רומי אני ממש לא מסכימה איתך
מעולם לא החזירו לי שלושה עוברים ומעולם לא התפללתי ליותר מתינוק אחד בכל פעם. אולי אני חריגה בנושא הזה, אבל ההשלכות והסכנות של הריון מרובה עוברים ממש לא קורצות לי. המקרה "הכי גרוע" הוא באמת גרוע. אני מכירה מקרוב את ההתלבטות ואת התהליך הקשה של ההחלטה והביצוע של הדילול שעברה לא מזמן אחת ממשתתפות הפורום הזה ותאמיני לי שזה באמת היה גרוע וזה לא נגמר אחרי הדילול. גם לא נכון שמחזירים כמעט לכולנו שלושה. העובדה שיש רופאים שמחזירים שלושה בלי לבדוק כל מקרה לגופו, היא די שערורייתית בעיני. לא ברור לי למה מחזירים לבחורה בת 26 שזהו טיפולה הראשון 3 עוברים. כל מקרה צריך להיבחן לפי נתוניו הספציפיים: גיל האשה, מס´ טיפולים שכבר עברה, רצון ומוכנות לתאומים וכו´, אבל כהחלטה גורפת להחזיר שלושה? - אני חושבת שזו טעות. בישראל נעשה מס´ הדילולים הגבוה בעולם, לכאורה פרוצדורה טכנית מקובלת וסטנדרטית. אבל המחיר הנפשי שהיא גובה הוא לא קל וזה עוד לפני שדיברנו על הסיכון להמשך ההריון. עד שמגיעים לשלב הדילול עוברים מספר לא מועט של אולטרסאונדים שבהם רואים את הילד שאח"כ "ידולל" כשהוא חי, בועט ונושם. התחושות המלוות את המעשה הן קשות והן לא עוזבות אותך עם סיום הפרוצדורה הדילולית. אני לא שופטת מי שמוכנה לקחת את הסיכון ומי שכבר כל כך רוצה עד שהיא מוכנה לעשות הכל. אני כן מבקרת את הרופאים שעושים הזרעות כשיש המון זקיקים ואת הרופאים שמחזירים 3-4 עוברים בלי להתייחס באופן ייחודי למקרה העומד מולם. הרי ידוע שבחלק לא קטן מהמיקרים עומדים שיקולי יוקרה וסטטיסטיקה לנגד עיני הרופא. העיקר שיהיה הריון. תינוק אחד, שניים? שלושה? כשנגיע לגשר - הזוג כבר יתמודד איתו. מצטערת אם אני נשמעת נחרצת, זו תחושתי לגבי הנושא ואני משערת שאני בדעת מיעוט בפורום.