שאלה קצת

אז זהו שהם גדולות ואני לא מצליחה

לצרף אותם, אין לי כאן איך להקטין אותם, אבל שלחתי הסבר על התמונות בכל מקרה זה יצא למטה. אורלי

fila

New member
"ניפון" בית המלון?????? אם כן

היינו שם לילה אחד בחניית ביניים בדרך למיאמי , וזאת היתה הפעם הראשונה שלי עם טורקיה ומרוב שהם היו מגעילים שם אני נשבעתי שאני יותר לא חוזרת למדינה הזאת !!!
אבל בסוף חזרתי בעקבות הפתעה שעשה לי שמעון עם נופש בבודרום והיה מצוין, כנראה שבניפון באותו יום שהיינו עבדו ממש שונאי יהודים/ישראלים... הם היו כ"כ מגעילים שגם היום שנה וחצי כמעט אחורה אני עוד מתעצבנת מזה!

אצלנו גם היה קטע

בלילה הראשון שהגענו הביאו לנו חדר עם 2 מיטות נפרדות - לירח דבש .... אמרתי שבשום פנים ואופן אני לא מוכנה לישון בחדר כזה ושיארגנו לנו חדר עם מיטה זוגית, לא היה להם המלון היה בתפוסה מלאה. בקצור הביאו לנו חדר ליחיד אבל מיטה וחצי (יאני בסדר) אבל מה הוא היה במרתף אבל מה היה כאילו חלון, מכיוון שהגענו מאוחר והיינו מאוד רעבים אז יצאנו לאכול ושחזרנו לא הסתקלנו על מאות החדר. בבוקר אני קמה כהרגלי רואה חושך חוזרת לישון וכך חוזר חלילה, בסוף אני מסתקלת בשעון פתאום אני רואה עשרים לשמונה וב- 8 המדריך אמור לאסוף אותנו. ואני לא מבינה איך לעזעזל בשעה 8 בבוקר עדיין חושך, והתורקים כאלו קמצנים יש מנורה אחת קטנה (יאני רומנטית) בחדר ולא רואים כלום. הקיצור מייד אני נכנסת למקלחת, מנסה לאתר החושך איזה בגדם ללבוש, שמוליק זוחל על הריצפה לנסות לנחש איפה הנעלים סוף סוף אנחנו וכנים מהר עוברים דרך החדר אוכל לוקחים עוגיה ויוצאים לכניסה. ואז מסתבר שיש לנו עוד שעה ... טוב עולים לחדש להתארגן נורמלי, ושוב לא מבינים איך אין אור, טוב שמוליק מחליט לבדוק את החלון, ומה מגלים .... יש קיר בטון אחרי החלון והחלון למעשה תמונה... בקיצור מסתבר שהחדרן לקח אותנו לחדר שמוליק הביא לו טיפ של 10 מיליון (30 ש"ח) במקום 1 מיליון (שלוש ש"ח) ואצלהם זה המון כסף, אז אחרי זה יתיחסו אלינו כמו מלכים, כל יום שמו לנו מתנה בחדר, פתחו לנו מעליות, וכמובן הביאו לנו חדר מעולה ליום שלמחרת. ככה שאלינו התנהגו ממש מש טוב אחרי היום הראשון. אורלי

אוסנת123

New member
יש 2 מלונות שהדילים מישראל

חוגגים עליהם - ניפון וגולדן אייג´. הורים שלי היו בניפון, אנחנו בגולדן אייג´. אבא שלי חזר יחסית מרוצה מניפון (אבל שוב - הכל יחסי...) וגולדן אייג´ היה די מגעיל. הבעיה היא שיש איזורים בעיר העתיקה שהם לא נעימים לשהות בהם וחייבים לקחת מלון באזור טקסים אז איכשהו הדילים מתרכזים במלונות האלו ובעוד כמה בסגנון שלהם.... התורכים התרגלו לישראלים.... אז מסדרים אותנו כשיכולים. הכי הציק לי שם זה שכולם מדברים איתך "כאילו" עברית. וכמובן בשוק צועקים לך - רביבו רביבו כאילו זה הישראלי הכי גדול בעולם. (אני לא יודעת איך זה עכשיו אחרי שהוא מדבר על עזיבה)

שמופית

New member
יו, איך הפחדתן אותי פתאום !!!

