שאלה שאלתית

NOTA

New member
לפעמים זה בדיוק ההיפך

הרבה שנים לפני שהורדתי את הכיפה (טכנית) כבר לא האמנתי באלוהים, בהתחלה לא במופעו היהודי האורתודוקסי ומאוחר יותר הבנתי שגם לא בכלל. למעשה, עוד לפני הגיעי למצוות (אחחח... האירוניה) כבר לא ראיתי טעם בשמירת מצוות ברשות הפרט (עד כמה שלזאטוט יש פרטיות) ובוודאי שלא היה לי דיבור עם קדוש. קיום המצוות היה קל, היה אוטומטי, כל הסביבה היתה מוכוונת מצוות. לתפילה הולכים כי בבית ספר חייבים או כי בשבת בבוקר כיף לשבת ברחבת הכותל מוצפת השמש ולראות שחפים מחורפנים מהתאורה הנצחית ואנשים מחורפנים נקודה. אז היה קשה לקיים מצוות?! לא. אבל כמה שנים יכול בן אדם לחשבן את הבלי העולם בזמן התפילה, להתעמק בדקויות השפה בזמן קריאת התורה ולספור בזמן תפילת עמידה (עד 60 בחול ו100 במועד) לפני שלושת הצעדים אחורה והנגיחה לפינת התיבה?! כמה פעמים אפשר להגיד "אופס... נשענתי בטעות על המתג ולא יהיה אור בזמן הקידוש? אז ´אופס´ נשענתי שוב - מה קורה לי היום?!!". מה שבאמת קשה זה לישון עד 14:00 בבוקר חג ולהתנצל רק על האיחור לארוחה, להניח תפילין (בארון - ל15 שנים), ללחוץ על מתג האור ביד לא רועדת (בשבת) ולהבין שהקוטג´ שליד השניצל (טבעול זה פיכסה) האמיתי הוא לא "דווקא להכעיס". כך עובדת כל דוקטורינת התנייה, אך מטיבה - רמאות שבין אדם לעצמו משאירה טעם טוב של חופש כאשר אט אט היא נמוגה כלא היתה. כמו שהוזכר כאן, אפילו טענת "יוצאים בשאלה כי היה קשה לקיים מצוות" כבר אינה מקפיצה את אינסטינקט ההתגוננות העצבני, במקומה יעלה חיוך ושאלה משודרגת אלייך: האם כל כך קשה לצפות כמה שעות בשבוע בכדורגל - ברוסית - תוך שאת לובשת צעיף כחול-צהוב? מה מפריע לך לקעקע נקודה אדומה נאווה במרכז מצחך? ומה כבר יקרה אם תקדישי כמה דקות לקריאת ההורוסקופ כל בוקר וערב? ...אז למה בעצם אינך הינדית נשואה אוהדת דינמו קייב הלובשת ירוק ואינה נכנסת למעליות בימי שלישי?!

בכלל לא קשה לקיים מצוות

אולי כך זה נראה למי שלא היה דתי מעולם אבל מי שנולד בבית דתי יודע שזה קלי קלות. הכי קל זה לחיות את החיים שלך כמו שלימדו אותך, כמו שכולם מסביב מתנהגים וכמו שמצפים ממך. מאוד קשה ללכת נגד ההורים, נגד החברה, להיות פתאום לבד בשבתות וחגים, לחפש חברים חדשים בסביבה חדשה. אבל מי אמר שבאנו לכאן כדי להנות? (ואיך בכלל יודעים בציבור הדתי למה אנשים יוצאים בשאלה? איך הם יודעים מה עבר ומה עובר עלי? אני לא מנסה לאמר מה עובר על מי שחוזר בתשובה כי לא עברתי את זה...)

שלום לך../images/Emo151.gif

תראי, אני בכלל חילונית בלי שום גישה וזיקה ליהדות, ועדיין אני מתעניינת (מאוד...) בפורום זה. החבר´ה פה הם אנשים שהוויכוחים שלהם הם מרתקים. יש דתיים יותר, יש פחות, יש אנשים שבתהליכים ויש אנשים שכבר ממש חילוניים. מה שהכי חשוב להגיד על החבורה הזאת, זה שהם יודעים לקבל יפה מאוד אורחים!!!

