שאלה שאלתית

debrave

New member
שאלה שאלתית

כמה עוברים להחזיר? אחד, שניים, שלושה, ארבעה? האם למספר מסויים של עוברים יש סיכוי גבוה יותר? אנחנו תמיד נדרשים להחליט על כך בזמן קצר (שניות). תודה על העזרה

מיכל ק-ש

New member
שאלה קשה מאוד

והתשובה לה תלויה בכל כך הרבה גורמים: האם מדובר על עוברים טריים או מוקפאים? מה איכות העוברים? האם אתם מוכנים להריון, לידה וגידול של תאומים? מה גילך? כמה זמן אתם מנסים? אני לא חושבת שאפשר להמליץ למישהו מה לעשות, זו צריכה להיות החלטה שלכם בלבד. אני אישית לא החזרתי יותר משניים אף פעם. וכמובן שככל שמחזירים יותר עוברים, הסיכוי להריון עולה (וגם הסיכוי לריבוי עוברים). מה שלא תחליטו, שיהיה בהצלחה. מיכל

נוג

New member
היי ../images/Emo140.gif

קצת קשה לענות אבל אנסה מתוך הראיה שלי, ממה שאני יודעת בד"כ מחזירים שלושה עוברים וזה גם תלוי בגיל שלך ובגישה של הרופא. אני לא חושבת שיש יותר סיכוי עם יש יותר עוברים ( שלושה או ארבעה). אני מאמינה שאם התנאים אכן נכונים לקליטה ברחם ( ולצערי עדין לא יודעים מה גורם לקליטה או אי קליטה של העובר) אז יהיה הריון. אולי זה קצת נאיבי אבל זאת התחושה שלי. מאחלת לך בהצלחה
ומחזיקה
נוג

אולה *

New member
אין תשובה חד-משמעית

כי הנושא תלוי בהרבה דברים. מצד אחד - רוצים למנוע הריון מרובה עוברים, מצד שני - להגדיל את הסיכויים לקליטת הריון. אני החזרתי 3 עוברים 4 פעמים, ובפעם האחרונה היו לי 4 שהופשרו יפה - אז החזרתי את כולם. בהצלחה!

הגדלת הסיכוי גם מגדילה את הסיכון

השאלה כמה עוברים להחזיר היא שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית לדעתי. ראשית, תלוי כמה עוברים נוצרו ומה איכותם. שנית, תלוי כמה הפריות עברת כבר. אני בהפריה השלישית החלטתי לקחת סיכון והחזרתי ארבעה עוברים. כפי שאמרתי בהתחלה, הגדלת הסיכוי גם מגדילה את הסיכון וצריך לחשוב היטב אם מוכנים לקחת את הסיכון על כל השלכותיו.
מרב

איך אפשר לדעת מה איכות העוברים

אם הם מוקפאים????? היו מקרים שהחזירו 2 ונקלטו 2?

מיכל ק-ש

New member
אפשר לדעת את איכותם לפני שהוקפאו

הרי הנתונים האלו נבדקים במעבדה. זה לא אומר שזו תהיה איכותם לאחר שיופשרו. יש מיקרים שהחזירו 2 מוקפאים ונקלטו 2. כמה כאלה נמצאים בפורום "הריון אחרי טיפולים".

מיכל ומרב../images/Emo51.gif רק ששאלתי בתה"ש

איך העובר שלי: האחות ענתה " אני לא יודעת מישום שהוא כבר בהקפאה" השאלה שלי:האם מקפיאים כל הפריה? כל משהו שיש בו חלוקה? כך שאי אפשר באמת לדעת האם ה עובר טוב?

מיכל ק-ש

New member
מקפיאים רק עוברים שיש להם סיכוי

לשרוד את ההפשרה, לכן בואי נקווה שהעובר היה יפה ושיופשר יפה. אגב, בתיק שלך אמור להיות רשום הנתון הזה. כדאי שתשאלי רופא או אחות.

מיכל ק-ש

New member
וואלה? זו פעם ראשונה שאני שומעת על

זה. מה הסיבות? סיכוי גבוה יותר לשרוד?

אולה *

New member
כן.

לכן, במקרה של ענת כאשר לא משתמשים בעוברים מיד מנסים להגדיל את הסיכויים של ההקפאה וההפשרה.

אולה את צודקת../images/Emo45.gif הקפיאו לי את

העובר לפני שהוא אפילו התחלק. זה בתל השומר!!!!!!

