שאלה קריטית !!

Alfa156 GTA

New member
שאלה קריטית !!

מחר אני לוקח DR לבדיקה. שנת 97, יד 3, 14,000 ק"מ דגשים ? טיפים ? המלצות ?? והכי חשוב, איזה קסדת שטח לקנות ?? תודה מראש, האלפא

enigo

New member
תשובה, לא קריטית ../images/Emo13.gif

DR בן חמש עם 14,000 ק"מ? קרוב לוודאי שהיתה לו תקופה עם מד מרחק מנותק, אבל זה די נפוץ. לא מכיר את האופנוע לעומק, כך שאשאיר את ההמלצות לאחרים. איזו קסדה לקנות? אחת שיושבת טוב, מאווררת, עדיף עם כריות שניתנות לפירוק ועם ריפוד סופג זיעה ונעים. עדיף שהריפוד לא יהיה עבה מדי כי אז יש סיכוי טוב שהקסדה תתחיל לרקוד על הראש אחרי כמה זמן. צריך לוודא שהפתח למשקפי האבק גדול מספיק ושאין הסתרות בשדה הראיה, יש יתרון למשטחי חיכוך בצידי הקסדה למניעת החלקה של משקפי האבק. כל קסדה שתמלא אחר התנאים הנ"ל היא טובה, ולא משנה מה כתוב עליה או איזה ציור יש עליה. כל הקסדות, כ-ו-ל-ן, עומדות בתקנים הבינלאומיים ויתנו לך הגנה דומה. הרבה יותר חשובה ההתאמה לראש מאשר סוג החומר או איכות הצביעה. אני מניח שתכף ישטפו אותי כאן אנשי השואי/אראי/פרמייר ושאר הפירמות עם הרצאות מלומדות על חשיבות הסנפיר במעברי סלעים או חשיבות 30 גרם הבדל במשקל בעת נחיתות מטייבלים על צמיגי קרקע קשה מנופחים מדי, אבל זאת דעתי. מה שכן, אם כסף הוא לא בעיה, ואחד מה"מותגים" עונה על הדרישות, שווה ללכת עליו ולו רק בגלל הסיכוי הגבוה יותר לאיכות גבוהה.

Alfa156 GTA

New member
אמת,

אחרי הרבה בדיקות, ותשובות דומות מכולם, אין - אבל אין DR שהמד מאוץ מראה את הק"מ האמיתיים, אמרו לי להסתמך רק על בדיקה איכותית של שלדה ומנוע. (בקשר ל14,000....אני מעריך לפחות כפול 2....), תודה על התשובה המפורטת בקשר לקסדות, יש עדיפות ?, מה המחירים ?? תודה מראש,

examiz

New member
ממש לא נכון.....

יש לי DR 99 שעבר בדיוק 5000 ק"מ אני נוסע בו רק בסופשי"ם ולכן זה ממש מסתדר...... מי שרוצה יכול למצוא אופנוע במצב טוב.....

enigo

New member
יש תמיד חריגים...

אני מכיר מישהו שמכר WR אחרי שנתיים עם 5000 ק"מ וכמעט לא נסע איתו בשטח, וכשכן נסע זה היה לטיולים רגועים... זה לא אומר שאני אתחיל להאמים לכל המודעות בסגנון "CR250, לא ראה שטח..." נכון?

gpz94

New member
ממליץ ביותר על LAZER ../images/Emo45.gif

אצלי כבר כמעט 3 שנים ולמעט ספוגים שהוחלפו (65 ש"ח) היא במצב מעולה!! מרוצה עד השמיים בקרוב מחליף ללייזר נוספת (רפליקת פטרהנסל)

WRm

New member
בקשר לקסדות אני בהחלט מסכים

לא חייבים ללכת על פירמה (אני אישות רוכב עם KBC) אבל כן חייבים ללכת על נוחות ובטיחות כלומר שהקסדה תשב טוב על הראש. מעבר לקסדה טובה חשוב מאוד לרכב בשטח עם מגפיים ומגינים איכותיים (ברכים /מרפקים) על צב וחליפה מותר להתפשר באיכות...

זאביקDR

New member
דגשים בבדיקה

תבדוק טוב שאין סדקים בחלק האחורי של השילדה (נפוץ מאוד בDR350) במיוחד באזור של הרגליות הרכבה תבדוק שאין חופשים בבולם האחורי מצב הדיסקים והרפידות (קידמי + אחורי) מצב גלגלי השיניים (במיוחד הקידמי) האופנוע צריך להניע (עם צ´וק) מבכה ראשונה כשהוא קר עיקומים בקידון סדקים המזלג האחורי מצבר (עולה כ500 ש"ח) ואני בטוח שיש עוד כמה דברים ששכחתי (בכל זאת חזרתי עכשיו מטיול לילה עם האופנוע) זאביק (שמחפש ציוד רכיבה משומש)