אז ככה

בוקר טוב! קודם כל תודה על התשובות המעניינות ועל הסבלנות. אז ככה, אני יודעת שכל אחד שחוזר בשאלה עושה זאת מתוך החיים האישיים שלו ולכל אחד יש סיבות. אני לא אחת דתיה שבחיים שלה לא ראתה חילונים, אני יודעת מה קורה. ניסיתי כמה פעמים לראות אם אני רוצה לחזור בשאלה ו.....לא הלך....אני כל כך מרגישה את אלוקים ואת ההשגחה שלו בכל צעד שאני עושה. אני פשוט לא יכולה להתעלם ממנו. האמת, שהאלטרנטיבה בצד החילוני גם לא נראית משהו. מאד קשה לי עם חברה חומרנית (ואני ממש לא אומרת שדתיים הם לא חומרניים), עם המרדף אחר הכסף,מראה ופופולריות. (אל תהרגו אותי בגלל ההכללות)

האמת אני מופתע מעצמי

היה מתאים לי להתפוצץ מעצבים בכל פעם שדתיים אומרים שבסיבה לחזרה בשאלה זה בגלל נוחות, אבל לא, זה פשוט משעשע אותי ותו לא. ואם את מרגישה חזק את אלהים, שיבושם לך, אני כתבתי כאן לא מזמן שאצלי הדת זה כמו אהבה שנגמרה, אין אין, אני פשוט לא מרגיש שום קשר לזה, לא מרגיש קשר לשדים ולרוחות המתנפלים עלינו בכל בוקר, ואלמלא נטילת ידים, אוי ואבוי מה שהם יעשו לנו, לא מרגיש קשר לרוחות המתחבאים בשירותים, בקיצור לא מאמין יותר באמונות תפלות, והיהדות אולי יותר מכל הדתות, משופעת באמונות תפלות.

תנאית

New member
בתחילת היציאה שלי האמנתי באלוהים

גם אני הרגשתי את מה שאת קוראת לו " מרגישה את אלוהים ואת ההשגחה שלו " (אל תדאגו , זה עבר לי אח"כ ) אבל זה לא הפריע לי לצאת ! להיפך ,חשבתי אז: אם יש אלוהים ואם הוא התגלמות הטוב, ז ה ל א מה שהוא רוצה שאנחנו נעשה! ובקשר ל"חיים החומריים " סורי , אני מרגישה היום ה ר ב ה י ו ת ר תוכנית ממה שהייתי כאדם דתי. ומה רע, בחומרנות? אנו עשויים גם מזה ולמה שלא נהנה מכך?(ואני לא מדברת על רדיפה אחרי כסף וכו) בקיצור- מותק- קיבלת חינוך גרוע , מותר וצריך להנות מדברים גשמיים , זה קצת קשה לעשות את הסוויץ הזה אחרי שחונכנו להתנשא ולבוז לכל מה שלא רוחני, אבל אל תדאגי, גם זה יבוא בסוף , > כוונתי היא גם להנות מיום שמש , או מרוח, בלי לחשוב "מה רבו מעשיך.."<

דידית

New member
אני גם באותה דרך

לא יודעת אם זה יעבור לי או לא אבל אני בהחלט מאמינה באלוהים. (דתיה צפונית יש המון חילונים שמאמינים באלוהים) אבל אני לא מאמינה בכל מה שאנשים אומרים בשם האלוהים. אני לא מאמינה בכל מה שמכרו לי על גהנום אני לא מאמינה שחילונים מתים בפיגועים בגלל שהם לא מכסים את המרפק. אני לא מאמינה שזה בכלל מפריע לאלוקים שאני הולכת ככה או אחרת. רוחניות זה דבר נפלא אבל גשמיות זה דבר יפה לא פחות. וצריך לדעת לשלב בינהם. דידית.

זניח

New member
אין אלטרנטיבה חילונית.

לצערי הרב העולם החילוני לא יכול לספק אלטרנטיבה ערכית לדת. באפשרותה לעשות זאת, אך היא נכשלת מידי פעם, ופשוט לא מאתגרת את הדת אלא בדבר אחד - בחופש שהיא מעניקה, בהתנערות מה"אנחנו" אל ה"אני", ובאפשרות לחיות את חייך כפי שאתה חושב שראוי לחיות אותם, ולא כפי שמישהו אחר (אלוהים, שטן, רב או הורים) חושב. יש לזכור עוד דבר נוסף: הדת מתבססת אל אושיות שונות מהמציאות החומרים שהיא העולם. לכן, לא משנה מה נעשה - לעולם לא נוכל להפוך עפר לזהב. הדת מתבססת על נדבכים אשר לא יכולים להיות קיימים במציאות אשר אליה יוצא האדם (אל העולם הלא דתי) בחפשו אחר "דרך אחרת". אין שם דרך אחרת, כי מדובר על פלנטה אחרת. יש רק תחליפים. את עולם הדמיון לעולם לא נמצא בעולם המציאות.

