שאלה שאלתית..

שאלה שאלתית..

לאחרונה לי ולחברות שלי יצא לדבר על עניין המאגיה ומהשיחות עולה שהרבה מאמינים שכישופים זה משהו שהוא נוגד את היהודות ושאפילו כתוב על זה בתורה. אני לא כ"כ מאמינה שזה נכון.. אבל מסקרן אותי לדעת מה חושבים על זה האנשים שעוסקים בזה. האומנם זה משהו שלפי היהדות אסור לעשות? ומה לגביי קריאה בקפה או למגדת עתידות? גם זה לא בסדר ?

אכן, היהדות אוסרת על כישוף

היא גם אוסרת על סקס לפני הנישואין. רק שאת הרוב כאן זה לא באמת מעניין מה היהדות חושבת על משהו.

Mist2

New member
שלום חופשיה ומיוחדת

אם ננסה לרגע להיות לא דתיים ונתיחס ליהדות המקורית ולא מה שנשאר ממנה היום אז לפי המקורות שלי, היהדות לפני שנהפכה לדת של המונים בורים הייתה עוד שיטה די מוצלחת, אשר מקורותיה בחלקם יצאו ממצרים העתיקה ועוד לפני כן מאזור מסופוטמיה. (ולאחר מכן הושפעה מעוד גורמים) שיטה שתפקידה ומטרתה היה ליצור בעולם זה אנשים - בני אדם, מודעים וערים. כשיטה שלמה וסגורה, אשר דגלה בצורה מאוד מסויימת של עבודת האדם על עצמו, הגיעו ראשיה למסקנה, שהשפעות משיטות או דתות אחרות רק יבלבלו ויסיטו את מאמציהם, לכן בהתחלה נאסר על עבודה שונה מסוגים שונים מסיבה זו. מאוחר יותר כשהיהדות ששמה היה שונה אז, נהפכה לדת, היה צורך בסיבות שונות, קבוצה קטנה יכולה להבין את הסיבה הראשונה, אך כאשר מעגל המאמינים הולך וגדל ובקצבות המעגל קימים תלמידים שמבינים פחות ופחות, ואפילו נפתחים מעגלים חיצוניים, הם נזקקו למשהו אחר, איסור דתי היה אמור לפעול גם על אותם תלמידים שלא הבינו את הסיבות המקוריות. שיטות מסוימות בנוית בצורה כזו שכל דבר חיצוני יכול להרוס ולערער אותן, שיטות אחרות פתוחות יותר להשפעות חיצוניות, כך גם בני אדם.

gwizard

New member
תשובה מעניינת

התוכל להרחיב יותר על המקורות ההיסטוריים עליהם אתה מסתמך ?

מצטרפת.

ואגב,בטח יהיו אנשים שקצת יפגעו מלכנות את הדת היהודית כ "דת של המונים בורים".

Mist2

New member
כל הדתות...

הגדולות גם האיסלם וגם הנצרות...גם הבודהיזם הם דתות של המונים בורים. ישנם מעגלים פנימיים אשר עדיין שומרים ומכירים את הידע האמיתי, אשר נובע מאותו מקור. כל ידע שנהפך לקנינו של ההמון מידלדל ולא נותר ממנו שום דבר מקורי, נוצרת סטיה וניגוד גמור למקורות. דוגמא די ברורה ניתן לראות על הנצרות, אשר הטיפה על הגשת הלחי השני וגמרה באינקביזיציה. ידע הוא חומר, כאשר מחלקים חומר להמון כל אחד מקבל רק טיפה מהים, איך אפשר להבין את הים עם טיפה אחת. מקורות היסטוריים אין לי, היסטוריונים לא מתעניינים בסוג כזה של ידע. הידע שלי נובע מבית ספר אזוטרי ושושלת מורים של אותו בית ספר.

yael1t

New member
יש תשובה אחת ברורה ונוקבת והיא-לא!!

