יש כמה רמות לתשובה
טוב, כפי שאת בוודאי יודעת, המתמטיקה נבנית נדבך על-גבי נדבך. וכל תורה מוגדרת על-סמך תורה אחרת, וכו´ וכו´. לגבי המספרים השליליים והכפל וכו´... אפשר להגדיר את המספרים הממשיים עם חתכי דדקינג על-סמך המספרים הרציונליים ואותם עם זוגות סדורים ע"ס המספרים השלמים ואותם על-סמך המספרים הטבעיים (עם ההגדרה הברורה שמינוס כפול מינוס נותן פלוס, כלומר שמכפלת שני מספרים שליליים היא מכפלת הערכים המוחלטים שלהם) ואותם מהקבוצה הריקה ע"י יצירת קבוצות. ואת הקבוצה הריקה קיבלנו מאלוהים

כלומר, אם את מגדירה את המספרים בצורה הזאת, כפי שמתמטיקאים משועממים ביותר (בצחוק, בצחוק) הראו שאפשר, אז אין לך מה לשאול למה כי זה פשוט ככה. אבל!! מקובל יותר להסתכל על המספרים הממשיים כעל שדה עם עוד כמה תכונות, שכרגע לא רלוונטיות. מהו שדה? שדה היא קבוצה של מספרים שמקיימים כל מיני תכונות. אתן כמה מהתכונות אלה ובעזרתן נוכיח שמינוס כפול מינוס הוא פלוס. a+b=b+a a*b=b*a a*(b*c)=(a*b)*c a*(b+c)=a*b+a*c a+0=a a*1=a אפשר להראות בקלות שכל מספר כפול 0 הוא 0 אבל זה לא מעניינו. ולכל מספר, קיים מספר נגדי לו כך שסכומם 0 וקיים מספר הופכי לו כך שמכפלתם 1 (אלא אם כן המספר הוא 0). וכעת נראה שמינוס אחד כפול מינוס אחד זה אחד. 0 = (מינוס אחד + אחד) * (מינוס אחד) = (מינוס אחד * מינוס אחד) + (אחד * מינוס אחד) = (מינוס אחד * מינוס אחד) + מינוס אחד קיבלתי שאותו מספר שאנחנו מחפשים, מינוס אחד * מינוס אחד, הוא מספר שכאשר מחברים אותו למינוס אחד מקבלים אפס, כלומר הוא הנגדי של מינוס אחד. קל להראות שהנגדי של הנגדי של מספר זה המספר עצמו, ולכן התשובה היא 1. ע"י מניפולציות דומות מראים שכל מינוס איי כפול מינוס בי זה איי כפול בי. באופן אינטואיטיבי, את שואלת את עצמך למה מינוס כפול מינוס זה פלוס? אני חושב שאפשר להסתכל על מספרים שליליים כיצורים שחיים בעולם מראה כזה... ה0 זו המראה. כך חיבור של מספרים שליליים ברור שיתנהג כמו חיבור של מספרים חיוביים, רק בצד השני של המראה, כלומר, מחברים שני מספרים מאותו צד של המראה, אז התוצאה תהיה יותר רחוקה מהמראה. הבעיה עם כפל שהוא פועל בצורה אחרת לגמרי

מה זה כפל? 2 פעמים 4 תפוחים זה 8 תפוחים. 2 פעמים (מינוס 4) תפוחים זה (מינוס 8) תפוחים. עד כאן הגיוני (מינוס 2) פעמים 4 תפוחים - מה זה?! כאן הייתי אומר משהו כזה... אני צריך להימצא במקום כזה, כך שאם יתנו לי עוד 2 פעמים 4 תפוחים אני אהיה ב0. אז אני צריך להיות במרחק כזה מהמראה שזהה למרחק של 2 פעמים 4 תפוחים, רק מהצד שני, כלומר בדיוק מינוס(2 פעמים 4 תפוחים) באותו אופן, מה זה (מינוס 2) פעמים (מינוס 4) תפוחים? אני צריך להיות במקום שכאשר יתנו לי 2 פעמים (מינוס 4) תפוחים אני אהיה על המראה. כעת 2 פעמים (מינוס 4) תפוחים זה מינוס 8 תפוחים, אז התוצאה שאני צריך היא בדיוק המינוס של זה, כלומר 8 תפוחים, מספר חיובי ויפה ורגיל. כל אחד מהמינוסים הפך לי את כיוון ההסתכלות בעצם, אז שניהם הפכו אותו פעמיים, והפוך על הפוך זה ישר... טוב כתבתי פה ערמות של שטויות - זה מה שזרם לי מהראש באותו רגע. השעה 1:00 בלילה, ואני מקווה שמישהו הבין משהו או שזה עזר למישהו במשהו. אם לא, לפחות תירגול לאצבעות.