תרשה לי לענות לך ממקורותינו:
אבל קודם כל - בקשה קטנה: אם אתה מכניס בפורום זה הודעה בשבת קודש, זה גורם צער רב למשתתפים, ובפרט לי, שלהודעתי הגבת. מסתמא לא קראת לפני כן את הודעת מנהל הפורום המבקשת מהמשתתפים לכבד את קדושת השבת ולא להיכנס לפורום בשבת קודש, ולכן אבקש ממך זאת בהודעתי - אנא, בלי הודעות בשבת. ובכן, הציטוט ממקורותינו: "אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו" (ע"ז ג' א). כשהקב"ה מצווה על הברוא לבחור נכונה, הוא נותן לו את הנתונים לבחור נכון. ריבונו של עולם לא זרק את ברואיו לעולם הזה, על מנת שישוטטו בו כסומים מבוהלים בארובה, כשהוא יושב רגל על רגל ובא בטענות: למה אינך עושה את רצוני? חצוף! זו תפיסת העולם החילונית שלנו. אבל מדרכי האמונה, וגם מדרכי ההיגיון הפשוט, אנו מבינים ש"בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו". רבש"ע משגיח כל רגע ורגע על ברואיו, ומכוון אותם לראות עפ"י הבחירה העמוקה שבתוך עמקי ליבם. כי הבחירה של האדם היא ברגע נתון, ולא אבסולוטית. כלומר, במקרה שלך, אין לך כרגע בחירה לשמור שבת על כל פרטיה ודקדוקיה, מאחר שאינך יודע בכלל את הלכות השבת ואינך מבין מדוע צריך לקיימן. אבל יש לך הבחירה כרגע, אם לברר על נכונותה הדת היהודית או להתעלם ולא לברר לגביה, באשר ההיגיון הפשוט אמר לך - מה לי לחפש בבודהיזם, קודם שביררתי מה אומרת הדת שאני שייך אליה בתעודת הזהות. כלומר, כלי ההיגיון עזר לך לראות את הבחירה הנכונה, ואכן יכולת לבחור נכון! לכל יהודי יש הבחירה הפשוטה וההגיונית שהיתה לפניך: לברר על הדת שנולד לתוכה, קודם שהוא מתעניין בדתות אחרות. אמנם, לפעמים קשה לו מאוד לבחור בכך, משום שהוא חונך באווירה שמלמדת אותו בהוכחות מהוכחות שונות, שדת זו פרימיטיבית, חשוכה ומפגרת, ושנואה מאוד על כל האנשים. אך בכל זאת יהיו לו הזדמנויות בחיים, בהן הוא ייווכח שהמציאות אינה בדיוק כמו שלימדו אותו, ואז ידרשו ממנו הגיונו ומידת הצדק הבסיסי הנטוע בכל אדם - לבחון את ה"הוכחות" שניתנו לו בעבר לגבי טמטומה של היהדות. ולגבי הגויים - הם אינם נדרשים כלל לבחור ביהדות. כל הדתות המונותאיסטיות מאמינות באותו אלוקים אחד, וכל מה שהגוי נדרש, הוא לבחור בין אמונה בבורא העולם או בין כפירה בו. וכן עליו לחיות חיים מוסריים ברמה בסיסית. התבוננות בטבע + המידות הטבועות בבסיס האדם והחברה האנושית + ההיגיון הפשוט - יכולים לכוון כל גוי להיות אדם מוסרי באופן בסיסי ומאמין באלוקים. אם הגוי הוא אדם עם רצון טוב במיוחד, וחיפוש אמת ברמה העמוקה - הוא יגיע לגלות את 7 מצוות בני נוח, ולקיימן בהידור, מה שיעניק לו הזכות להיקרא חסיד אומות העולם. כלומר, אם אדם בעומק ליבו באמת לא רוצה להכעיס את אלוקים - הוא לא יצליח לעשות זאת באקראי! כי רחמנא ליבא בעי (הקב"ה מבקש את הרצון הפנימי שבעומק הלב).