יודעים מה איכותם לפני ההקפאה

יש כמה פרמטרים לקביעת איכות ביניהם מספר התאים ביחס למס´ הימים לאחר ההפריה, וצורת התאים. אני שמעתי גם על הריון של תאומים זהים מהחזרה של עובר אחד, כך שאני בטוחה שהיו מקרים שהחזירו 2 ונקלטו 2.
מרב

3אריק

New member
החזרת עוברים

בדרך כלל הממוצא בהחזרות עומד על 3 עוברים ,אין ספק שככל שיש יותר הסיכוי להיקלטות גדול יותר ,ואם אין לך בעיות הלכתיות ונקלטו כל השלושה (הלואי) את יכולה מקסימום לעשות דילול . בהצלחה אריה

מיכל ק-ש

New member
"מקסימום לעשות דילול"?!

דילול הוא תהליך מאוד לא פשוט ולא נעים, בעיקר נפשית. אני לא מאחלת לאף זוג לעבור את זה. קל להגיד מהצד: "מקסימום לעשות דילול". אני בטוחה שמי שעברה דילול לא חושבת כמוך.

א י נ ס

New member
מצטרפת למיכל קש

מה זה מקסימום לעשות דילול - השתגעת, אריק? אם לא הבנת, דילול זאת הגדרה "נקיה" למוות של עובר, עם כל ההשלכות הנפשיות האיומות שבפעולה זו, שלא לדבר על הסיכון שבפעולה זו להמשך קיום ההריון! אוי ואבוי לעצות כאלו.

רומי 007

New member
מצטרפת לאריק

בנות מה קרה לכן? זה אמנם לא נשמע טוב איך שזה כתוב אבל בינינו - כל אחת מאיתנו ששוכבת שם בחדר הקפוא ומחזירים לה את השלושה מתפללת שיקלטו אחד או שניים ואומרת לעצמם שבמקרה הכי גרוע ("מקסימום") היא תעשה דילול. לא צריך לרדת על אריק בגלל שהוא לא בחורה. לא הרגשתי זלזול בדבריו. הוא פשוט התנסח NOT IN SO MANY WORDS אבל הוא אמר בדיוק מה שכל האחרות אמרו ומבלי להפחיד סתם. מהדברים שנכתבו כאן משתמע שאריק ממש נותן עצה ללכת להחזיר שלושה ולהסתכן בדילול בעוד שבפועל - וכולן כתבו פה, מחזירים כמעט לכולנו שלושה ומזהירים שיש סיכון של דילול. אז יללה, רדו מאריק.

מיכל ק-ש

New member
רומי אני ממש לא מסכימה איתך

מעולם לא החזירו לי שלושה עוברים ומעולם לא התפללתי ליותר מתינוק אחד בכל פעם. אולי אני חריגה בנושא הזה, אבל ההשלכות והסכנות של הריון מרובה עוברים ממש לא קורצות לי. המקרה "הכי גרוע" הוא באמת גרוע. אני מכירה מקרוב את ההתלבטות ואת התהליך הקשה של ההחלטה והביצוע של הדילול שעברה לא מזמן אחת ממשתתפות הפורום הזה ותאמיני לי שזה באמת היה גרוע וזה לא נגמר אחרי הדילול. גם לא נכון שמחזירים כמעט לכולנו שלושה. העובדה שיש רופאים שמחזירים שלושה בלי לבדוק כל מקרה לגופו, היא די שערורייתית בעיני. לא ברור לי למה מחזירים לבחורה בת 26 שזהו טיפולה הראשון 3 עוברים. כל מקרה צריך להיבחן לפי נתוניו הספציפיים: גיל האשה, מס´ טיפולים שכבר עברה, רצון ומוכנות לתאומים וכו´, אבל כהחלטה גורפת להחזיר שלושה? - אני חושבת שזו טעות. בישראל נעשה מס´ הדילולים הגבוה בעולם, לכאורה פרוצדורה טכנית מקובלת וסטנדרטית. אבל המחיר הנפשי שהיא גובה הוא לא קל וזה עוד לפני שדיברנו על הסיכון להמשך ההריון. עד שמגיעים לשלב הדילול עוברים מספר לא מועט של אולטרסאונדים שבהם רואים את הילד שאח"כ "ידולל" כשהוא חי, בועט ונושם. התחושות המלוות את המעשה הן קשות והן לא עוזבות אותך עם סיום הפרוצדורה הדילולית. אני לא שופטת מי שמוכנה לקחת את הסיכון ומי שכבר כל כך רוצה עד שהיא מוכנה לעשות הכל. אני כן מבקרת את הרופאים שעושים הזרעות כשיש המון זקיקים ואת הרופאים שמחזירים 3-4 עוברים בלי להתייחס באופן ייחודי למקרה העומד מולם. הרי ידוע שבחלק לא קטן מהמיקרים עומדים שיקולי יוקרה וסטטיסטיקה לנגד עיני הרופא. העיקר שיהיה הריון. תינוק אחד, שניים? שלושה? כשנגיע לגשר - הזוג כבר יתמודד איתו. מצטערת אם אני נשמעת נחרצת, זו תחושתי לגבי הנושא ואני משערת שאני בדעת מיעוט בפורום.

למעלה