היא תוכל קצת לכוון להמליץ ולחוות דעה ראשונית כנראה שאני אאלץ לאזור קצת סבלנות ואולי יהיו לי קצת תשובות

לכוון ולהמליץ לטיפול בילדון ברחובות

יש את מכון אפיק-של חן כרמי. את יכולה לפנות אליהם. זה לא לאבחון, אלא לטיפול והכוונה. לאבחון נתתי לך את רשימת המאבחנים עוד הבוקר. וטוב שהזמנת מישהי, אך אם היא עוסקת באוטיסטים בוגרים בתפקוד נמוך, אז לא בטוח שהיא תדע לזהות את הסימנים המוקדמים של התפקוד הגבוה יותר. עצתי לך- תני לה לבדוק ולראות אותו ללא נוכחותך בחדר ורק אז הצטרפי אליהם. יש פעוטות רבים, כמו שהיה בני בגילו של בנך, שהראו יכולות תקשורת יפים עם האמא, אך לא עם אחרים. בהצלחה, תלמה.

go bananas

New member
הי

גם אנחנו התלבטנו הרבה לפני האיבחון. במיוחד מאחר והגננות מהשנה שעברה והמנהלת של הפעוטון עדיין נשבעות שהכל בראש לי. הן קראו לזה "מכת בכורות"- כי הראשון שלי לא עושה מה שכולם עושים אז אני אמא היסטרית. כל החברים שלי והמשפחה חושבים שהוא בסדר גמור. ואז חברה שלי, שיש לה אחות עם תסמונת דאון, אמרה לי שהמתנה הכי גדולה שאת יכולה לתת לילד שלך, היא לעלות על הבעיות שלו בהקדם האפשרי ולטפל בהן בעודן קטנות. בזכותה הלכתי לאיבחון. ומה יצא? PDD ומאז שהתחלנו את הטיפול באמת הוא התקדם הרבה, ואני מודה לה מאוד עד היום שהיא היחידה שדחפה אותי לכיוון האיבחון (למרות שגם היא לא רואה איך הוא שונה מאחרים...)

למעלה