שאלה רצינית

שייכת

New member
בגד=בגידה, עוד משהו...

הבגד והבגידה הם מאותו שורש ולא בכדי... בכך שאנו שמים בגדים על מערומינו, אנו למעשה בוגדים בגופנו שהוא יפה. אנו בוגדים באנשים שאיתנו בכך שאנו גורמים להם להתפעל מבגדינו ולא מיפי גופנו ונפשנו...

גל ים..

New member
הבגדים נועדו להסתיר האומנם???

הבגדים באו להסתיר את מה בדיוק???את יופי הטבע שאלוהים יצר וברא...והרי אדם וחווה הלכו עירומים בגן עדן אך מתיי בדיוק הם חשו בושה?? בדיוק ביום שגילו את הדבר שנקרא מיניות...ולמה בדיוק הם התביישו הרי רק לפני זה הם פיזזו להם בכיף ובשמחה בג´ונגל החיים..הם התביישו ממצב אחד ובו החשיפה שלהם מבחינה מינית..והרי ידוע מה קורה לגבר כאשר איברו זקור ומה קורה לאישה בזמן היותה בנידתה...אין זה מחזה נעים כלל ועיקר..הם לפתע קלטו את הנושא הכל כך טבעי כדבר שיש בו בושה..ואכן אין ספק בכלל שללכת עירומים בזמן נידה או בזמן בו הגבר מיוחם אינו בדיוק מחזה מרנין לעין ובפתח לא בפני הצאצאים שלך..אנו לובשים בגדים לא על מנת להתבייש או להתרברב אלא בכדי הצורך העז שלנו לשמור על גופנו ולהראות בצורה נאותה בסביבת חיינו...אין ספק שמראה מרענן ושובה לב הוא לראות אישה מניקה את ילדה..אין ספק שמראה מרנין לראות גבר עירום אך האם ניתן להמשיך בחיי היום יום שלנו ובפעילות השיגרתית שלנו אם היינו הולכים עירומים??? הבגד בא מתוך צורך ומתוך כפייה ולא בגלל שום דבר אחר... לכן אני כן חוזרת למקום שבו אמרתי קודם שבעצם כל נושא הבגידה הוא לא שלילי אלא צורך חזק מאוד של בן או בת הזוג להבין דברים... ובמקרה של אברהם לדוגמא הוא היה זקוק להגר על מנת שימשיך את זרעו...ובמקרה של דוד המלך מה שגרם לו לעשות את שעשה הוא פשוט הרגש העז והעמוק שלו כלפי בת שבע כשראה אותה ללא בגדים ..מה שמחזיר אותי לנושא הבגד ומה המשמעות שלו...בדיוק כפי שאומרים הדתיים שיש ללכת צנוע עד כמה שאפשר ולא לגרום לשום גירוי בראשו של הגבר.. דעות שמרניות אך מוכיחות את הנושא הזה.. גל

שייכת

New member
סביבת חיינו...

זה המפתח. ואם את נצמדת לתורה, אז תדייקי בהסברים שלך, אדם חווה לבשו בגדים או את העלים לאחר שאכלו מעץ הדעת. פירות עץ הדעת הזה כנראה מעוותים אם אדם וחווה התביישו בגוף שלהם, פאר היצירה של האלוהים, לאחר שאכלו ממנו. גם היום יש שבטים שהאנשים שלהם עירומים לגמרי והם מתייחסים בשיוויון נפש לעירום, בדיוק כפי שאת מתייחסת ללבוש. הצינעה והרצון לכסות כל איבר נועד לאנשים שפוחדים מעצמם יותר מאשר מאלוהים ובכך עוזרים לעצמם שלא למעוד. לראש יש תכונה נפלאה, הוא מחובר לצוואר ויכול להסתובב 90 מעלות לכל צד. מי שלא רוצה להתגרות, להסתכל שפשוט יסובב את הראש! למה אישה צריכה ללכת בשיא החום של ארצינו לבושה מכף רגל ועד ראש? למה היא צריכה לגלח את שערות ראשה ולחבוש פיאה במקום שיערותיה, במקרה הטוב, או כובע? בעיניי זאת פנאטיות לשמה. מי שמאמין שאנו פאר יצירתו של אלוהים צריך גם להתגאות ביצירה זו, לכבד אותה ולא להשחית אותה או להסתיר אותה.

גיוRא

New member
את צודקת...אבל....

