שאלה של אמא מודאגת!!

שאלה של אמא מודאגת!!

שלום רב, יש לי ילד בן שנה וחצי, בחודשים האחרונים גם אבא שלו וגם הסבים בתחילו לדבר על זה שמשהו קצת לא מסתדר איתו- הוא לא עונה שקוראים לו, גם כשצועקים (נראה שהוא שומע בסדר במצבים אחרים), הוא לא יוצר קשר עין עם אנשים זרים בד"כ, בחברה הוא לא משחק עם ילדים אחרים, הוא לא מדבר (למרות שגם אחיו לא דיבר בגיל הזה)ולא מבין עדיין מה אומרים לו. אני כל הזמן אמרתי שהכל בסדר בעיקר כי הוא ילד שמח, שמגיב אלי, צוחק, משחק עם כדור, מוחא כפיים ושייכתי את כל הדברים לאופי של הילד. אתמול הייתי אצל רופאת ילדים וכמובן שהוא לא יצר קשר עין, לא שיחק עם הבובה ובאופן כללי לא שיתף פעולה כהרגלו, בנוסף אמרתי לה שהוא ילד שחי בעולם משלו , ישר קיבלתי הפניה להתפתחות הילד בתוספת אבחנה PDD? פתחתי את האינטרנט וקראתי ופתאום הבנתי שאולי טעיתי כל הזמן הזה (למרות ש 10 דקות אצל רופאה הם לא אבחנה לכלום) ויש לילד בעיה. תורים בהתפתחות הילד בקפלן יש רק באפריל! למרות שאמרו שאם אנדנד יכול להיות לפני. השאלה שלי היא כזאת: איך מתבטא PDD קל (כי לא נראה לי שאם זו האבחנה באמת זה משהו חמור כי בטח הייתי מרגישה לפני), איך זה נראה בילד בן שנה וחצי ומה יש לעשות עם זה? אודה מאד לתשובה מוקדמת תודה מראש

לגשת לאבחון פרטי ולהתחיל לטפל בקשיי

שלום לך, כרגע רשמתי תגובה להורים של ילד שכבר אובחן טרי.. אך יש שם מידע גם עבורך. אכן את מתארת את הסימנים של ילד עם אוטיזם, או קשיי תקשורת- אך רק אבחון מסודר יוכל לתת לך את התשובה הברורה. פני לאבחון פרטי כמה שיותר מהר. יש כמה רופאים, המאבחנים את הילדודס האלה כאן ובתוכם דר' דיצה צחור באסף הרופא, דר' רוברט זימין משיבא- או פרטי בביתו, דר' ברוריה בן זאב בשיבא או בקליניקה, דר' טלי שגיא בוולפסון או בקליניקה בביתה, דר' ורדה גרוס משערי צדק, המרפאה של איכילוב לגיל הרך ויש ודאי עוד מאבחנים לגיל הרך. גיל שנה וחצי הוא גיל חשוב שבו עוד אפשר להשפיע ולעשות שינויים רבים לטובה אצל הילדון. אבחון וטיפול מוקדם ואינטנסיבי, הוא מפתח להתקדמותו. את מוזמנת לגלוש פה ובפורום השכן הביו רפואי, כדי להכיר את הנושא ולראות כיצד את יכולה לעזור לו בהקדם. ככל שהוא יקבל יותר טיפול מתאים ואינטנסיבי- כך הוא יתקדם. את מוזמנת לשאול שאלות נוספות וכן לגלוש לדפי הפורום הקודמים או לקישורים שלו. אני יודעת שכרגע את די מזועזעת מהגילוי, אולם האמיני לי שככל שתכירי את הנושא ותתחילי כבר לעבוד עם בנך, כך יהיה לו קל יותר להתקדם.
תלמה.

RUTHIE1

New member
אוי כמה מוכר...כאילו דיברת עלינו

אין לי הרבה זמן (ממהרת לעבודה) אז בקצרה. גם אצלנו ראינו (ליתר דיוק הסבים והסבתות ראו) בערך בגיל זה משהו מעורר דאגה. פנינו לאיבחון פרטי וקיבלנו "חשד ל-PDD" ולאחר כ-9 חודשים קיבלנו את האיבחון בהתפתחות הילד. בקיצור, לא רוצה לזרות פסימיות אבל אם רואים משהו כבר עכשיו כדאי לבדוק!!!! ובהחלט הייתי פונה לאיבחון פרטי, ובמידת הצורך לטיפול. הרבה בהצלחה.

