שאלה שהייתה בבגרות...

ZIZO 5

New member
שאלה שהייתה בבגרות...

ציין את השפעות המיקום של ניו אורלינס ושיקאגו על אופיין הכלכלי ועל מעמדן באזור בו הן שוכנות. אז השאלה שלי אם היה צריך לרשום את כל ההשפעות? כי אני למשל רשמתי שניו אורלינס היא עיר מסחר בגלל שיש לה נמל במפרץ מקסיקו, אבל לא רשמתי שהיא עיר תעשייה בגלל המחצבים שבה. מה דעתכם?

ערן חדד1

New member
מניסוח השאלה יש לרשום לפחות 2 השפעו

השפעות כי השאלה מנוסחת ברבים ולא ביחיד.

ערן חדד1

New member
סליחה, אני מתקן - מספיקה השפעה אחת

לכל עיר. כתוב בשאלה "תאר את השפעת המיקום של כל אחת מהערים..." - השפעה נכונה אחת לכל עיר תזכה למלוא הניקוד!

לפי מיטב

ידיעתי, הניקוד במבחן הוא ניקוד מצטבר ולכן אם כתבת תשובה נכונה תקבל עליה נקודות בכל מקרה. אם ביקשו במפורש מספר מסויים של טיעונים/ הסברים וכו... צריך לספק את המכסה אבל כל תשובה נכונה תצבור נקודות בכל מקרה. אם מישהו יודע משהו אחר, מוזמן לתקן אותי.

ZIZO 5

New member
עוד שאלה...

בשאלה 12 ביקשו לרשום 3 סיבות לריבוי הטבעי הגבוה במדינות העולם המתפתח. השאלה שלי אם מספיק לרשום 3 סיבות לעלייה בשיעורי הילודה? (כי זה בעצם מעלה את שיעורי הריבוי הטבעי לא?)

ערן חדד1

New member
להערכתי יקבלו כתשובה מלאה גם 3 סיבו

סיבות רק לילודה רבה. הרבה תלמידים רשמו ככה, ולא התיחסו לירידה בתמותה בנוסף להישארות הילודה גבוהה. בדיון שיהיה לנו, המורים, בעוד 10 ימים, אני אדאג שיקבלו את זה כתשובה מלאה.

לדעתי לא

הרי ידוע שאין עליה בשעורי הילודה אלה ירידה, ראה את מודל המעבר הדמוגרפי.מה שמשפיע בעיקר על הגידול בריבוי הטבעי הוא הירידה בשעורי התמותה מצד אחד והגירות מצד שניוכל הגורמים המסורתיים שמשאירים את שעורי הילודה גבוהים ומגמת הירידה שלהם ממש מתונה.

יש הבדל

בין שעורי ילודה גבוהים לבין עליה בשעורי הילודה. אם אמרת שיש עליה זו טעות להערכתי. אם אומרים מהן הסיבות לכך ששעורי הילודה עדיין גבוהים (למרות שבמגמת ירידה), אז זה כבר משהו אחר ויש סיכוי שיתקבל ע"פ מה שערן אומר.

ערן חדד1

New member
תלמיד שיתייחס רק לסיבות לילודה רבה

יקבל להערכתי את מלוא הניקוד, אבל אהיה חכם יותר בעוד שבוע וחצי כשנתחיל לבדוק את הבגרויות ונראה מה המגמה של התשובות של התלמידים

ZIZO 5

New member
תראי הגירה זה בטוח לא...

כי ביקשו להתייחס לעלייה בריבוי הטבעי בלבד. אז אפשר היה להתייחס לירידה בשיעורי התמותה כמו שכתבת, אבל אני בטוח שרובם כתבו לפחות סיבה אחת לשיעורי ילודה גבוהים ואם יחשיבו סיבה אחת אין סיבה שלא יחשיבו 3 סיבות לדעתי.

אני חוזרת

דבר ראשון, תיקנתי כפי שבטח שמת לב. דבר שני, אני קטנונית בענייני סמנטיקה. יש עליה בריבוי הטבעי, אבל לא עליה בשעורי הילודה.

ZIZO 5

New member
כן ראיתי...

בכל מקרה, אני מקווה שלא רשמתי עלייה בשיעורי הילודה אלא פשוט שיעורי ילודה גבוהים, אבל קצת קשה לי לזכור.

ערן חדד1

New member
שים לב לניסוח. לא ביקשו סיבות לעליה

בריבוי טבעי אלא סיבות לכך שהריבוי הטבעי גבוה. תלמיד שייתיחס רק לסיבות שונות לילודה רבה יקבל את מלוא הניקוד להערכתי. לקראת אמצע החודש אתן לכם תשובה מוסמכת

ZIZO 5

New member
תגיד...

מניסיונך, רמת הבדיקה של המבחנים בגיאוגרפיה נמוכה באופן יחסי למקצועות אחרים?

ערן חדד1

New member
לא נמוכה, אבל יש הקלות ומקבלים

תשובות גיאוגרפיות המנומקות היטב במיוחד באנסין. יש לפעמים כל מיני תשובות שמחליטים לקבל אם זה חוזר על עצמו בהרבה מחברות

ערן חדד1

New member
אז ככה, מעיוון במחוון התשובות הרשמי

של משרד החינוך ומכון סאלד, לקראת בדיקת הבגרויות, תתקבל כתשובה מלאה מי שרשם רק שלוש סיבות ליולדה רבה - כלומר סיבות דת ומסורת, מעמד אישה נמוך, ילדים כח עבודה וכו'

למעלה