דת חילונית

אבל עם אגיד לך שבסיני נצטוונו על החילוניות ? כלומר, מצווה עלינו לחיות לפי נטית הלב ולא לפי הלכות וערכים אבסלוטים ? [אני לא כותב את זה כדי לפתוח איתך בוויכוח כי אין לי עניין בוויכוח עם חשוכים]

קשקוש בלבוש בעשר גרוש

נמאס לי כבר לקרוא את כל החוכמולוגים שלא מכירים את החברה החילונית (וזה כולל גם חרדים וגם יוצאים לשאלה טריים), הטוענים שאין אלטרנטיבה חילונית. אפשר אולי לטעון שחלק ניכר מהחילונים חיים ללא שולחן ערוך של ערכים ונורמות אבל זה לא אומר שהאלטרנטיבה אינה קיימת. מי שמאמין בדרך החיים ההומניסטית לא כסיסמא אלא כדרך חיים מחייבת, חי בהחלט על פי עקרונות מוסריים כלליים המחייבים אותו גם בחיי היום יום. זה שכל אחד בוחר לו חלק מהעקרונות ולא מקפיד לקיים הכל אינו שונה כלל מהחרדי שאולי מקפיד על קוצו של יוד בענייני נעילת נעליים בבוקר או ניגוב הישבן ביד הנכונה אבל לא בדיוק מקפיד על הכללים שבין אדם לחברו. ומי שרוצה להחכים קצת בעניין תפיסת העולם ההומניסטית, שייגש לאתר של ארגון "חמ"ה -חינוך ממלכתי הומניסטי"

אחד מהסוגים זה אני

והסוג שלי, אחרי 3-4 שנים של שאלות, תשובות, שאלות על התשובות, תשובות לשאלות שעל התשובות לשאלות, ועוד ועוד. חצי השנה הראשונה אחרי שהחלטתי שזהו, אין אלוהים והתורה אינה אמת, התחלתי להקפיד במצוות יותר מתמיד, כדי לוודא עם עצמי ולהיות בטוח שזה לא תירוץ לחיפוש אחר נוחות. יש סוג כזה...

טוב

New member
שלום לך דתיה וצפונית

ראיתי שכבר כיבדו אותך, אז הפסדת עוגת גבינה אדירה שהכנתי אתמול(נשבעת לכם). בכל מקרה, את תמיד מוזמנת כמו כל אורח חדש להציץ במאמרי הפורום, ולקבל שם סקירה קצרה על חלק מהמשתתפים ב"מי אנחנו". זה עשוי לענות לך על חלק מהשאלות, ולחסוך לנו בסיפורים שכבר סיפרנו.

טוב

New member
שלום לך דתיה וצפונית

ראיתי שכבר כיבדו אותך, אז הפסדת עוגת גבינה אדירה שהכנתי אתמול(נשבעת לכם). בכל מקרה, את תמיד מוזמנת כמו כל אורח חדש להציץ במאמרי הפורום, ולקבל שם סקירה קצרה על חלק מהמשתתפים ב"מי אנחנו". זה עשוי לענות לך על חלק מהשאלות, ולחסוך לנו בסיפורים שכבר סיפרנו.

טוב

New member
לחייקה היקר

יש פשוט בעיה במחשב שלי שכל הודעה נשלחת פעמיים.

טוב

New member
לחייקה היקר

יש פשוט בעיה במחשב שלי שכל הודעה נשלחת פעמיים

spinoza

New member
ד"ש לכולם../images/Emo32.gif

מזמן לא כתבתי, אבל יש לי מה לכתוב,,,,אני מחפש חלון זמן, בנתיים, קחו

spinoza

New member
הלו בוס כאן דוס.

וחוץ מזה יש תיקון ליל שבועות של מכללת עלמא, בבית ציוני אמריקה: בן הדוברים :דב אלבוים, אתגר קרת, בארי צימרמן, רות קלדרון.....(החל מ22:00) שפינ´
האיקונים האלה נעשו במיוחד לפורום דתיים ולופרום שלנו ?

למעלה