שאלה שאלתית

BellA עלמה

New member
שאלה שאלתית

אם הייתם יודעם בדיעבד שאין כלכך מה לעשות עם התואר עדיין הייתם הולכים ללמוד את אותו התחום? למשל סוציולוגיה, מדעי המדינה ,מדעי ההתנהגות ותוארים כאלה. ותוארים שהשוק מוצף בהם כמו משפטיםו וכו ותוארים שהמשכורות ממש מגוחכות והתנאים על הפנים כמו הוראה, עבודה סוציאלית , וכו האם לקחתם בחשבון את כל הדברים האלה ובכל זאת הלכתם ללמוד כי זה עיניין אותכם או איתגר אותכם?

BellA עלמה

New member
אני

בעבר למדתי מדעי התנהגות. האמת? למרות שזה היה מעניין אני די מתחרתת . אין מה לעשות עם תואר 1 בתחום. היום אני לומדת משהו אחר שאני מראש מודעת שהוא תחום לא פשוט משכורת לא משהו ועבודה קשה אבל... יש מה לעשות עם זה תכלס

אני לומדת חינוך וספרות

ואני יודעת שאין כל כך מה לעשות עם זה (להיות מורה ?)... אחות של חברה שלי למדה אותו הדבר וכיום, היא עובדת בהייטק. מסקנה: לומדים מה שאוהבים.. לחיים יש תוכניות אחרות עבורנו

BellA עלמה

New member
גם אני מכירה כאלה

שלמדו חינוך וכיום היא עובדת כמזכירה חברות שלי שסיימו מדעי ההתנהגות 1 עובדת בתום התחשיטים השנייה כדיילת קרקע בבן גוריון אחת עשתה הסבה להוראה ועוד אחת עשתה הסבה לעבודה סוציאלית אישית שיהיו לי ילדים שיהיו בשלב לימודים אקדמים אנסה לשכנע אותם ללמוד מצקצוע פרקטי למשל מי שאוהב פסיכולוגיה או רוצה לעבוד במקצוע טיפולי אבל לא מספיק טוב לתואר שני הייתי ממליצה לו ללמוד עו'ס . מקצוע פרקטי. למרות שהתנאים והמשכורת לא משהו. או ללמוד במקביל משהו פרקטי כפי שאני עשיתי

shay4442

New member
בהחלט אני לומד מקצוע ממדעי הרוח

כאשר אני מודע לכך שהסיכוי למצוא עבודה בתחום היא מאוד בעייתית , אבל אני רוצה ללמוד את המקצוע מאז שאני זוכר את עצמי ואני לא רואה טעם לעצור את עצמי או פשוט ללמוד מקצוע אחר אם סיכויים גבוהים יותר למצוא עבודה . חוץ מזה, האם אני אהיה יותר מאושר אם אני אלמד משהו אחר עם יותר פונטציאל כלכלי? אם אני לא אלמד עכשיו אז מתי ,בגלגול הבא?

RichardSmith

New member
אין ממש מה לעשות בעניין...

ללכת למקצוע מבוקש ונניח לא להיות בו טוב או ללכת למקצוע לא מבוקש ואפילו אם תצטיין לא יהיה טוב.
או... שאפשר לחשוב בצורה ריאלית ולא פסימית... ללכת ללמוד סוציולוגיה כי חקר התנהגות ההמון זה דבר שמעניין אותנו, למצוא עבודה באיזה משרד פרסום ולהרוויח ביושר.
אבל זה לא עונה על השאלה... הלכתי ללמוד את מה שאני לומד בגלל הסיבות שפירטת. הייתי יכול להתקבל למשפטים או רו"ח אבל... לא.

b l a c k eyes

New member
האמת שלא...

כל כך מיהרתי להתחיל כבר ללמוד שהלכתי על הדבר הראשון שנראה לי "מתאים". רק בשלב מאוחר יותר צצו השאלות מה באמת אני עושה עם זה....

