שאלה שאילתית...

skaramoosh

New member
צודק

אם היו הורגים את וולדמורט, קוסם אחר בטח היה הופך לנבל הראשי, אחד שאולי היה הופך לתומכו של וולדי. ויכולים לקרות דברים איומים, גם אם ילך לדמבי חלק להרוג את וולדי. ואין דרך לחזור לעתיד עם מחולל הזמן, כך שדמבלדור היה נאלץ למות אי שם בעבר, ולהתחבא כל הזמן מעצמו. אני א רוצה לדמיין אפילו מה יכול לקרות אם משנים את הזמן כל כך. בעעע

yuvi217

New member
נכון..

אבל לא נראה לי שדווקא אחד התומכים של וולדי יהפכו לרשע מרכזי כזה... מי משתומך בוולדמורט הם בעיקר פחדנים שאיתו כדי שהוא יגן עליהם [זנב תולע] או סתם פחדנים [מאלפוי למשל] אבל באמת יכול להיות מישהו אחר..

WWE4ever

New member
נראה לי שאתם צריכים לקרוא את הספר

החמישי עוד פעם. כאשר הארי וחברי צ"ד הגיעו למשרד הקסמים ונלחמו באוכלי המוות הם הגיעו לחדר שבו נמצאים מחוללי-הזמן ובמהלך הקרב כל מחוללי הזמן נשברו, ולכן דמבלדור לא נשא בתוכו את מחולל הזמן{גם בגלל הסיבות שנתתם שהן מדויקות בהחלט} כי כבר לא נשארו מחוללי זמן שהם אינם נשברו.

yuvi217

New member
כן אבל

דיברנו על לפני זה... דמבלדור היה יכול לחזור לעבר ולרצוח את וולדי כשהוא היה קטן, אם הוא היה חושב על זה לפני שהם נשברו. ואח"כ נתנו גם סיבות ל- למה הוא לא עשה את זה

מאלפוי לא פחדן

הוא תכלס עשה הכל כי וולדמורט איים על המשפחה הנכה שלו הוא סך הכל קוסם עלוב בן 16 שאבא שלו זהה הסדרן הראשי של החיים שלו לא ציפית שהוא יעמוד מול וולדמורט בידיעה שהוא אומר ואבא/אמא שלו מתים.. ואל תתחילו להרצות על העיניין שהארי התעמתת עם וולדמורט 9 פעמים בשנה זה לא אמשתי שמאלפוי לא אמיץ כמוהו..א.ך עדיין מאלפוי לא פחדן תודה. עקב סתירה בטקסט הנזכר לעיל אודה באשמה-מאלפוי פחדן.אבל רק יחסית להארי(מזל שהכל יחסי.) ודרך אגב בנבואה של טרילוני נאמר שיוולד בסןף יולי (או יוני?)ילד ושהוריו יתעמתו נגד וולדמורט 3 פעמיםיוכל להשתווות לוולדמורט בכוחו בלה בלה בלה.. חמישןו יודע מתי ההורים של הארי/נוויל התעמתו עם ווולמורט.?

yuvi217

New member
אה..

אני לא חושבת שהזכירו את זה.. גם הפוטרים וגם הלונגבוטומים היו במסדר עוף החול אז הגיוני שהם התעמתו עם וולדמורט הרבה פעמים, אבל לדעתי לא הזכירו את הזמן המדוייק. כמעט בטוח שידברו על זה בספר השביעי.. כי הארי הולך למכתש גודריק, ולבקר בקברים של ההורים שלו, ויש סיכוי גדול שהנושא הזה יעלה. וכל הקטע עם בלטריקס וקראוץ' הבן שעינו את הלונגבוטומים עד שהם השתגעו [זה נחשב להתעמת עם וולדמורט? כי זה לא היה בדיוק הוא.. אני לא בטוחה]

