שאלה שאלתית

3אריק

New member
ולך אינס

מה אגיד לך אני מקווה שתצליחי ואני מתפלל עבורך ,האמיני לי כל בוקר בשעה שאני עושה רייקי אני מבקש עבור כל המטופלות שלי וגם אלה ש..... שיצלח בידם ויוכלו במהרה להחזיק תינוק . אני חוזר ואומר .....ומקווה שהפעם תביני ,אני לא המלצתי ולעולם לא המליץ על דילול עוברים ,רק אמרתי שהאופציה הזאת תמיד קיימת וזה נתון לשיקולה של כל אחת לעשות כרצונה ואיך שמצפונה מנחה אותה . אני לא מתכוון להתווכח כאן עם אף אחת ,מי שתרצה להעזר בי בשמחה ומי שלא שיהיה לה גם בהצלחה מתפלל למענכן , אריק

עמית@

New member
אני מסכימה עם רומי- למרות שדילול

זה נורא ( גם מנסיון של זוג חברים קרובים וגם מהמצטבר פה בפורום) אבל בכל זאת החזירו לנו 3 כל טיפול, למה לקחתי את הסיכון? כמו כולם כדי לקחת גם את הסיכוי. כל הנוגע לדילול/הפלות /חיים ומוות הוא רגיש וכואב והשיקולים המוסריים/בריאותיים/נפשיים הם קשים מאוד (גם לפני ובטח כבר במהלך ההריון.) אבל למרות הכל הייתי ממשיכה להחזיר שלושה בכל פעם- והייתי עושה דילול אם היו נקלטים כל השלושה.

אני בדרך כלל שואלת קודם את הרופא

ואח"כ הרופא מחליט לפי האיכות של העוברים עם כולם טובים אז עדיף 3 עוברים ככה יש יותר סיכוי אך אם יש 2 אז 2 תמיד יש תקוה להצלחה

נועם@בת

New member
יש באיזשהו מקום מאמר שמתאר את

הסטטיסטיקה של קליטת עוברים. אבל אני לא זוכרת איפה. אולי בקישורי הפורום בIVF. מעבר משנים לשלושה מעלה במעט את הסיכוי לקליטה אבל מעלה בהרבה את הסיכוי להריון רב עוברי. ההחלטה על דילול היא החלטה קשה מאוד, ועצם פעולת הדילול מסכנת את העוברים. במספר ארצות באירופה יש החלטה עקרונית לא להחזיר יותר משני עוברים- אלא אם כן מדובר בכשלונות חוזרים או באיכות גרועה. אני, לצערי, פטורה מההתלבטות הזאת שכן מעולם לא היו לי יותר מ3 עוברים, אבל אני לא חושבת שאבקש להחזיר יותר מ3 גם אם יהיו לי. אם יקלטו 3 מ3 (חזון אחרית הימים
) אעמוד בפני התלבטות קשה, ואני מניחה שאאלץ לעשות דילול. אבל באמת קשה לצאת בהכרזה על 3 ביצים שעוד לא נולדו
שיהיה ילד אחד בריא, זה הכי חשוב
נועם

אפרת12

New member
מאוד הייתי רוצה לראות את הסטטיסטיקה

הזו. תוכלי אולי להיות ספציפית, נועם? אני אמנם החזרתי 3 בפעם האחרונה. ברקוביץ´ טען שהיה מחזיר לי את כל ה-15 אם היו מופרות... אבל הייתי מחזירה רק 2 אם היו יותר מ-3, ואם כולן היו ברמה 1. אם יש סטטיסטיקה שמורה על זה שהחזרה של הרבה עוברים מגבירה את סיכויי ההצלחה, הייתי תומכת בהחזרת 3, 4 וכו´. אם לא - אז בשביל מה?

נועם@בת

New member
אאוריקה ../images/Emo88.gif מצאתי משהו

דוקא חיפשתי מאמר אחר, אבל נדמה לי שזה מאמר מפורט למדי, והכי חשוב - הוא בעברית. משמאל לכתבה יש אפשרות לראות את המאמר המלא (יש צורך בתוכנת אקרובט כדי לקרוא). נראה לי שאני באמת חייבת לעדכן את קישורי הפורום בקצב מהיר יותר. נועם

venus13

New member
יפה ששואלים אתכם ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אותי מעולם לא שאלו כמה אני רוצה להחזיר. בבי"ח בו אני טיפלתי החזירו לכל מי שגילה אינו מעבר ל - 35 - 3 עוברים "טריים". למי שכבר יש לה ילדים 2 ולמי שמעל 35 - 3 ומעלה. לגבי מוקפאים - מחזירים בד"כ יותר - לי החזירו 4 - מאחר ובד"כ מצבם לא מי יודע מה.- אבל זה גם מצליח בהרבה פעמים גם כשלא היו הצלחות עם "טריים" ההחלטה באמת קשה צריך לשקול את כל האפשרויות וללכת עם האינטואיציה בכל מיקרה שיהיה בהצלחה עם לפחות תינוק בריא אחד ונוס

מיליקי

New member
דברה, לדעתי כדאי לך

לחשוב על זה עכשיו, בלי לחץ. לקרוא, לדבר עם בנות שעברו דילול, עם כאלו שמגדלות תאומים, שלישיה, ואפילו רביעיה, ופשוט לחשוב. לחשוב אם היית מוכנה להתמודד עם גידול של תאומים, שלישיה (או יותר?) לחשוב על כל הנושא של פגים. לחשוב אם דילול זו אופציה בשבילך - אין מה לעשות, יש לזה שם "עדין" אבל האמת היא שזו הפסקת הריון - וצריך לקחת זאת בחשבון. לחשוב על הסיכון לאבד את כל ההריון כתוצאה מדילול, וגם כמובן על הסטטיסטיקות של העלאת אחוז ההשתרשות אם מחזירים יותר משניים (שזה לא ממש משמעותי, אגב) ובסוף, לקבל החלטה מה הכיוון שלך. אין פה תשובה חד משמעית. זה תלוי בכל כך הרבה גורמים. גיל, מספר ההפריות, מצב הרחם, "טיב" העוברים - זה רק חלק מהשיקולים. זו החלטה קשה, ויכולה גם להשתנות עם הזמן והטיפולים. אבל זה משהו שצריך לחשוב עליו, ולא להיות מופתעים ממנו בשניה האחרונה. זו דעתי בכל אופן. אני מאחלת לך בהצלחה מילי

debrave

New member
שאלה שאלתית

לתומי העלתי שאלה שחשבתי שמקסימום אחד או שניים יענו עליה. נעלמתי ליומיים וכשחזרתי "חשכו" עיני
אני רוצה להודות לכל מי שכתב תשובה. בסופו של דבר אין תשובה "נכונה" וכנראה שגם זה בסדר. שאלו יהיו הבעיות שלנו אהבה

למעלה