שאלה שאלתית!

n o g n o g

New member
שאלה שאלתית!

היי כולם,
אני משתחררת עוד שבוע (יום חמישי, אם לדייק) וביום ראשון (לפני 6 ימים) נקעתי את הרגל.
קיבלתי במיון 3 גימלים ובמרפאה ביחידה עוד 7, כלומר אני אמורה לחזור בדיוק כדי לעשות קלירנס שחרור.
אממה?!
סביר להניח שאת הקלירנס (טופס טיולים קוראים לזה אצל הירוקים?) אני לא אוכל לעשות, והרופאה ציינה שאני אצטרך טיפולי פיזותרפיה נוספים המהלך השנה הקרובה.. תקנו אותי אם אני טועה - אבל הצבא צריך לשלם על הטיפולים האלה נכון?
למי אני אמורה לפנות? לשלישות של הבסיס? למרפאה? לר"מ 2 (למרות שלא סיפחו אותי לשם)?
אני בכלל זכאית למימון הזה?

תודה מראש לעוזרים...!

אושי231

New member
פני ביום ראשון למרפאת היחידה על מנת שיסבירו

לך את התהליך. אני באופן אישי לא מכירה אותו, אבל אם יש פה מישהו שמתמצא בנהלי רפואה אנחנו נשמח לדעת.

ori239

New member
האם הנקע קרה בעת פעילות צבאית/בבסיס?

אם כן, ודאי שסגל חר"פ (רופא יחידה או מישהו כזה) מילא עבורך דו"ח פציעה,
וכמו שנכתב מעלי פני למרפאה עם ההמלצות הכתובות לפיזיותרפיה (אני מקווה שהן מרופאה צבאית, פחו ביורוקרטיה) ובקשי שינחו אותך לגבי הגשת תביעה למשרד הביטחון.

חשוב מאוד שתטפלי בזה במיידי, כי בשניה שתשתחררי כל הליך שבטלפון כחיילת לוקח דקה - כאזרחית לוקח חצי שנה עם יונת דואר.

בהצלחה

n o g n o g

New member
אכן קרה בבסיס

אבל ברוב חוכמתי (או מתוך בהלה בעיקר) יצאתי ישר הבייתה, ומשם נסעתי לביקור רופא (אח"כ למיון).
כשבאתי לביקורת במרפאה ביחידה ולחידוש גימלים הרופאה אמרה לי בע"פ שאני אזדקק לפיזותרפיה בשלב יותר מאוחר.. לא כתבה לי המלצה או משהו כזה..
בכל מקרה אני אתקשר מחר בבוקר למרפאה בבסיס..
תודה על העזרה בכ"מ :)

אושי231

New member
רק שתדעי לגבי פיזיותרפיה-

אני גם נקעתי את הרגל לפני מספר שבועות וגם לי אמרו שאצטרך פיזיותרפיה. רופא המשפחה שלי אמר לי שממש אין צורך\ ואכן אחרי כמה ימים כבר חזרתי לדרוך רגיל. אבא שלי הסביר לי שפזיותרפיה זה יותר בשביל לחזק את הביטחון לדרוך על הרגל. בכל מקרה הוא עזר לי לעשות בבית תרגילים של לקחת את כף הרגל קדימה ואחורה (כמו שלוחצים על הגז/ פוינט-פלקס) וזה כמובן עזר.
בנוסף- אם את רואה שהטיפול בעניינך מתעכב ואת בכל זאת רוצה פיזיותרפיה וכבר השתחררת- גשי לרופא המשפחה לקבל ממנו הפניה לפזיותרפיה. זה כלול בסל הבריאות בקופה. אני שייכת לקופ"ח כללית וזה עולה רק 22 ש"ח לרבעון, 2 מפגשים בשבוע או יותר לפי הצורך שלך ומה שהמטפל מחליט.

מחזק לגמרי את אושי

לא כל נקע (בעצם רוב הנקעים לא) מצריך פיזיותרפיה, רק מנוחה וקרח ב 24 שעות הראשונות.

גם אם צריך פיזיותרפיה, את לא באמת צריכה את הצבא לזה זה אמור להיות כלול בביטוח הרפואי שלך בקופת חולים בכלום כסף כמו שאושי ציינה. (ותאמת? כנראה שהטיפול גם יהיה יותר יסודי באזרחות...)

n o g n o g

New member
זה נקע רציני,

בגלל זה הכמות גימלים ממש גדולה, שבוע אחרי- ועדיין קשה וכואב לי ללכת, ושלא לדבר על לעלות/ לרדת במדרגות.

אני אתייעץ עם המרפאה בבסיס בכ"מ, אבל קיבלתי את התשובה שלכם, באמת יהיה יותר פשוט לטפל בזה כבר באזרחות, ואין לי מה להתחשבן על 20 ש"ח.

תודה רבה חברים!!

שבוע טוב!

ori239

New member
אני חייב לומר שאחרי פציעה ממושכת

זכיתי לטיפול פיזיותרפי די טוב בצבא.

בדיעבד הייתי מוותר ועושה לבד בבית -
ממליץ לקנות כדור ספוגי ופשוט לתרגל איתו
ואפשר גם כנגד הרצפה/קיר תרגילים
כמו שאושי ציינה לפני השינה.

למעלה