SpyKid

New member
כמובן,

בחרתי בתחום שבו בחרתי רק מתוך עניין, ומתוך אהבה טהורה.

לשאלתך..

אני מכירה רבים שלמדו שנים ואופס אין להם כלום בידיים בלבד תואר או שניים שלא ממש עוזרים להם כל המשרות תפוסים לפתוח עסק עצמי מדובר בסכום לא קטן ומי מבטיח שזה יהיה שווה לעומת זאת יש גם את אלה שלא למדו וחוץ מחוכמת חיים שידוע לנו שאין לה תעודה בכתב פתחו עסק והצליחו והם אפילו מפעלים אותנו הלומדים.. הכל זה עיניין של מזל לדעתי וכישורים מסוימים תחשבו על זה /tapuzforum/images/emo39.gif

Lir האחת

New member
זו שאלה טובה..

אני כמוך - גם קצת מאוכזבת מכך שמבחינה פרקטית אין לי מה לעשות ממש עם תואר ראשון בפסיכולוגיה, מבחינת עיסוק בתחום עצמו. הדרישות לתואר שני הן מאוד גבוהות, ומתסכל אותי לחשוב שלא אוכל להתקבל בשל סף ציונים מאוד גבוה. אני מקווה שאוכל להגיע למה שאני רוצה גם בדרכים אחרות.. אם אני מתחרטת? מממ ייתכן שהייתי שוקלת לעשות תואר ראשון בעבודה סוציאלית במקום בפסיכולוגיה ולהתקדם איתו. מבחינת הלימודים - מאוד נהניתי. למדתי המון. אפשר לומר שללימודים הייתה השפעה מאוד חיובית עליי, לא הייתי יוצאת בהרגשה כזאת מסופקת מכל תחום אחר. אני גם לא רואה את עצמי לומדת תחום אחר, פרקטי ככל שיהיה. העניין היחיד שמאכזב אותי זה הצד הפרקטי יותר, אבל שוב - העניין והאהבה לתחום, בעיני, הרבה יותר חשובים.

BellA עלמה

New member
אכן תחום הפסיכולוגיה מעניין

אבל (כן תמיד יש 1 כזה) להשקיעה 3 שנים ולהיות מזכירה או משהו כזה ממש לא נראה לי. לכן כשלמדתי את זה עוד בשנה א' למדתי בניית אתרים נאינטרנט כדי שיהיה לי משהו להשען אליו. כיום אני בתהליכים להתקבל לתחום אחר

BellA עלמה

New member
לדעתי הדרישות טיפה מוגזמות

אני פשוט לא מבינה למשל למה לעבודה סוציאלית שהוא גם מקצוע טיפולי הדרישות הן פחות? מנסים לשמור על יוקרת המקצוע?? הרי שקישקוש(לדעתי לפחות) מה גם לדעתי זה שאנשים הולכים ללמוד עו'ס בגלל שלא התקבלו לפסיכו קלינית קצת מפספס את "האני מאמין " של עו'ס שהיא שונה מאוד מפסיכו'( טיפול בפרט בתוך החברה מול טיפול בפרט ). --- לגבי פרקטיות שבלימודים ישנם תארים ראשונים שהם מאוד פרטקים כמו פיזיותראפיה ,ריפוי בעיסוק , קלינאות תקשורת וכו שאפשר לעבוד איתם ישר אחרי תואר ראשון לדעתי הרבה יותר משתלם

Lir האחת

New member
מסכימה איתך (!)

אבל מה אפשר לעשות - זה המצב. התארים שציינת הם באמת יותר פרקטיים, מצד שני הם יותר תוחמים אותך במשהו הרבה יותר ספציפי.. העיסוק לאחר מכן הוא יותר מוגבל. מצד שני זה הרבה תלוי במה רוצים לעסוק בהמשך..

למעלה