סיינטולוגיה, המצלצות אזהרות ועוד
סיינטולוגיה היא "פילוסופיה דתית שימושית", כפי שנהגתה ע"י ל. רון האבארד. ישנן נקודות מפגש בינה לבין המאגיה, אבל הן זניחות ביותר. אם ננסה להסביר את הרעיון, נסה לדמיין שדה משחק, בו אתה יוצר לעצמך בעיות, לשם פיתרונן (דבר שגורם לך הנאה ושעשוע). בסופו של דבר, אתה נשאר תקוע עם המון בעיות, שאתה אוסף לאורך הגלגולים, ובסופם אתה הופך להיות פסיכי לחלוטין. שדה המשחק שתיארתי לך - הוא החיים. הסיינטולוגיה באה לאפשר לך, לבחור את המשחק שאתה רוצה בו. הטכניקות לכך, הן רבות. אני הייתי חובב סיינטולוגיה, ובתהליך נתקלתי במתנגדים המשוכנעים שזו הדת החשוכה עלי אדמות (שוטפים את המוח, היפנוזה), ובהרבה מתלהבים (שינה את חיי, אני בזמן הווה) - ואני יצאתי די באמצע. אני לא יכול להגיד שזה היה בזבוז כסף, כי למדתי על אחת הפילוסופיות היפות ביותר שאני מכיר. אבל אני לא יכול להגיד "חוויה שאין כמוה", משום שהיא פשוט לא הייתה מי יודע מה אפקטיבית. בסה"כ, אני לא יצאתי מאוכזב, אבל יצאתי לחפש דרך אחרת, משום שהחוויה שלי הביאה אותי למסקנה שזה לא זה. אני ממליץ לך, לבחון את השיטה לפי התוצאות. היא נראית מאד הגיונית (מה שכתבתי עד עכשיו, זה החלק שנראה הכי מופרך. הספר "דיאנטיקה - המדע המודרני של בריאות הנפש", הוא אחד המשכנעים שקראתי), אבל אני לא ראיתי אותה זוהרת במלוא האפקטיביות שלה. בסה"כ, הטענה הכי בסיסית שלהם היא, שמה שפועל עבורך הוא נכון, ואני די מסכים איתה. אם אתה רוצה לבחון מספר יישומים פשוטים, קח את הספר "דיאנטיקה - המדע המודרני של בריאות הנפש" (נזהיר אותך מראש, אתה צריך עוד מישהו שיקרא איתך את הספר). תוכל למצוא אותו במחיר של פחות מ-70 ש"ח במכללה לדיאניטיקה וסיינטולוגיה בשונצינו 12 תל אביב (ליד תמונע). תוכל למלא שם גם שאלון, ולקבל יעוץ חינם לגבי קורסים שיתאימו לך ספציפית (אני אזהיר מראש שתכין את עצמך להוציא סכום כסף נכבד. בסה"כ, אני יודע שדי קשה להם לגבות פחות, כך שבניגוד למתנגדים - אני לא חושב שמדובר בסתם סחיטה של מזומנים). אם אתה קורא אנגלית, ורוצה ליישם עקרונות ראשוניים, האתר "ספר העזר של הסייטולוגיה" יוכל לשרת אותך. אני ממליץ לך שתנסה את עקרונות הלמידה (נושא שדווקא כן הועיל לי קצת). בכל אופן - היה טיפה סקפטי, בחן את ההצלחות שלך, כמו גם את הכשלונות שלך, ותגיע למסקנה אם זה מה שחיפשת.