שאלה קשה....אך מתבקשת....

mr nice guy

New member
שאלה קשה....אך מתבקשת....

לאחר הפיגוע הנורא שפקד את הדינה שלנו עולה השאלה למה?? אם ה' קיים ומשגיח למה? 20 אנשים, 20 חיים הלכו, 20 משפחות נהרסו. דבר ראשון, בוא נצא מנקודת הנחה שמוות אישי הוא לא בהכרח דבר רע ולא הסוף (כל אחד באמונתו הוא). אבל עדיין מוות הוא מכה איומה למשפחה שלמה וחברים שמלווים את אותו הבנאדם וקרובים אליו. מוות שיהיה אשר יהיה הוא דבר רע. עכשיו... למה אנשים צדיקים וילדים לאנשים צדיקים מתים ככה? מה הם כבר עשו? למשל שמעתי שהיה רב שנהרג שהיה אחד מבכירי הרבנים בבני ברק והכל, למה הוא היה צריך ללכת? אם הוא דיבר עם כאלו ששוקלים לחזור בתשובה? מה הם יעשו עכשיו? למישהו כאן יש הסבר חוץ מ"זה הכל לטובה"? זה לא שאני מזלזל בהסבר זה, פשוט קראתי אותו כבר מכל הכיוונים. וחס וחלילה אל תבינו שאני מזלזל במוות של חילונים, אני בעצמי חילוני, אבל לזה עוד תוכלו לומר שזה בעקבות חטא או משהו כזה, אותי מעניין מה תגידו על צדיקים גמורים.

קרנוש21

New member
אני לא רואה מוות כמו שאתה רואה

אני רואה מוות כחלק מגלגל אין מה לעשות חיים מתים מתגלגלים חיים מתים מתגלגלים..... ולא חסר דרכים למות לחיות וכד'! ואל לך לשפוט את דרכי אלוהים ובגדול עדיף לא להיכנס לוויכוחים כאלה גם כי הם כואבים מאוד גם כי אנחנו לא מכירים את דרכי הנסתרות של אלוהים גם כי זו תקופה לא מתאימה לדעתי וגם לדעתי את התשובות תקבל בעצמך רק מעצמך ויש לי מיליון תשובות לשאלות שלך אבל הן שלי! ומי אלו הצדידים הגמורים שאתה מדבר עליהם??? חיי באשליות אתה ! אין כאלה! וכן גם אני לא צדיקה גמורה! תתעורר בוקר טוב

קרנוש21

New member
מר נייס גיי הגדר מהו צדיק ומהו צדיק

גמור??? לכל אחד יש הגדרה שונה ולאלוהים בטח יש הגדרה אחרת

sarav55

New member
נסתרות הן דרכי האל

מי יודע כל נשמה מגיעה לתיקון מסויים בעולם הזה יש אחד שמגיע לחודש שנה שלוש ויש אחד שמת בגיל 90 הדין דין אמת והצדק בטוח בידיו יתברך כך שאל לנו לשאול למה זה המצב וזה התיקון

The Warrior

New member
צדיק ורע לו - רשע וטוב לו

זו היא שאלה עתיקה, והאמת היא שההסתכלות של אלהים היא לא כמו זו שלנו, ונהיה בטוחים שהוא דיין אמת. לגבי הרבנים, אז תואר רב לא מציין צדיק. מי שהוא צדיק באמת רק אלהים יודע. רועה פשוט יכול להיות צדיק הרבה יותר. עכשיו אם מות אישי הוא לדעתך לא דבר רע, אז מה יש לך נגד מוות של כמה אישים, הרי כל אחד לגביו זה המוות שלו. עוד אני רוצה להוסיף שאכן יש היום תהליך של סינון, כי אנחנו בתקופת הגאולה, ולא כולם יראו את הסוף. אז אולי אנחנו שרואים את האסונות נתעורר ונחפש בתוך עצמנו מה אנחנו יכולים לעשות. בברכה,

mr nice guy

New member
שאלה נוספת..

האם אתם מאמינים בעולם הבא? או בגלגול נשמות?

The Warrior

New member
לא מבין את השאלה...

זהו פורום שמדבר על אלהים. איך שלא נגדיר את אלהים, אז הוא רוח - לא משהו גשמי. אם נגיד שמדובר פה על משהו גשמי, הרי נאלץ לקרוא לפורום "עבודה זרה" או משהו כזה. פורום לפילוסופיה, או כדומה. אם מדברים על רוח, אז רוח אין לה לא מקום ולא זמן. כיון שהיא מעבר לזמן, מה אכפת לך אם היא בעולם זה או בעולם אחר. בגילגול זה או בגילגול אחר? בברכה,

sarav55

New member
זה לא רוח

זה אור קדוש עליון ואור שאין בעולם הזה מלא אהבה חמימות יושר תום לא שייך לדבר על ה' יתברך בתור רוח כי זה לא הגדרה נכונה.

קרנוש21

New member
הוא יודע הוא התבלבל

זה קורה הכי טובים טועים! חיחיחיחיחיח אופיר.... שתוק! אני רעבה...

למעלה