שאלה שאילתית...

sniper 7

New member
שאלה שאילתית...

למה לא....דמבלדור... אמממ....פשוט לקח מחולל זמן (לפני שהם הושמדו במהפכה) וחזר לאותו יום אומלל בו פגש לראשונה את טום רידל (או כל אחת מהפעמים האחרות בהן פגש אותו) ופשוט...הרג אותו???? שנאמר...להרוג אותם כשהם קטנים ובכך לחסוך הרבה מאד צער וכאב מהארי ומההורים של לונגבוטום ובכלל מעולם הקסמים???

m i t s u k i

New member
טוב..

אז קודם כל חזרה בזמן זה דבר נורא מסוכן וקוסם כמו דמבלדור בטח לא היה חושב פעמיים אם הוא היה רואה את עצמו... חוץ מזה.. אולי הארי סבל הרבה מאוד.. אבל... אם הוא לא היה סובל את כל מה שהוא סבל הוא היה מפונק כמו דדלי אם לא יותר... מה שקרה לו ולהורים שלו גרם לו להיות חזק יותר ואמיץ יותר..ודמבלדור אם כל האהבה שלו להארי בטח לא רצה לשנות את זה גם אם הוא היה יכול.. וחוץ מזה אם הוא היה הורג את רידל הקטן.. א. זו עבירה פלילית ואל תשכח שעוד לא יודעים שהוא יהפוך לקוסם הכי חזר והאכזרי.. ב. איך זה נראה מורה בא ורוצח תלמיד.. איזה שם זה היה מוציא למבלדור..?! שוב מאותה הסיבה שלאף אחד אין מושג על הסיבות שיש לדמבלדור לעשות את זה.. ואם הוא היה מספר אז מי אתה חושב יאמין לו?.. וג. מה הוא היה עושה עם הגופה? האמת שזו לא ממש בעיה לקוסם כמו דמבלדור אבל עדיין.. הקיצר זה היה משנה פול דברים וזה היה מזה עושה בלגן בהיסטורי שמי יודעה איך היא הייתה בלי וולדמורט.. אולי דווקא ביגלל שהוא יירצח יקום קוסם אזרי עוד יותר ..?

אלאסטור

New member
לדעתי

הסיבה הרבה יותר פשוטה. רולינג אמנם הכניסה פעם אחת מחולל זמן לסיפור, אבל גם שם הוא היה די מיותר מבחינת העלילה. אחרי שמחולל הזמן נכנס לסיפור, הסיפור למעשה הסתבך מאד. אם היא היתה ממשיכה להשתמש במחוללי זמן, כל הסיפור היה נהפך למרדף טיפשי ברחבי הזמן, כשכל אחד מנסה להרוג את האוייבים שלו כשהם קטנים. לכן גם הגיע התירוץ הטיפשי בדמות שבירתם של כל המחוללים בסוף הספר החמישי. מחולל זמן הוא רעיון חמוד, אבל הוא קטלני מבחינת העלילה. מי שמעוניין להבין את הבעייתיות של חזרה בזמן, שיראה את הסרט `טיים קאפ` למשל.

מזתומרת?

"מחולל זמן הוא רעיון חמוד, אבל הוא קטלני מבחינת העלילה." חוצמזה, שייחקו מחוללי זמן מארץ אחרת. נכון שזה מעצבן הרדיפה בזמן.. אבל הגיונית, זה סתם טיפשי.. לוידעת,

אלאסטור

New member
התכוונתי לומר

שמחולל הזמן היה קוטל כל עלילה שלא עוסקת בנקודה המרכזית שלה בחזרה בזמן. כי על כל דבר שהתפקשש יוכלו לשאול: רגע, הם יכלו לחזור אחורה בזמן. בנוסף כמו שאמרתי, חזרה בזמן היא מאד בעייתית. אני קלטתי את הנקודה הזאת בבהירות אחרי שראיתי את הסרט: ``טיים קאפ``. יש עוד סרטים שעוסקים בקטע הזה, ואני מבין שברובם הקטע הזה מוסבר היטב.

sniper 7

New member
באמת...