אני נורא מקווה שהכל יהיה בסדר ושלא ישתנה לי הרושם והאהבה לטורקיה. פתאום התחלתי לחשוש שזה יכול להשתנות
כשאני וחברה שלי נסענו לחודש לטיול תרמילאים בטורקיה, זה היה יומיים אחרי רעידת האדמה הגדולה שהיתה שם. התלבטנו המון אם לסוע ובסוף החלטנו - יאללה, חוויה
ובאמת היתה חוויה מדהימה ! כל מי ששמע שאנחנו מישראל, התלהב, כי מישראל הגיעה משלחת חילוץ גדולה וטובה ודי היינו אטרקציה לכל אורך המסלול. (חוץ מזה שגם היו לנו בדיחות בהתאם למצב כמו: לקחת חדר בקומה הכי גבוהה בהוסטל כדי שימצאו אותנו ראשונות במקרה של רעידת אדמה
). אני ממש מקווה שלא ישתנה לי הרושם על המקום

אוסנת123

New member
אז זהו שלא....

צריך להיזהר (בכל מקום - לא רק בתורכיה) ובכל מקום יש נוכלים (לנו היה מקרה ברומא...) וכל זה כבודו במקומו מונח... אבל - איסטנבול מקום מקסים וקסום ויש המון מה לראות...

תורכים לא אוהבים הריוניות

יש לי חברה שטסה בשבוע 27 (אישור מיוחד) ולא נתנו לה לעלות על טיסה חזרה ללא בדיקת רופא נשים גניקולוג תורכי שיאשר מצב בריאותי היא סירבה הפסידה טיסה נבדקה שילמה על טיסה אחרת .... חצופים שם!!!

שמופית

New member
יו ../images/Emo12.gif אני בהלם....

איזה מסכנה ! נשמע לי מבאס לאללה ! למזלי, אני רק בשבוע ה-15 ועדיין לא נראית בהריון - רק מלאה (כמו שהטורקים אוהבים
) בכל הפעמים שהייתי בטורקיה, התייחסו אלי כאילו אני איזו אלה או משהו בסגנון
היה לי גם קטע מביך שם: בפעם הראשונה שלי בטורקיה הייתי לפני כ 7 שנים עם המשפחה שלי. הקיצר, כמו כל תייר טוב, גם אנחנו הלכנו לבאזאר הגדול. התחלנו להסתובב ופתאום יצאו אנשים מהחנויות והתחילו למחוא לי כפיים כשעברתי. ונתנו לי צמיד ועין כחולה למזל... היה פשוט מצחיק ומביך ומפחיד אפילו.

פלוציקה

New member
היי שמופית, כשהתחלתי לקרוא

את השרשור רציתי לכתוב לך שאין סיכוי שתשיגו מקומות לסוף שבוע הזה לאנטליה...כל הטיסות כבר מלאות ורציתי להמליץ על איסטנבול... אבל כבר הקדמתם אותי...
ולגבי ההריון, אם לא רואים אז אין בעיה לדעתי, כך גם לא ישאלו אותך אם יש לך אישור מרופא... אבל מאוד חשוב שתעשי ביטוח מיוחד... מאחלת לכם חופשה מהנה

עשיתן לי חשק אדיר

לנסוע לשם. אתן חושבות שפברואר (במידה ואין מלחמה) זה רלוונטי לנסוע לאיסטנבול או שמזג האוויר יהיה קשה מיד לשוטטות?

שמופית

New member
אני חושבת שינואר ופברואר זה

די אותו דבר מבחינת המזג אוויר... בדקתי ועכשיו מעונן חלקית שם עם 9 מעלות ביום. בכל מקרה, אם נוסעים, כדאי לקחת מלון 4-5 כוכבים כדי שגם אם יש גשם נון-סטופ, אתם תקועים בנוחות ולא בג´יפה

אנחנו היינו בתחילת נובמבר

היה קור איימים ושלושה ימי גשם בילתי פוסקים אז קנינו מעיל טוב וזהו. הסתובבנו רק שבצהריים חזרנו למלון להתחמם (בכל זאת היה ירח דבש) ואז חזרה לטייל. אורלי

אוסנת123

New member
אנחנו....

היינו באיסטנבול באוקטובר שנה שעברה והיה לנו קריר. בינואר - פברואר פשוט קור איימים. הורים שלי היו באפריל ורק במזל היו להם כמה ימים מוצלחים אז הם יכלו להסתובב. באחד מהימים הם פשוט לא יצאו מהמלון בגלל הקור והרוח. בגלל הבוספורוס יש שם רוחות חזקות אז קר... וחוץ מזה - להיות באיסטנבול ולא לעשות שיט??? בקור כזה לא תוכלו. אשמח לתת טיפים נוספים על איסטנבול למעוניינות.

