שאלה קצת

שמופית

New member
שאלה קצת ../images/Emo32.gif

ביום חמישי תמיר ואני חוגגים שנה לנישואין ועכשיו התחלנו לחפש דילים לסופ"ש. החלטנו ללכת על אנטליה מלון 5 כוכבים - גם זול, גם איכותי ופינוקי וממילא בטח קר וגשום בכל אירופה. הקיצר, מצאתי איזה דיל נחמד באינטרנט, התקשרתי והתברר לי שאין מקומות במטוס ושמו אותי ברשימת המתנה. השאלה שלי היא אם אני בינתיים יכולה להמשיך לברר על דילים ומה קורה אם אני מוצאת איזה דיל טוב פנוי ? אני יכולה לבטל את ההזמנה מרשימת ההמתנה או שיחייבו אותי בכסף על זה ? תודה למי שתהיה לה תשובה

הילית*

New member
תנסי בדקה ה- 90

בנות פה מהעבודה שלי כל הזמן עושות את זה. מבקשות חופש ובאותו שבוע מזמינות שם

שמופית

New member
הסתכלתי באתר שלהם באינטרנט

ואין להם כלום לסופ"ש הקרוב !!! הייתי בטוחה שיהיה מלא אבל כנראה כולם חוגגים בסופ"ש הזה

Hadar p

New member
לפי מיטב ידיעתי.....

אין דמי ביטול אם את לא נוסעת אפילו שנכנסת לתוך רשימת המתנה! אבל! אבל! אבל! תבררי את זה ישירות עם החברה! כל חברה והשגעונות שלה.....יכול להיות "שבשל המצב" יגידו כל מיני דברים כדי שלא תזמיני במקום אחר! שלחי לי מסר איזה מלון ואיזו טיסה ואיזה מחיר או אפילו כאן בפורום... אני אברר לך גם כאן! חוצמזה מה עם המשרד הזה שאמרת בשדה תעופה הדקה ה.....משהו כזה? תני לי פרטים אני אנסה לברר לך!

שמופית

New member
תודה ג´ס והדר....

רק עכשיו ראיתי את ההודעה
תמיר הזמין לנו בסוף לאיסטנבול מיום חמישי עד ראשון. זה אמנם טיפה יקר יותר, אבל לאנטליה כבר לא היו מקומות בכלל !!! עכשיו הם רוצים שאני אצטייד באישור רפואי לגבי ההריון. שמעתן על זה משהו ? שדורשים אישור שכזה ? הוא צריך להיות בעברית או באנגלית ? מה צריך להיות רשום בו ? תודה שוב !

Hadar p

New member
חברות התעופה דורשות אישור לאת

יכולה לטוס בשל הריון! (אף פעם לא דרשתי מלקוח) אבל ביררתי לך וזה בסדר שיהיה כתב בעברית כמובן עם חותמת וחתימה של הרופא! תהנו ותבלו!

נופר30

New member
ביטוח מיוחד זה משבוע 26

עד אז רק אישור שאפשר לטוס העניין הוא שאם החזרה היא בשבוע 26 אז הביטוח חייב כבר להיות של מעל 26

שמופית

New member
תודה על התשובות ../images/Emo45.gif

אני כולה אהיה בשבוע ה-15, כך שאין בעיה....

אנחנו היינו באינסטנבול בנובמבר

אם את רוצה המלצות וכו´. באיזה מלון תיהיו ? אני יוכל לספר לך אולי טיפים. אורלי

שמופית

New member
תודה ../images/Emo45.gif

האמת היא שזו תהיה הפעם השלישית שלי באיסטנבול
אני מקווה שהמסעדה "שלי" בנמל עדיין פועלת
יש להם מרק עדשים שלא מהעולם הזה... למלון שנהיה בו קוראים גראנד הילריום והוא ממוקם בעיר העתיקה. אני מכירה את האיזור די טוב. את העיר החדשה אני לא מכירה כל כך... אם יש לך המלצה לקניון/מרכז קניות נחמד וזול (לא הבזאר...) אני אשמח. כמו כן, המלצות על מסעדות תמיד יתקבלו בברכה ! איזה באסה שכבר שכחתי את רוב התורקית שלי... דווקא דיברתי ממש טוב
היה לי אחלה אוצר מילים
אולי אני עוד אזכר