vered73

New member
אוטיזם

אבחון האוטיזם נעשה על פי מדדי של התפתחות בהתאם לנורמה. יש כ10 נקודות קבועות אליהן מתיחסים. (לא מוצאת כרגע את הספר פסיכיאטריה שלי אחרת הייתי מצלמת לך. אני מניחה שאפשר למצוא בכל אתר, במיוחד של אלוט). כאשר לילד יש מעט הגדרות, הוא יוגדר בחלק הקל של הספקטרום. אוטיסט בתפקוד גבוה (מה שאת קוראת לו PDD קל). אם יש לו את כולן או כמעט כולן הוא יאובחן כאוטיסט בתפקוד נמוך. כמובן שזה מאד כללי וגם קשור בחומרת המצב. (הילד שלי לדוגמא לא הראה בעיה בשינוי מקום וגם לא סובב גלגלים או סידר בסדרות דברים, אבל מבחינת התפתחות הוא היה בגיל של בנך ילד אילם לחלוטין שיושב בחדר ובוהה בחשכה וכך ישב שעות). בכל מקרה אני חושבת שכדאי לפנות לאבחון פרטי כדי לחסוך זמן. כי במידה ולילד שלך יש בעיה התפתחותית יפה שעה אחת קודם להתחיל בטיפול. ולא משנה מה הבעיה. אגב, לילדים אוטיסטים בגילו של בנך, לא משנה מה רמת האוטיזם שלהם - הם עדיין מקבלים אותו טיפול. והקשיים הם עדיין קשיים שיש להתמודד איתם. כמי שבזבזה זמן יקר, ודחתה עד אין קץ טיפול, אני ממליצה לך לא לדחות על הסף את הרעיון של אבחון פרטי.

כמה שזה מזכיר אותנו לפני שנה

רק שאנחנו לצערי בזבזנו זמן ולא פנינו לאבחון בגיל הזה כי אני הייתי בטוחה שהכל בסדר כי הילד היה שמח, צוחק איתי ומאוד קשור אלינו ולסבים. אז בתור מישהי שהתכחשה ופספסה הרבה זמן אני אומרת לך שכדאי לפנות לאבחון מקצועי כמה שיותר מהר, אולי אבחון פרטי או ללחוץ על התפתחות הילד.

laura ashley

New member
לחם, אין לך זמן

סליחה על הכותרת הדרמטית אבל אין לך דקה לבזבז. קחי את הילד מהר לאבחון פרטי. הילד שלך נשמע כמו הילד שלי וגם אני, הייתי שאננה ואפילו לא לקחתי אותו לבדיקות השגרתיות בטיפת חלב כי זה ילד שני והכל בסדר הוא חמוד ואוהב אותי והוא דו לשוני וגם אחיו לא דיבר בגיל הזה.... מיותר לציין שאני בוכה על כל דקה שאיבדתי. אל תתייאשי, בל תפול רוחך, זה לא סוף העולם וכמה שתתחילו יותר מהר להוציא אותו מזה- ככה תוכלו לראות תוצאות.

סליחה שאני אומרת

ואני מתארת לעצמי שאני בטח מזכירה לכם אותכם לפני אבחונים אבל אין שום סיכוי שעם קצת הכוונה ותשימת לב זה יסתדר?? אני משערת שזה לא המקרה שלכם לצערי כי אחרת לא הייתם בפורום אבל לא קיימים ילדים שבסוף זה מתברר שזה לא זה (אני בטח נשמעת בהכחשה אבל אין סיכוי שאני צודקת?)

rutimay

New member
אם את רחובותית

או מהאזור - תפני אליי במסר ואנסה לעזור לך ברמה המקומית. בכל אופן, רק לא המכון להתפתחות הילד של קפלן (אני מבינה שאתם חברי הכללית) - אבחון פרטי ויפה שעה אחת קודם. תלמה נתנה לך שמות מצוינים. וצר לי, אבל גם לי היתה תחושת דה ז'ה וו קלה.... בסרט הזה כבר היינו.

אולי יש ילדים שאצלם זה מסתדר

אבל תהיי מוכנה לקחת את הסיכון???? תמיד כדאי לקוות לטוב, אבל להתכונן לרע. היינו במקום הזה, עם כל המחשבות וההתלבטויות. הלוואי שהכל יתבדה ותיפרדי מאיתנו לשלום.

אין לי שום כוונההלקחת סיכון!!!