ארמון הקייץBeylerbeyi

ארמון הקייץBeylerbeyi ארמון ביילרבי הוא הגדול בגדה האסיאתית ונמצא קמ´ אחדים מצפון לאוסקודאר. ארמון ביילרבי שימש את עובד אל-עזיז (1876-1861) ואת אורחיו המלכותיים, שכן הארמון שימש פינה קטנה לברוח אליה ושמשה כמקום מגורי הסולטן כארמון קיץ. בארמון 30 חדרים שרובם נועדו לשימוש מגורים. בין האורחים שבקרו בארמון היו : הקיסרית אז´ני מצרפת ששהתה כאן ביקור ארוך בשנת 1869, נאסראדין, השאה הפרסי, ניקולאי, הדוכס הגדול של רוסיה וניקולאס, מלך מונטנגרו וה"אורח" המלכותי האחרון שביקר בארמון היה הסולטן הקודם, עובד אל-חמיד השני שהובא לכאן לבלות את שארית חייו (1918-1913).

אוסנת123

New member
המלצה חשובה באיסטנבול!!!

נזכרתי פתאום!!!! כשאנחנו נסענו לאיסטנבול שלחו אותי לשם וכשמצאנו חזרנו לשם שוב ושוב... ברחוב איסטיקלל (המדרחוב הראשי והמודרני עם כל החנויות השוות) כשהולכים מכיוון כיכר טקסים לכיוון גאלטה יש קצת לפני אמצע הדרך בצד ימין סמטת שוק שנקראת סמטת הפרחים (יש לזה שם בתורכית שאני לא זוכרת אבל יכולה לבדוק אם זה רלוונטי...) בתחילת הסמטה הזאת הדוכן השני בצד ימין מוכר תפוחי אדמה חמים מהתנור שניתן למלא אותם במבחר של תוספות מהדוכן. המחיר שווה ערך ל- 2$ (לפחות בתקופתנו) וטעים טעים וממלא כמו ארוחת צהריים שלמה. קשה מאוד להסביר איך זה ומה זה... הוא לוקח את תפו"א מהגחלים מוציא חלק מהמלית ומועך לפירה יחד עם קצת חמאה, מוסיף רטבים ותוספות לפי בחירה (גזר, מלפפון חמוץ, תירס, נקניק, גבנ"צ, סוגי ירקות למיניהן... אני כבר לא זוכרת) את כל זה הוא מציף ברוטב יוגורט.............. מעדן!!! מומלץ לכל מי שמגיעה לאיסטנבול. למי שמעוניינת אני יכולה לבדוק בבית את השם המדוייק של הרחוב ואת מספר הרחוב באיסטיקלל ממנו מתפצלת הסימטה.

אסנת זה עכשיו נמצא בכל מקום

זה הפך למתחרה קשה לכבס. בכל מקום יש דוכן או שניים כאלו והיינו במקום שאפילו היה שיירה של 5 דוכנים של התפו"א כאלו רצוף. אני אהבתי שמוליק לא כי אין בזה בשר ?!?! אורלי

אוסנת123

New member
כיף חיים...

כשאנחנו היינו היה רק אחד... ובסך הכל עברה פחות משנה וחצי מאז שהיינו

אוסנת123

New member
וסיפור של טוב לב מאיסטנבול...

ביום האחרון באיסטנבול נתקענו בלי גרוש בלירות תורכיות (עד הלירה האחרונה...) והיו עלינו דולרים אבל היה שבת ולא היה איפה להחליף במקום בו היינו... עמדנו לקחת אוטובוס חזרה למלון ואנחנו באים לשלם בדולרים (ניסינו כי אין ברירה...) ולא הסכימו. וידענו שאסור להחליף דולרים עם אנשים ברחוב כי זה בניגוד לחוק (חושב לדעת!!! - מותר להחליף כסף רק במקומות מסודרים) - היינו חסרי אונים.... ניגשנו לאשה מוסלמית (זה מה היה...) ליד הקופות ושאלנו אותה אם היא יודעת איפה אפשר להחליף כסף מדולרים ללירות תורכיות - היא ענתה שאין פה באיזור... עשינו פרצוף של חוסר אונים והיא שאלה מה קרה - הסברנו שנתקענו בלי לירות ושאנחנו צריכים לקנות כרטיס אוטובוס לחזור למלון. היא שאלה איפה המלון וכמה כרטיסים אנחנו צריכים. ענינו והיא הלכה. חזרה אחרי דקה ונתנה לנו 2 כרטיסי אוטובוס. התעקשתי לשלם לה בדולרים - היא לא הסכימה בשום פנים ואופן ואמרה שצריך וחשוב לעזור לאנשים.... לפעמים פוגשים אנשים טובים שעושים את ההבדל......

למעלה