איזה כיף לך אני גם רוצה שוב

אנחנו היינו בניפון שזה בעיר העתיקה ליד כיכר טקסים. את האמת היה ממש קסום. המסעדה האהובה אלינו הייתה בעיר העתיקה ליד המאגר מים, מסעדת פועלים, מגישים שם גם מרק עדשים (המרק היחיד שיש בטורקיה) וסלט סוף הדרך וטורקיש קבב. היה פשוט וטעים. בעקרון לגבי קניון היינו באיזה אחד מזה יוקרתי שאפילו בקניון רמת אביב ג´ ניראה שוק לידו וברחנו משם. בדרך לשדה תעופה אמרו לנו שקניות לא לעשות בחלק האירופאי אלא האסייתי ושם המחירים עוד יותר זולים. את יודעת מה אני הכי מצטערת שלא קניתי בטורקיה. יש להם גרביים סוף הדרך ממש מתחשבים בכל אצבע ועולה רק 3 וחצי מיליון שזה היה אז משהו כמו 11 שקל. כאן בארץ לא מצאנו אז תזכרו את זה שם כי זה באמת סוף הדרך. לגבי כל האתרים אני מבינה שהיית. אז אני אפילו לא יתחיל לספר לך מה ליד מה ומה כידאי וכו´ כי אלינו עבדו ביום הראשון ואז הזהרנו את כולם שלא יעבדו אליהם. אז תעשו חיים. מקנאה בכל מאוד מאוד. את האמת עוד שבועיים יש יום הולדת לשמוליק ואני חשבתי גם אולי נטוס אבל לא לאיסטנבול כי רק היינו. אורלי

המדריך הישראלי

נ.ב. טעיתי היינו עיר החדשה לא העתיקה. הוא לקח אותנו ליום טיול ב- 30$ לאחד (60$ לזוג). בקיצור ביום הראשון הוא לקח אותנו למסגד הכחול (כניסה בחינם) שיט בבוספורס(עולה 5$ פרטי) ואחר כך לארוחה ב- 15$ לאחד במסעדה של חבר שלו ולבזאר הגדול . ככה ששילמנו 75$ ליום שיכל לעלות לנו 20$ אם מוניות וכו´. ביום השני הוא לקח אותנו לגבעת האנטנות והשאיר אותנו שם שעה וחצי בלי לעשות כלום שזה בחלק האסיתי משם לדולמבחצה (ורק חצי סיור) שזה ליד המלון ויכלנו ללכת ברגל ואז שוב לעיר העתיקה למאגר התת קרקעי (שנמצא ליד המסגד הכחול) ואז שוב למסעדה של חבר שלו וזה אנחנו כבר לא הלכנו ובחרנו במסעדה לבד שעלה לנו 16 מיליון שזה פחות מ- 10$ ואכלנו ארוחת תהנוגות שנינו. ואצל החבר שלו 10$ שלא היה טעים בכלל (שמענו מהחברים לקבוצה). ומשם לשוק המיצרי. בקיצור שילמנו לו שיעשה לנו פטרולים באיסטנבול. אז אחרי 2 הימים האלו הבנו לא ללכת איתו יותר . אחר כך הלכנו לאיה סופיה (חבל"ז) לשוק המצרי (דרך אגב יש שם את ממציא רחת הלוקום ויש לו סחורה שפשוט להתעלף) הלכנו עליו לפני הטיסה וקנינו מלא מרציפנים חלבה ורחת לוקום. אם את רוצה יש לי מגזינין וספרים שקנינו. (אבל בטח כבר הייתי בכל מקום) היינו גם בשוק כלי עבודה איזה דברים יפים זה ממש צמוד לשוק המיצרי. אני מנסה להיזכר איפה עוד הייתי. בבית אני יסתקל באלבום שוב ויזכר בכל הכיף שהיה. אני ממש מתגעגעת לשם. אני מקווה שאתם אוהבים כבש אחרת אתם בבעיה. אורלי

שמופית

New member
שוק כלי עבודה ???