לפי היהדות זה לגמרי אסור.. ולא משנה איזה רב תשאלי זה פשוט אסור.. הרבה אנשים יכולים לבלבל לך פה על זה שיהדות זה "דת של בורים" אבל אני חושבת שאם רק הייתם מסתכלים על זה אחרת הייתם רואים שזאת הדת ההגיונית ביותר והצודקת ביותר.. זה שאי אפשר לקיים יחסים לפני החתונה-סו וואטט?! זה בכלל לא קשור לכל העניין של הכשפים ואם באמת הייתם מבינים משו לא הייתם טורחים לכתוב את זה.. הדת אוסרת סיאנסים וגילוי עתידות מסיבות מאוד מסויימות וצודקות.. אם מישו מעוניין בהרחבה בכיף- אבל להשמיץ את היהדות מתוך חוסר ידיעה זה לא חכמה.. "סייג לחכמה- שתיקה"........

Mist2

New member
תקראי שוב...

תקראי שוב את מה שרשמתי אבל הפעם בתשומת לב....

yael1t

New member
קראתי והפנמתי..

קראתי והפנמתי ביתר תשומת לב תאמין לי.. ואני לא בטוחה אבל..אולי המשפט הזה יהיה מוכר לך מאיפשהו..?? "היהדות לפני שנהפכה לדת של המונים בורים הייתה עוד שיטה די מוצלחת, אשר מקורותיה בחלקם יצאו ממצרים העתיקה ועוד לפני כן מאזור מסופוטמיה."... זה בטח לא אני כתבתי.. אני פשוט חושבת שיש ביהדות קצת מעבר ל"דת של המונים בורים" כי יש היגיון רב מאחוריה.. אני מכבדת את דעתך אבל עם כל הכבוד יש כיום רבנים והלכות (שנבעו כמובן מהתורה) שיוכיחו את האיסור שעומד מאחורי כשפים,סיאנסים וכד'...

זה לא קשור לכמה רבנים או אנשי דת

עומדים מאחורי זה. העניין הוא שדת כוללת בתוכה מלבד את מוסד הדת,גם אמונה. וכשאתה אומר (Mist2) דת של המונים בורים,אתה קודם כל פוגע באנשים שיש להם אמונה בדת הזו,ושנית,אתה שופט את האמונה הזו ופוסל אותה בזלזול. אני אומנם לא מחבבת את מוסד הדת היהודי,אך לא הייתי מכנה את הדת כולה כדת של המונים בורים. אתה יכול שלא להסכים עם דרכי דתות מסוימות,אך מן הראוי שתכבד אותן,כפי שהיית רוצה אתה שיכבדו את דתך ואמונתך.

Mist2

New member
אומר זאת שוב

ואני מתיחס לא רק ליהדות אלה לכל הדתות הגדולות המקור של אותן הדתות היה אותו מקור אמיתי הכלל בתוכו ידע אמיתי ושיטות אמיתיות להתפתחות האדם. לכן אין לי שום בעיה עם דת זו או אחרת. יש בעיה, לא אישית כמובן, עם האנשים שדירדרו את הדת למקום בו היא נמצאת היום. המון בור כי הוא מאמין בעינים עצומות לכל מה שמגישים לו על המגש. די, הברתי את עצמי מספיק, אם עדיין בחרתם להפגע מדברי שהיו לגמרי נטרלים, הגיע הזמן לעבור הלאה.

mbinh

New member
אין דעה יש עובדה ומקורה בתנ"ך ולא ב

רבן.את צריכה להשתמש אך ורק בתנ"ך כמקור לאיסורים מהיהדות(הרבנים,זו דעה ודרך מסוימת להסתכל ולפרש את התנ"ך) מאחורי כל דת יש היגיון רב.והיהדות אולי מבחינתך היא הנכונה ביותר(מבחינתי היא לא,בכלל לא). אני חושב שאתה(MIST2) צריך לשקול את המילים שלך מכיוון שמילותיך אכן מכילות טעויות.אני אישית מכיר אנשים משכילים וחושבים אשר מאמינים ביהדות ההילכתית(זאת אומרת היהדות של ימינו). עפ"י התורה(ויקרא י"ט)אסור לפנות לאובות ולידעונים(חוזי עתידות) אסור לעסוק בשום מאגיה וכישוף ואסור לחזות את העתיד בשום דרך(לא עוננות וגם לא קריאה בקפה).

