שאלה קשה

shlomit1231

New member
למלודי ולגווינוויר../images/Emo24.gif

תודה על התגובות , אתן הבאתן עוד חומר למחשבה. תודה, תודה לכולם על כל שכתבתם, יום טוב, שלומית.

שילה1

New member
שמחה שזו לא חברה קרובה שלך.....

מתביישת בעובדה שיש נשים המנצלות מצב כל כך קריטי,למען רווחתן הכלכלית. הענישה אותו-את אומרת?ממש לא מכובד. הנה קמה אישה,ומנכסת לעצמה את כל מה שצבר בעלה במהלך חייהם המשותפים,תוך ניצול מצבו הקריטי. אם זו לא סחיטה-מה כן? בושה של סיפור,על אישה חסרת ערכים לחלוטין,שלא לדבר על מניפולטיביות,המרדת הילדים הבוגרים כנגדו.

נומלה

New member
צבר בעלה במשך חייהם המשותפים?

סליחה? אפילו בית המשפט מכיר ב"רכוש משותף".

שילה1

New member
הכוונה היא למחצית ממה שצברו,

המחצית ששייכת לבעלה,ואותה נכסה לעצמה.סברתי כי הכוונה ברורה,ותודה על התיקון.

shlomit1231

New member
לדעתי

אישה שראתה את בעלה ואת חיי הנישואין שלה "כיפים וטובים והרמוניים", וביום בהיר אחד נודע לה שבעלה במשך שנים בגד בה, ובוחרת למרות התסריט הקשה הנ"ל להשאר איתו ולא משנה מה הסיבות, היא אישה עם הערכה עצמית נמוכה, חסרת בטחון עצמי, אם תבחר להשאר לחיות איתו, תמיד תישאר בפוזיציה הלא מחמיאה של "אני הקורבן האומלל, אותי הורדת לתהום, בי פגעת" וכו". למה ולמי זה נחוץ? בכל גיל לדעתי עדיף להתרחק ממסגרות לא מתאימות לך. אם את ממילא אישה תלותית, נפשית וכלכלית וערכך בעיני עצמך מופחת, אז תשארי איתו כי זה כנראה מה שמתאים לך, אבל אם את שווה משהו בעיני עצמך, כדאי לצאת מהמסגרת הזאת. היא לא טובה לך. ואני רואה עצמי באור של אישה מצליחה, לא תלותית משום בחינה. הפגיעה באמון היא כמו ניתוח לב פתוח ללא הרדמה ובידי מנתח לא מיומן בעליל.

שילה1

New member
אם זו הבחירה שלך-שיהיה בהצלחה.

רק זכרי שבניגוד להחלטות אחרות בחיינו-כאן אין דרך חזרה. ואגב-הכללות מטבען לא מתאימות לכולם/ן.זו דעתך,מבינה שעל עצמך. והייתי שמחה לשמוע את דעתך בעוד שנה,שנתיים או שלוש.

שילה1

New member
ואגב שלומית-אישה שחיה חיים כל כך מושלמים-

מדוע בעלה בגד בה? ואם אכן בגד מספר שנים-הכיצד זוגתו לא שמה לב לכך? מכאן שחיהם כנראה,לא היו כל כך מושלמים.... שאלות למחשבה..כמובן.

shlomit1231

New member
זאת בדיוק הנקודה

שהיא חשבה שחייה "כל כך מושלמים", כי בעלה שחקן מושלם וחיפה על בגידותיו באופן מושלם...... ועל כן הפגיעה היא כואבת שבעתיים, כי הכל היה מושלם, רק לכאורה. מושלם רק לכאורה ועל פניו, כי הוא ידע להסתיר היטב את מעשיו מחוץ לבית.