זה משהו מקצועי ? איפה זה יוצא ? נראה לי שתמיר יהנה שם (לא זכור לי שהייתי... זה לא מסוג הדברים שמעניינים אותי). אני באמת צריכה לחפש את המפות שלי... תודה על הטיפים ועל סיפור הבלהות

שוק כלי עבודה

זה נמצא ממש במרחק הליכה מהשוק המיצרי. יש שם כל מיני דברים מעץ, זה כולה 2 סימטאות אבל אם הרבה דוכנים. יש אחד רק לסלסלאות ממש מטריפה, אחד שעושה כל מיני חביות כמתקני יין, אחד שיש לו כל מיני כלים לבית מעץ מעשה יד (צלחות וכו) יש כמה של כלי עבודה (משקלים וכו´) ויש של כל מיני כלים כמו מטחנת פלפלים תוצרת יד וכו´. אנחנו מאוד אהבנו למרות שקצת התעכזבנו כי סיפרו לנו שזה משהו משהו. אני כרגע אצל חברים אבל אני יגיע הביתה אני אשלח לך את השם המדויק בתורקית + אנ אנסה לסרוק מהחוברת את הקטע הזה. הסיפור אם המדריך לא היה בלהות מאוד מאוד נהננו אבל הרגשנו שעובדים אלינו מאוד וזה נוראה יצבן. אם תיראי שם נציג בשם שלומי או אבי תידעי להיזהר, למעשה כל הנציגים של TAT בתורקיה גנבים. אורלי

שמופית

New member
תודה אורלי ../images/Emo45.gif

אני אשמח לכתובת בטורקית של שוק כלי העבודה. בדיוק עכשיו מצאתי את המפה של העיר העתיקה באיסטנבול (אני שייכת לשירשור של אלה שלא זורקות דברים... במיוחד לא מפות וחומר עזר לטיולים
) בקשר למדריכים - אין הרבה סיכוי שניקח טיול מאורגן. הדבר היחיד שאני כן רוצה לעשות (אבל את זה נעשה בטח דרך הקבלה במלון) זה ללכת לאיזה ערב טורקי. יש מסעדות עם להקה ורקדנים שרוקדים ושרים לפי המסורת הטורקית וזה נורא נחמד. הייתי בזה פעם אחת באיסטנבול ופעם אחת בקאפאדוקיה וזה אחלה בילוי (רק נורא יקר
)

היי

מצטערת לא הספקתי לסרוק אתמול חזרנו אחרי 12 מהחברים וב- 6 הייתי צריכה לקום (לא שקמתי כמובן), אני אשלח לך היום. גם אני לא זורקת כלום, אבל כלום - במיוחד דברים של טיולים ותמונות. אפילו כמה שטרות יש לי באלבום. לגבי טורקיה - אל תדאגי את תמשיכי לאהוב אותה היא מקסימה והאנשים שם נהדרים. לגבי הערב שלהם המדריך גם הציאה לנו אבל תמורת 40$ לאחר אז אמרנו לו יפה, לא תודה - גנב. תבררו שם ואל תלכו עם המדריך הישראלי כי הבנתי שלא מביאים מי יודע מה אוכל ושאלה שאלכו עוד אלכו לאכול אחר כך כי היו רעבים ו- 40$ רק כדי לשבת בבאר ולראות מישהיא מזמרת בטורקית זה לא שווה את המחיר. בקיצור הינו בדיוק בתחילת תתקופת הרמדאן ואת החגיגות עושים ליד המסגד הכחול ובלילה הוא מאותר מנורות וזה היה החוויה הכי יפה שלי שם. אני אצרץ כמה תמונות, רוצה ? אורלי

למעלה