Mist2

New member
אין קשר להשכלה../images/Emo197.gif

חשבתי שבפורום הזה לא אצטרך להסביר כל מילה
הבורות היא בורות בפירוש של אותה אמת הקיימת בכל הדתות, אך לרוב לא מפרשים אותה נכון או שכחו אותה מזמן. (לא קשור בהשכלה של המאמין!!!!!!!!!!!!!!!) כיוון שאת האמת לא יודעים לפרש, עוסקים מנהיגי אותה דת בדברים שונים כמו חידושים ופסקי הלכה כמו: האם מותר לחטת באף ביום שבת? האם אפשר לקיים יחסי מין כאשר יש בחדר זבוב, מה עובי הגרביון שהאישה צריכה ללבוש וכך הלאה...(אני לא ממציא הדברים בדוקים) ושוב אומר שיש מעגלים פנימיים שגם בזמנינו יודעים ומכירים את הידע האמיתי, במיוחד ביהדות ואני יודע את זה ממקור ראשון (היו לי כמה מפגשים עם אנשים כאלה) אך הם המיעוט!!! וכן יש איסור בעיסוק במאגיה......אמרתי את זה!!!!! או שאני ממש לא ברור, או שאתם קוראים רק חלקים ממה שאני רושם! אנא אימרו לי.......

ljs

New member
אני חושב שכולנו הבנו את דבריך,

הנקודה היא שאתה צריך לזכור שזו דעה אחת. עד כמה שידוע לי, יש אנשים דתיים משכילים, ממש לא בורים, גם ובעיקר במובן שהתכוונת אליו. הם יסבירו לך שכל אותה בורות שאתה מדבר עליה, כמו הזוטות של לחטט באף בשבת וכו', הם חלק מדרך שלמה שאמורה לחבר אותך לאלוהים ולהפוך אותך לרוחני יותר. איך הדברים האלו קשורים? אין לי מושג. אם הצד האחר של הדברים מעניין אותך, אני מאמין שתצליח למצוא לך מישהו שיסביר לך אותו. הנקודה היא שאתה הופך ל"בורים" את כל האנשים שמאמינים ביהדות, בלי לשמוע מה יש להם לומר על כך. עצם זה שדת מסויימת גדולה ועתיקה, לא אומר שהיא איבדה את טעמה ומטרתה. דבר חדש לא בהכרח טוב יותר מישן, כמו גם להיפך. הכללות מעצם טיבען מסוכנות, ולרוב מוטעות.

Mist2

New member
????

למה אתה חושב שלא מצאתי מישהו שהסביר לי? ולא שמעתי מאותם אנשים שאני מכנה בורים את מה שיש להם לאמר?

ljs

New member
!!!!

לא יודע עם מי דיברת, אבל נראה לי שלא דיברת עם כולם, או לפחות האנשים שמייצגים את ההשקפה היהודית. [למשל רבנים מה"שורה הראשונה"] אחרת, לא נראה לי שהיית כל כך בטוח בדבריך. ליהדות יש בסיס איתן הרבה יותר ביחס לנצרות למשל. [לדעתי] [לא ארחיב, מי שמעוניין שיפנה לפורום תיאולוגיה ודתות שונות, יש שם המון אנשים שישמחו להציע את דעותיהם והסבריהם.] במישור של המאמינים פשוטי העם, ייתכן שיש משהו בדבריך, אך מולם קיימים גם האנשים החושבים, שכנראה לדבריך לא נמצאים ביהדות, אלא רק בדתות אחרות, והם לא מניחים לאמצעים הדתיים לטשטש את המטרה. אגב, מה תאמר על הבודהיזם, גם היא דת גדולה מאד, ודי ישנה, ושם המטרה היא מאד מרכזית בכל הקטע של הדת. הכללות מעצם טבען מסוכנות, ולרוב מוטעות.

ljs

New member
אופס..

לא שמתי לב שדבריך כוונו גם כלפי הבודהיזם. דלג על הקטע הזה.

Mist2

New member
הי Ijs

לפי התגובות שלך לא שמת לב לרוב הדברים שרשמתי (לא רק הבודהיזם) חוץ מאותה שורה על היהדות... משום מה אתה מתעקש להזדהות עם השורה הזו, במקום לנסות להבין. רק דבר אחד בבקשה, אל תחלית בשבילי עם מי דיברתי, או נפגשתי! אם לא נראה לך שנפגשתי עם האנשים הנכונים פשוט תשאל אותי עם מי נפגשתי. אולי אפתיע אותך...

למעלה