שילה1

New member
ו"היא" שמכירה אותו ואת עצמה כל כך טוב-מעולם

חשבה,בדקה או חשדה? ואחריי הגילוי הלא נעים-האם "היא" חשבה מדוע היה לו צורך לבגוד? או שמא גם לה חלק בכך שבחר לבגוד?בגידה לא "נולדת" על קרקע שאינה פורייה.

shlomit1231

New member
שילה

בעלי מודה שבגד בי, ואנחנו אחרי שלב "החשדות ". מי אשם בבגידה? זה משנה מי "אשם"? איזה אלמנט בהתנהלות שלנו, שלי או שלו "מצדיק" בגידה? אין כאן אשמים או הצדקות לבגידה. מה שאני מנסה לומר זה, שאם מישהו במערכת זוגית מרגיש שהוא לא מרוצה ולא משנה מדוע, עליו לבוא ולדון בפתיחות עם בן זוגו על המעיק עליו וימצאו פתרון או אולי לא, ויחליטו מה הלאה. הבחירה בבגידה היא כשמה כן היא- בגידה עם כל המשתמע. וכשבחר לבגוד- הרס את כל האמון. שילה, ני קראתי את התגובות שלך פה ושם, ואני מבינה שאת די דוגלת "בלהשאר ביחד באש ובמים", סוג של חולשה ונמיכות רוח.

seeyou

New member
הוא לא בגד בך בגלל שהיה לא מרוצה ממך אלא

מנקודת הסקרנות על ערכו כ"זכר" בשוק הבשר
גם בגלל הפיתויים הרבים שמציפים אותנו.

שילה1

New member
יוסי בחיאת...בוגדים כדי

"להשלים חוסרים",כאילו שלא ידעת....הרי אם הכל טוב-על מה ולמה?

seeyou

New member
אם הכל טוב-על מה ולמה?../images/Emo178.gif

ישנם הרבה מחקרים על הנושה אני מניח שזה "דחף" יותר מאשר חשיבה. הרי יש בדיחה שאומרת שאין לגבר מספיק דם עבור 2 הראשים
-כאשר הזיין עומד השכל בתחת.
אפשר להבחין בין הנועף הסידרתי(עם מצפן ו-GPS
) ובין הנועף המזדמן
ה"בוגדים" לא חשוב אם זה גבר או אישה לא תמיד מביני-ערים לחומרת המעשה(דעה אישית) As a rule, Man's a fool. When it's hot, He wants it cool. And when it's cool, He wants it hot, always wanting what is not

שילה1

New member
תודה על המחמאה.ונהפוך הוא:מהמקום שבו את נמצאת

אינך מסוגלת,כנראה,כרגע,להבין את מניעיו שלא לדבר על סליחה וקבלה.וכמובן-גם את חלקך העקיף בנושא. 35 שנים היה הכל בסדר,ורק כעת נזכרת. מצטערת-זו מדיניות בת יענה,ושלא כמוך-לא אוסיף כהנה וכהנה תובנות בנושא. אכן צודקת-הקל ביותר לפרק את החבילה.קשה יותר לנסות לבנות,ליצור אמון.לגדול ולהגדיל את הזוגיות וכל אחד מכם בנפרד.כי המפרקים-הם החזקים ,הצודקים,שדרכם נכונה תמיד.האמנם? ואילו המנסים,או אלו שחושבים כך-הם חלשים,נכאי רוח,מסכנים. כנראה שטרם למדת-"בחיים יש להיות חכם,ולא צודק" ולאחר שקראתי וחשבתי על תגובתך זו-הבנתי הכל.לא הבנת אותי,ויש להניח שגם לא את בעלך. מקווה שתואילי להגיע לכאן עוד שנתיים,לספר חוויות.

יש מיליון סיבות לבגידה

חלקן לא קשורות כלל וכלל בבת/בן הזוג. ישנם אנשים שפשוט חייבים חייבים לחוות ריגושים חדשים ואת זה בן/בת הזוג הישן לא יכול לספק באופן מתמיד. יש שיגידו שמי שזה האופי שלו צריך להודות שהוא לא בנוי למונוגמיה ולפרוש מהזוגיות. אבל מאחר ומדובר בויתור מאוד גדול, רוב האנשים הללו מעדיפים לנסות ולרקוד על שתי החתונות, לרוב זה מצליח, לפעמים נתפסים... (אם לקח לו 35 שנים להתפס אז הוא כנראה היה מאוד זהיר, אבל לא מספיק...)

למעלה