זה מתחיל בדרך כלל בזה.. שפתאום יום בהיר אחד.. אחרי הצטברות..של .לא טוב..שלא תמיד מובנת למה.. את נתקלת..או שמתפתחת לך מערכת יחסים אחרת... בשלב הזה..(עד ההחלטה והגרושין)..זו בגידה..במובן מסוים.. אבל ...תשאלי את אלה שקרה להם.. במי היו מעדיפים לבגוד.. בו או בעצמם...?

נו אני שואלת היש פה כאלה..אני לא

מכירה כאלה..אני מכירה רק כאלה שבגדו בגלל שזה או שבדמם לבגוד, או סתם משעמום..עוד לא פגשתי במקרה כמו שתארת, אבל הראש שלי תמיד פתוח יתכן ויש מקרים שכאלה, אז עדיף להתגרש חבל להשאר בתוך מערכת יחסים אומללה שמצערת לשני הכיוונים.

גיוRא

New member
דרדרי..קודם כל פשוט יצאתי נגד

ההכללה...שמי שמעד..ימעד.. בואי נאמר שסתם הלכת לך לתומך ברחוב.. ומעדת על אבן..ונפלת.. נכון..שלמדת להסתכל למטה.. והתחלת ללכת בשבילים מסומנים? למה צריך להיות בטוח שתמעדי עוד פעם?

גיוRא

New member
קליאו ,,ייקרתי....את צודקת אבל..

מספיק אנשים הבינו שעליהם לקום וללכת.. רק אחרי שמצאו ת´מקום איליו הם הולכים.. מסכים איתך שאם הם מצאו.. הייתה סיבה..מוקדמת אבל לא תמיד הכל כל כך ברור.. דוגמא... בחיים לא תדעי כמה טיפשי לגור בבית דו קומתי.. עד שלא תגורי בבית חד קומתי..

גיוRא

New member
קליאו...זה לא לפגוע...

בשביל לפגוע צריך לכוון.. אני מדבר על מקרה..של השתלשלות..של התאהבות..כתהליך.. ופתאום רצה הגורל..ואולי אף צדקת..מצאת את עצמך עם ההוא במיטה. הלב משך אותך..לכיוון הטוב שלך.. לא עשית ולא חשבת לפגוע... מכאן..את כבר צריכה להחליט..וכנראה להפרד.(בזה בהחלט מסכים איתך) אגב ביית... שני מגבים.. שני דליים... כושר עם הכביסה במדרגות.. צעקות בלי סוף.. יוסייייייייייייי יש לך טלפוןןןןןןןןן תענה.. חחחחחחחח ולקחת בחשבון שאנחנו רק מזדקנים.. חחחח, אין כמו קומה אחת... {ותחשבי על זה} אופס..כמה עולה מקרר קטן לקומה השניה?

גיורא../images/Emo140.gif

כבר הסכמנו שאנחנו אחראיים לגורלנו. ברגע שמרגישים שמאבדים שליטה צריך לעצור... לחשוב... לשתף את בן הזוג (ואני עושה את זה!!!) לא מאבדים שליטה ביום, אני לא מוצאת את עצמי עם ההוא במיטה מעכשיו לעכשיו זה לוקח זמן מה. טוב, טוב אז הסכמנו שהכי טוב זה בית חד, יש לך הלוואה בשבילי?????

גיוRא

New member
חחחח.נסיכה..שכמותך..יש לי..

חדר בשבילך... לא אמרתי שזה תמיד אפשרי.. ואכן יש פשרה.. גמ´ני עוד לא בוילה שלי.. רק אמרתי שזה עדיף...

גיוRא

New member
הוא שאמרתי...החדר בשבילם..

חחחחח.....בשבילך אם היית לבד..לא צריך עוד חדר..

לא בהכרח.....

תלוי מה הסיבה לבגידה....... אם הבגידה היא לשם מציאת ריגושים חדשים... אז כן, מי שבוגד פעם אחת, ימשיך ויבגוד... אך אם הבגידה היא לצורך סיפוק חוסר מסויים שקיים במערכת היחסים הנוכחית או ה"חוקית" אז במערכת יחסים אחרת אם לא יהיה קיים חוסר לא תהיה בגידה... דוגמא: אם אני נשואה ויחסי המין שלי עם בעלי אינם מספקים אותי יכול להיות שאחפש לי סטוצים... אך אם אחליט להתגרש ובמערכת היחסים הבאה שלי יחסי המין יהיו תקינים והכל יהיה 100% אז למה לי לבגוד??? (קצת קשה לי לנסח לכתב את הלך המחשבה שלי... אני מקווה שיצאתי מובנת..)

למעלה