Batelg

New member
יש משהו בדברים שלך

דמבלדור יכל למנוע הרבה סבל וכאב מהרבה אנשים, אבל למרות שדמבלדור הוא קוסם גדול גם לו אין הזכות לשנות את ההיסטוריה כי נכון הוא היה משנה הרבה דברים רעים אבל יכול להיות שהוא היה משנה גם הרבה דברים טובים שנגרמו כתוצאה מהתגלגלות הדברים של מעשי טום רידל... לדעתי זה היה משנה את עולם הקוסמים ב180 מעלות! כי הרג טום רידל ישנה הרבה הרבה הרבה דברים שאין לנו מושג עליהם רעים וטובים כאחד.

going nowhere

New member
.....דיעה

אם דמבלדור היה חוזר אחורה והורג את וולדמורט לא הייתה עלילה ולא היה על מה לכתוב 7 ספרים... כי הקטע העיקרי בסיפור זה המאבק בין הארי לוולדמורט. זה דווקא נראה לי אפשרי...אבל צריך שיהיה משהו לכתוב עליו.

כבר נשאלו הרבה שאלות

כאלה ושאלות על זמן. אחת הסיבות שכל מחוללי הזמן הושמדו והסיבה השניה היא שדמבלדור כביכל היה צריך לחזות מראש שזה מה שיצא מטום רידל כדי לחזור ולהשמיד אותו. רולינג בנתה את כל העניין של הזמן בצורה נורא יפה. קח לדוגמה את המקרה עם בקביק. זה לא שהוא מת ואז חזרו בזמן והצילו אותו. הוא פשוט מעולם לא מת כי דמבלדור חזה הלכ מראש וידע לשלוח אותם בזמן כדי שבקביק בעצם לעולם לא ימות. רואים את זה בצורה הטובה ביותר בספר. אתה פשוט נע במעגלים. לכן לא יכל להיות שטום יהיה חי ויעשה המון אסונות ואז יחזרו בזמן ישמידו אותו והדברים האלה כאילו לא יקרו.

אממ.. אבל אפשר לעשות תיאום זכרונות

וחוצמזה אני לא ממש הבנתי אותך.. הבנתי את הכיוון אליו אתה חותר.. אבל לא בדיוק הבנתי למה זה בעייתי שרידל חי..
נו, אני קשת קליטה וזה ידוע

yuvi217

New member
בסרט מראים את זה די טוב..

אוי אמרתי משהו טוב על הסרט?!
טוב בכל מקרה...
בסרט השלישי מראים שבעצם כל העניין של הזמן היה מתוכנן מראש- הדבר הזה שהרמיוני זרקה כדי שהם יצאו מהבית של האגריד, היללה שהיא עשתה של זאב כדי שלופין ילך... וגם בספר זה הוזכר, כשהארי ראה את עצמו מעבר לנהר עושה את הפטרונוס וחשב שזה אבא שלו. בקיצור, באמת כנראה שהכל מתוכנן מראש, ומהתחלה בקביק לא מת, והארי עשה את הפטרונוס וכולם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה [חוץ מסריוס בעצם].

ס א י

New member
../images/Emo115.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif תחשבו לעצמכם

כמה סיבובים הוא היה צריך לסובב כדי להגיע כ"כ רחוק מעכשיו. אני משעשעת את עצמי יותר מדי היום

nateli92

New member
תשובה אחת.

אני לא אתעמק בזמן והכל כי הרבה אמרו פה דברים נכונים. אבל אתם שוכחים דבר אחד- דמבלדור הוא לא רוצח! והוא בחיים לא ירצח ובטח שלא ילד.

yuvi217

New member
נכון.. אבל

וולדמורט הוא לא בדיוק ילד נורמלי... הוא ילד שיהפוך לאדם הכי מרושע בעולם הקוסמים ובכלל! אבל דמבלדור היה יכול לנסות לגדל אותו בצורה שונה בשנים הראשונות שלו בבית הספר או למנוע ממנו לדעת על הורוקרוקסים ואיך שהוא לגרום לו להיות שונה בעתיד... אבל כמו שכבר אמרנו זה נורא בעייתי להתעסק עם העבר

למעלה