המשך לדגשים לפני הכנסת החגב לבדיקה

ראשית הורד מיכל דלק כיסא וכנפונים ואת המסיכה עבור בתשומת לב על כל השילדה וראה האם קיימים ריתוכים או סדקים \ שברים חלילה תשומת לב מיוחדת לשילדת הזנב האם ישרה ? בדוק העין האם אין " בלאגן " בחיווט החשמל האם הצמה המרכזית שלמה ? האם אין אילתורים במערכת ( אומר המון על תחזוקת הכלי ) ראה האם כל המחברים לא שבורים והאם המפסקים שלמים בדוק האם לוח השעונים שלם התושבות שלמות ולא מודבקות בסילקון ראה האם השעונים עובדים כולם ספידומטר ו טורים בדוק האם כל הנוריות עובדות בדוק האם כל האורות \ ראשי \ אחורי \ וינקרים ( אם יש ) בלם עובדים שלא יספרו לך סיפורים כל הנוריות צריכות לעבוד ולוח שעונים בDR יקר מאד מאד ובשעת המכירה יתחשבנו איתך על כך !! החזר את המיכל , מושב וכנפונים אחר כך הרם את הגלגל הקידמי באוייר בעזרת הג´ק וסובב ( ללא נגיעה בכידון ) את ההכידון מקצה אל קצה , בדוק האם ישנה הגבלה , האם נוגע במיכל או לא בדוק את העצרי הכידון האם שלמים ולא שבורים ( תאונה ) תוך כדי סיבוב הכידון כשהאופנוע באוייר בדוק האם קיימים חופשים במסיבי היגוי ( עדיף שבעל מקצוע בעל רגישות יתן לך דעה בסוגיה זו ) נענע את המזלג קדימה אחורה בדוק האם קיימים חופשים נענע את הגלגל הקידמי קדימה אחרוה ולצדדים בדוק האם מיסיב הגלגל ללא חופשים בדוק צמיג קידמי האם בעל קוביותץ סימטריות האם יש " בשר " לקוביות האם לא יבש ? בדוק תאריך יצור הצמיג נקה היטב את החישוק וחפש סדקים \ שברים בדוק האם אין סילקים שבורים בדוק את הכידון האם ישר ( עדיף בנסיעה מייד רואים ) הרם את החלק האחורי באוייר כשהאופנוע נשען על הצ´ק נענע את המזלג האחורי ראה האם קיים חופש במסיבי זרוע או לינק הבולם האחורי נענע את הגלגל האחורי ימינה שמאלה ראה האם קיימים חופשים במסיבי הגלגל נקה חישוק אחורי בדוק סדקים \ שברים \ סילקים הורד את האופנוע הבט בצמיג האחורי ( בדיקה כמו בקידמי ) לחץ על הבולם האחורי ( בולם די עלוב בDR350 נקודה לבדיקה ב7 עיניים ) ראה האם בלחיצה קיימת התנגדות ולא רק הקפיץ , ראה בחזרה האם עולה לאט או ללא חזרה כלל ( רצוי שבעל מקצוע ייתן לך דעה בנושא ) בדוק דיסקים אחורי וקידמי - העבר 2 אצבעות על גבי משטח הדיסק וראה האם אתה מרגיש במדרגה אם כן בעל מקצוע צריך למדוד בקליבר ולראות האם העובי עדיין בעובי המותר על פי הספר הבט ברפידות הבלמים בתוך הקליפרים האם נראות אם " בשר " או גמורות \ "דקות " לצורך בדיקה סופית סע על האופנוע בלום וראה האם הבלמים עובדים או האם אין פימפומים מצד הבלמים בשעת בלימה ( דיסק עקום ) בדוק את צינורות הבלמים האם שלמים ולא סדוקים כולל מחברים בדוק שלמות הכבלים גז \ קלאץ ראה האם מקוריים ולא כבלים של וספה ( לא לותר רק מקוריים !!) בדוק שרשרת וגלגלשים האם השיניים עגולות ו"יפות " או מושחזות וחדות ( גמורות ) בדוק האם השרשרת ללא חופשים בחוליות בצדדים האם ללא חוליות " מתות " או בכלל רפויה הנע את האופנוע בדוק האם מניע בקלות האם אין רעש מהאוטומט סטרטר בשעת ההנעה ( יקר מאד ) אחרי שמגיע לטמפרטורת עבודה שים "פולגז" ראה האם יוצא עשן שחור ( לא מכוון ) או לבן \ אפור בהיר ( שורף שמן יקר מאד אולי אוברול חלק עליון ) בדוק האם קימים רעשים במנוע בחלק עליון או תחתון סע על האופנוע ראה האם כל הכבלים מגיבים בצורה חלקה וללא כל קושי ( מקוריים זוכר ? או פשוט צריך להחליף ) בדוק האם הקל"צ מחליק תוך כדי נסיעה במיוחד בסל"ד גבוה ( גם בעמידה כשהמנוע מונע לחץ קלאץ ולשב הילוך ראה האם מפריד ) בדוק האם כל ההילוכים עוברים חלק ללא קפיצות בגיר במיוחד בהילוך שני ואחרון אחרי נסיעה דומם ובדוק האם יש הזעות או נזילות שטרחו לנגב לפני שהגעת הרם את הגרשמוקות ( כמובן בדוק האם שלמות ולא סדוקות ) וראה האם אחרי הנסיעה אין הזעות מהטלסקופים בדוק במידת האפשר האם אין שריטות על הבקבוקים נראה לך סביר האופנוע עד עכשיו ? עכשיו הכנס אותו לבדיקת קנייה רצוי אצל מוסך שלך ולא שקשור במוכר בהצלחה מקווה שעזרתי

למעלה