שאלה קצת שונה

ezaton

New member
שאלה קצת שונה

אמנם כולנו מומחי IT, ברמה זאת או אחרת, וכולנו מגדירים IT באופן קצת שונה
אבל כולנו, בלי יוצא מן הכלל, עובדים על מחשב, ולכן עובדים עם מערכות גראפיות, לפחות בשולחנות העבודה שלנו. (שימו לב שאני מסרב לדרוש או להתחייב על מערכת הפעלה. איש באמונתו
) מכיוון שכך, תהיתי מה הייתם רוצים לראות בדסקטופ שלכם, ברמה הכי בסיסית של מראה, עיצוב, מבנה - מה העתיד, ואיך הייתם רוצים שהוא ייושם. הכוונה שלי היא לא ב"אני רוצה אייקונים כחולים", אלא, לדוגמא, כאן. שימו לב שזאת תפיסה מאוד חדשנית, מאוד שונה. איך הייתם רואים את עצמכם עובדים עם דבר כזה? איך הייתם משנים אותו לטובתכם? (כלומר, סידור אפליקציות, או כל דבר אחר)? האם הייתם רוצים להשתמש בדבר כזה?

פוֹלי

New member
ראיתי את הסרטון, זה גרם לי לאבד

כיוון מחשבה לגבי איזה דסקטופ הייתי רוצה. ברשותך אני אקפוץ להקריא הגדה, ואני אחשוב על זה במהלך הקושיות שאחד מבני דודיי הזייפנים יזמר.

ezaton

New member
הרשות נתונה

והשנה הצלחתי להתחמק מסדר פסח!

ערן שחר

New member
גם אני התחמקתי ../images/Emo13.gif

גם עובדים ומקבלים כסף טוב וגם לא צרכים להיות בסדר ויש תרוץ "משהוא חייב לעבוד אין ברירה"

Teo Toriatt

New member
תהיו בטוחים

שאני אשמור כמה "ברכות" עבורכם הערב, בשולחן הסדר עם משפחתה המורחבת (מאוד) של חברתי... חג"ש

פוֹלי

New member
כמה זה מורחבת אצלכם../images/Emo35.gif

כי אני היום ספרתי אצלנו 28 איש...

antidot

New member
מי ספר מה...

אני דווקא ספרתי כוסות של רמי מרטן וקורווזיה... אני חייב לציין שזה הולך מצויין בתוספת לבנה עם חצילים, פטריות ולחם הבית
גיא (שהתחמק די מהר מכל הבלאגן)

פוֹלי

New member
גררר...../images/Emo46.gif

מישהו אכל פה פעם "קירשה" עם מצות
מגיע לי פרס סיבולת לב ריאה על דבר כזה.

Teo Toriatt

New member
../images/Emo32.gif אצלנו לא היה לחם, אבל

היו שרימפסים.... פסח כהילכתו.

פוֹלי

New member
טוב...

*חוזרת ממרתון "matrix"* היו לי הרבה דברים שהייתי רוצה, לא בהכרח כולם דסקטופיים: שלושה קליקים במסך סוגרים אותו. עמידה של כמה שניות על תיקיה נותנת preview על התוכן. עמידה על קובץ mp3 נותנת קדימון. שתוכנה כמו המדייה פלייר תהיה תוכנת רקע שבאה ונעלמת בצ'יק. שלחיצה על כל מקום פנוי בסרגל כלים תפתח את ה shortcut bar, במקום לרדוף אחרי החץ הפיצפון שלהם. ויש עוד כל מיני כאלה מחשבות, אבל עלה לי התירוש לראש

פוֹלי

New member
כשאתה מתעצל ללחוץ על האיקס.

אז שלושה לחיצות מהירות על כל מקום פנוי (ולא תיקיות או קבצים) בחלון יסגרו אותו. ואולי אני פשוט עצלנית מדי...