אני רק מנסה לראות ה הוא כן עושה ואיך הוא כן מתקשר ברמה מסוימת, אולי אני משלה את עצמי. כבר ציינתי שאלך כמה שיותר מהר לאבחונים המתאימים.

אלי ו.

New member
ודאי שיש סיכוי

ויש מקרים בהם חשש לפדד מתברר בסופו של דבר כמשהו אחר. כולנו מאחלים לך שלא תצטרפי ל"מועדון" ואולי מדובר באיחור התפתחותי או בעיה קלה יותר אבל ככל שתאבחני מוקדם יותר כך תוכלי לדעת איפה את עומדת ואיך לקדם את הילד. בהצלחה.

LeonardoDV

New member
כרגע אין לך אבחנה כלשהי

יכול להיות שמדובר ב PDD ויכול להיות גם דברים אחרים וגם יכול להיות כלום. קודם כל תאבחני. אחר כך תהי הרבה יותר חכמה.

לא לחכות ולא לבזבז זמן בבקשה

שלום לך, ברור שיש אפשרות כזו- אך סביר להניח שלא.. שלא יסתדר רק עם קצת הכוונה. מרבית הילדים בספקטרום צריכים טיפול אינטנסיבי, לפחות בתחילת דרכם, כדי לאפשר להם התקדמות וסגירת פערים. אינני בטוחה שהוא אוטיסט\PDD כי לא ניתן לאבחן מבלי לבדוק לעומק פנים מול פנים, אך את בהחלט מתארת סימנים של אוטיזם\PDD. לכן כדאי לגשת לאבחון ולהתחיל לטפל מוקדם ואינטנסיבי, כי כבר הוא פתח פער בינו לבין בני גילו ורוב הילדים אינם "לומדים מעצמם מהאויר" אלא זקוקים ליותר מסתם הכוונה. בהנחה שיש כבר במה לטפל- אני מצרפת לך קישורים. מצרפת לך אתר חשוב לנושא. והערה- סליחה אם הייתי יותר חד משמעית לגבי הצורך באבחון מיידי, אך אני בהחלט חושבת שאם תמרחי את הזמן בלחכות בתור, תאבדי זמן יקר. עושה רושם שיש לתינוק שלך יכולות טובות בתקשורת איתך ולכן כל מה שתוכלי לתת לו כהתחלה, יהיה חשוב עבורו ועבורך, כי הוא זקוק לכך.
תלמה.

laura ashley

New member
הלוואי הלוואי הלוואי שזה

הסיפור שלך ושהבעייה שלו ( אם בכלל ) היא משהו קטן וטכני. אני באופן אישי לא מאמינה בטעויות באבחונים, ובילדים ש"הסתדרו" להם לפתע פתאום. אוטיזם לא מאבחנים על סמך תחושת לב אלא על ע"ס פרמטרים מדוייקים ואני פשוט לא מאמינה שילד יכול להיות מאובחן כאוטיסט ואז אחרי תקופה מסויימת לאבד לגמרי את האבחנה שלו. אבל אני מהצד השני של ההכחשה, אני מעדיפה לראות את הדברים ככה ולא להאמין בניסים שיקרו או לא יקרו לנו, אז קחי את דבריי ברוח הזו...

ל י ל ך פ

New member
גם אני עדיין מקווה שיגידו שזו טעות

באבחון.. וגם לי קשה לקבל את זה שהמקסים שלנו, שמחבק וצוחק ואלוף במשחקי אצבעות ורוקד את כל השירים מהוידאו הוא פפד אבל בינתיים זה שלא נראה לנו פידידי הולך לאלוטף וחוזר כל יום זורח עם התקדמות טפו טפו, אחרי שבגן הרגיל הוא פשוט לא התקדם בכלום שנה שלמה. עד שיגידו שזו טעות ושהוא בכלל לא פידידי אנחנו נותנים לו את הטיפול שיקדם אותו הכי הרבה. אז אל תיקחו את הצאנס שהוא כן ואז יתבזבז לכם זמן. תתחילו את האבחון, כי אם הוא כן - לוקח הרבה זמן למצוא מסגרת מתאימה. וכמו כולם - מאחלת לכם מכל הלב שלא תצטרפו אלינו..

אולי מישהו יסביר לי מה זה בדיוק פדד

איך זה שילד שר שירי אצבעות או הולך לבית ספר רגיל ויש לו חברים אז במה זה מתבטא עוד לא הצלחתי להבין?

למעלה