שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

סתם שאלה. אכפת לכם אם דתיים יכתבו כאן או שזה יעצבן אתכם? אני לא מתכוונת לוויכוחים ולהשמצות.

מטאור38

New member
אצלנו בגן היו אומרים

"מי שבא ברוך הבא, ומי שיוצא אני מרוצה" ואחותי תרגישי בבית כולנו היינו פעם דתיים וב"ה זה יעבור גם לך. סבלנות זה יגיע. ואף על פי שהתמהמהמהמהמההה אם כל זה נחכה לך.ושאלה לי "דתיה צפונית" על שום מה?

תודה

אני דתיה, ואני צפונית
ותודה על ההזמנה. קראתי כאן כל מיני הודעות שלכם, וזה מאד עניין אותי. חלק אפילו היה לי קשה לקרוא כיוון שאני (עדיין?) מאמינה באלוקים ומקיימת מצוותיו. אבל זה היה מעניין לשמוע (לקרוא?) את התנסויותכם. לראות את הדת ממבט אחר קצת. ok, עכשיו שאלה שמעניינת אותי. תמיד אומרים בציבור הדתי, שמי שחוזר בשאלה זה בגלל שקשה לו לקיים מצוות. האם לדעתכם זה נכון? או שמא זה קורה בגלל בעיה עם האידיאולוגיה? ואולי זה באמת כי קשה, אבל מתרצים את זה כאידאולוגיה?? אשמח לתשובות מעניינות

J u s t y

New member
רק תיזהרי... ../images/Emo171.gif

האחרונה שנכנסה כדתיה (חרדית) ונשארה פה כדתיה, כבר לא כל כך.... אנחנו חברה רעה!!

MAYA20

New member
אבל הוא אלוהים!!../images/Emo121.gif

-הקב"ה אנחנו אוהבים אותך- אילו יהודי היה יודע שמה שה´ אוהב אותו *2 (הי) ה-ו-א- היה שמח ורוקד, הוא היה שמח ורוקד הוא היה שמח ורוקד שבעים שנה- ....או שלא

ShakeSpearE

New member
הי נשמה ../images/Emo24.gif

(לצורך העניין אתייחס ברצינות), למרות שלא הבנתי--מה, את חושבת שנענה לך: "ת´אמת שהיה לנו קשה, אבל אנחנו מתרצים את זה כאידיאולוגיה" ?!?! ובקיצור ולעניין: 1. לא, לא היה לי קשה ו--2. כן, זה בגלל אידיאולוגיה.. אפילו אהבתי את זה, אני בנאדם שמאד מחובר לערכים ולדברים שאני מאמינה בהם! (פשוט עכשיו זה דברים אחרים..) אבל את צריכה להבין שיש הרבה אנשים בעולם... איש איש וסיבותיו הוא! Shakespeare

מטאור38

New member
קבלי נשמה אחות שלי

קודם כל ברוכה הבאה קפה ועוגה (אין לי עצבים עם האיקונים האלה,סליחה) והתשובה לשאלתך היא: כן, לא, אולי, תלוי אצל מי, בערך. זו התשובה המדויקת ביותר, אבל בגלל שאת ביקשת תשובה מעניינת אז קבליייייי קודם כל את צריכה לשאול את עצמך למה לעזאזל בכלל יש לך האוואמינה שיש אנשים ברי דעת שיגידו לך "כן אני מאמין באלוהים אבל קשה לי אז עזבתי ". טוב אולי יש כאלה אבל לא פה. מה שאני מנסה להגיד זה שבעולם הדתי לא מוכנים לראות את היציאה בשאלה כתהליך שאדם עובר עם עצמו. ולא חשוב לי עכשיו אם זה בעיות באמונה או פשוט כי זה לא עושה לך את זה יותר (זה עושה לך את זה?). העיקר שתביני שאנשים עשו את ההחלטה שלהם לא ביום אחד ולא בחודש. זה משהו שמתבשל בפנים וקורע אותך לחתיכות עד שאתה מחליט. אז אני לא יודע בת כמה את , אבל תביני דבר אחד שכל אחד הוא עולם בפני עצמו, כל אחד עם החבילה שהוא סוחב עם החרא שהוא אוכל ועם הלב שפועם בקרבו. כל אחד ישב עם עצמו ושאל מה לעזאזל אני הולך לעשות? מה עם מה שלימדו אותי, אני מאמין בזה? (ואת?) אולי זה רק בגלל שקשה לי ?(ולך?) והאמת שאני לא יודע מה כל אחד ענה לעצמו, אבל אנחנו פה גאים ומאושרים . אז שוב מה שאלת ?