"אז קודם כל חזרה בזמן זה דבר נורא מסוכן וקוסם כמו דמבלדור בטח לא היה חושב פעמיים אם הוא היה רואה את עצמו... חוץ מזה.. אולי הארי סבל הרבה מאוד.. אבל... אם הוא לא היה סובל את כל מה שהוא סבל הוא היה מפונק כמו דדלי אם לא יותר... מה שקרה לו ולהורים שלו גרם לו להיות חזק יותר ואמיץ יותר..ודמבלדור אם כל האהבה שלו להארי בטח לא רצה לשנות את זה גם אם הוא היה יכול.. " נו באמת....זה טפשי. אם יש לך אפשרות למנוע רצח של חפים מפשע, אבל לא תעשה את זה כי יתרום משהו לאישיות שלהם?? "א. זו עבירה פלילית ואל תשכח שעוד לא יודעים שהוא יהפוך לקוסם הכי חזר והאכזרי.. ב. איך זה נראה מורה בא ורוצח תלמיד.. איזה שם זה היה מוציא למבלדור..?! " א.דמבלדור כבר יודע. ב.אם כל הכוחות שלו דמב' יכול לבצע התאמת זכרונות ולעשות את זה כאילו זה לא קרה בכלל. הוא גם היה יכול לגרום לכך שזה יראה כמו תאונה. בקיצור, נראה לי שצריך לקבל את התשובה שעלתה כאן, שהשימוש של רולינג במחולל זמן היה די טפשי ונראה שהיא קצת נתחרטה עליו....

m i t s u k i

New member
אמ..

חוץ מכל הסיבות שהבאתי קודם.. זה באמת יהיה די משעמם אם כל הסיפור יהיה רק על חזרה בזמן.. זאת דעתי לפחות...

m i t s u k i

New member
ואגב..

שתדע לך שהמון קוסמים ומכשפות התחתנו רק בגלל ולדמורט אז אם דמבי היה חוזר בזמן ורוצח אותו בהיותו קטן אז לא הי ה את ולדי וגם .. לא היו הרבה קוסמים צעירים אחרים.. לא נראה לי שדמבי היה מסכים לדבר כזה..

לא מתעסקים עם הזמן, נקודה.

זה בדיוק כמו לשאול למה הארי לא חזר בזמן והציל את סיריוס, או הרג את וולדמורט לפני שהוא הגיע למכתש גודריק ורצח את ההורים שלו, או רצח את מרופי לפני שהיא בכלל הספיקה ללדת את הממזר הגדול ביותר בתולדות עולם הקוסמים.

ס א י

New member
../images/Emo115.gifאת רואה יותר מדי אינויאשה.

ממזר? יובל, ממזר?!
הרשי לי לגחך.

The Knight Girl

New member
ראית את אפקט הפרפר???

אם כן אני לא צריכה להבהיר את הנקודה אם לא...לכי לראות!

2 Mיכל

New member
כי לא משנים את מה שכבר קרה.

כמו שרולינג כבר הדגימה בספר השלישי- הארי הציל את עצמו גם בכתיבה הראשונה של הקטע, בקביק מעולם לא מת וכו'. קצת קשה להבין את עניין החזרה בזמן. אני רואה את זה קצת כאילו הגורל קובע מראש מה יהיו הבחירות של זה שיכול לחזור בזמן ועובדה שרידל לא מת בזמנו ולכן כבר אי אפשר להרוג אותו. (אלא אם משנים משהו באמת קריטי ואז כל העולם משתגע ועדיף כבר שלא).

פיבסי

New member
רואים שהרבה זמן לא קראת

את הספר השלישי כי אז היית יודעת שאסור לשנות.... דבר ראשון דמבלדור לא היה יכול לחזות לאיזה מציאות הוא היה חוזר דבר שני לפני הרמוני שבינתיים לא טעתה מי ששינה את או ניסה לשנות קראו דברים נוראים.... ודבר שלישי ולדעתי הכי נכון... מי הסמיך את דמבלדור לשנות את היסטוריה? עכשיו אני לא יודעת את היסטורית עולם הקסמים אבל נגיד והיה כזה דבר והיו הורגים את היטלר... תחשבי על זה שכהיום לא היתה קיימת מדינת ישראל ואני הייתי חיה בטורקיה (לא תודה אני חושבת שאני מעדיםפה את ישראל) מקווה שהסברתי את עצמי :)

למעלה