זניח

New member
הרבה יותר קל לקיים מצוות.

מנסיוני האישי, ולדעתי הכללית, החיים בצל האמונה הם חיים הרבה יותר קלים, ו"פריקת" עול המצוות היא בכלל העמסה של עולם חדש ואחר לגמרי אשר הוא מכביד לא פחות, אך היופי שבו הוא שהכובד משחרר. לדעתי, יש שני סוגים של "יוצאים בשאלה". יש את אלה שהם היו בעברם "דתילונים", איפשהו באמצע, עם כיפה, בלי כיפה, וכו´ וכו´, ובשלב מסוים הם מתרחקים מכור מחצבתם ע"י מעשה חיצוני נטול עומק (הורדת כיפה, לצאת למועדונים?). בכל פעם שאני נתקל בכאלה, ושומע את הכינוי שמדביקים להם, אני די מתחלחל לחשוב שהשטחיות הזו מיוחסת גם לי... אבל מילא. הסוג השני הם אנשים שעזבו את המקור בשל השאלה המנקרת "מי אני", והנסיון לגיבוש זהות עצמית, תפיסת מקום בעולם והיחס אליו אל מול מה שלימדו אותו כ"נכון" ואמת והחיפוש אחר ה"אמת" שלך. לדעתי, הבריחה מהדת מטעמי נוחות, והיציאה מהדת מטעמי מצפון ואידאולוגיה, הן שתי יציאות שונות ולכן אסור להכליל. וכמו שמטאור אמר - כל אחד והעולם שהוא סוחב. דרך אגב - אני חדש בפורום ושמח להיות כאן. כיף לקרוא אתכם.

מטאור38

New member
יו יו אח שלי לאט לאט

אני לא מבין אתה אומר לא לעשות הכללות, ואתה עושה את האימה של הכללות. מה זה יש שתי סוגים של יוצאים ? רק שתי סוגים ? אולי שלוש ? אולי ארבע ? אולי שלושים ושמונה ? אז אח שלי דבר בשם עצמך, ספר את סיפורך, ואל תנסה להיכנס לנעלים של אנשים אחרים. טוב אל תיבהל אתה חדש פה אז
וברוך הבא . >מטאור יגע ומצא ובכל זאת לא מאמין<

ShakeSpearE

New member
שוקו,ביגל ושניצל צבעוני../images/Emo48.gif../images/Emo78.gif../images/Emo21.gifנעים

ShakeSpearE

New member
המשך...

גם לנו נעים מאוד! אנא פרט... מי? מה? למה? איך? כמה? ומתי? ותתישב לנוח. אתה אפילו יכול לבחור: |כסא נח| |כסא לא נח|

לילקי5

New member
תשובה לזניח

הי אני סטודנטית מאוניברסיטת תל-אביב וכיום כותבת את התזה שלי בנושא : חוזרים בשאלה. אני בדיוק עוסקת בחלק השני של האנשים שאותם ציינת. העבודה שלי מתבססת על ראיונות ולכן אשמח אם תסכים להתראיין. כמובן שהדברים מוצגים על הכתב בצורה אנונימית. אשמח לקבל את תשובתך לילך

אומרים שכל דתי שלא חוזר בשאלה

זה בגלל שקשה לו לעשות את הצעד. הוא חושש ממה שיגידו, מתגובות ההורים, מן הקושי להשתלב בחברה זרה, מן ההפסד של כל ה"הטבות" שקיימות בעולמו הנוכחי האם לדעתך זה נכון, צפונית?

אולי קשה להאמין..

אבל ישנם דתיים שבאמת מאמינים בדרכם בלב שלם. ולא חושבים על חזרה בשאלה. sorry לנפץ לכם את האשליות guys .

למעלה