שוּלה

New member
זה קצת מתחום המד"ב, אבל כאן ועכשיו

הכוונה היא לכל הפיצ'רים ה-OVER AUTOMATED. הקטע הבא לקוח מתוך ספר מד"ב, אבל זו סצנה שמתרחשת אצל כל אחד שחי מחשבים קצת יותר מהממוצע: קצת בלגן, העכבר זז קצת מעצמו, קליק אחד לא זהיר ע"י החתול שלך, והכל מתבלגן והמחשב עסוק בשעתיים הקרובות לעשות DUMPING ותה. הרפרנס הוא מתוך "המדריך לטרמפיסט": יש קטע בו החללית נקלעת לקרב יריות בדרך, האנשים והחפצים מטלטלים בחדר הבקרה. מכיוון שהבקרים והחיישנים נועדו לציית לכל מחווה של אצבע, נהייה שם תוהו ובוהו שלם. כלומר, הייתי מעדיף שדברים יקרו כשאני מזמן אותם באופן ספציפי. (חוץ מזה, מי בכלל עובד עם עכבר?)

Admini

New member
היה די נחמד

אכלתי 2 מצות יד... היה די טעים
והיום אכלתי עוד אחת מועדים לשמחה !

Rיקושט

New member
אין לי ספק...

הdesktop הקיים היום לא מספיק. עד כמה ששיפצרתי את הdesktop שלי,אני עדיין מאבד ידיים ורגליים אחרי כמה זמן (מרוב חלונות). מה שSUN מראים שם נראה נחמד מאוד!, אבל אני לא מאמין שהPCים של היום יכולים להחזיק GUI כל כך כבד וגם שירוץ חלק (תחת עומס של חלונות). אני חושב שניתן לשפר את הdesktop הנוכחי אם רק ישנו כמה דברים, בעיקר את מהירות הגישה לאפליקציות ממוזערות, מעבר בינהן וגישה לקבצים במחשב ללא "נקיון מקדים" של כל המסך. למשל בXP הייתי שמח לפחות אם היה אפשר לחלק את הdesktop לחלקים שונים, מעין "מדפים" שעליהם ישבו iconים מסוגים שונים.

antidot

New member
למה כבד ?

תציץ קצת באתר של SUN ואתה תראה שהdesktop הנ"ל רץ מעל סולאריס או לינוקס. הנייד שעליו עשו את המצגת הוא PC רגיל, ז"א מקסימום P4 ועל פניו זה רץ די חלק. בכלל, לדעתי אין מנוס מכך שיגיע היום של desktop שהוא 3D - כבר היום לא מעט אנשים מרגישים כלואים ומוגבלים ע"י הפתרונות הקיימים. מישהו זוכר את הסרט "מכסח הדשא" ? לדעתי זה אחד הדברים המתבקשים שהאינטרקציה שלנו עם המחשב לא תוגבל למקלדת ועכבר, ונוכל להשתמש בשני הידיים בשביל לנווט בנבכי התפריטים, המחשב יזהה את הקול שלנו ויבין מה אנחנו רוצים ממנו. אז נכון שחלק מהטכנולוגיות כבר קיימות, הבעיה היא שהמימוש שלהן בתחום הPC עבור הdesktop הוא די צולע (ע"ע voice recognition בMacOS X).

Rיקושט

New member
------->

תרשה לי להיות חשדן. 1. מחשבי פרזנטציה (בסדר גודל כזה) הם לא מחשבים ממוצעים (לך תדע מה הקונפיגורציה שלו) 2. כאשר GUI נקי לחלוטין מכל דבר הוא יפעל מהר וחלק (שים XP עם כל הGUI הכבד והמגעיל שלו על P2 300, לא יעבוד מהר? יעבוד כמו מטוס, תפעיל כמה דברים והוא כבר לא מטוס) לעבוד עם הידיים יהיה לדעתי לא כל כך נוח, בתור אחד שעובד עם המחשב ה-מ-ו-ן שעות ביום אני חושב שאני יצא מהעבודה מזיע פי 2 מעובד בניין. העתיד לדעתי צריך להיות התייעלות של הdesktop (הלינק לapple שהבאתי הוא דוגמא טובה) ותוספות לאביזרי הINPUT (מקלדת,עכבר) והרחבה של המסך לצדדים עם רזולוציות מטורפות. נ.ב יצא לי לעבוד כמה ימים עם 3 ניידים זהים לשלי אחד ליד השני, זה היה ממש ממש יעיל לא תופס מקום וניצל מקסימלית את היכולת הפיזית שלי לעשות דברים, הדבר היחיד שהיה חסר לי היא היכולת להעביר חלונות ממחשב למחשב...כי בכל זאת - אלו מחשבים נפרדים
אבל יכול מאוד להיות שזו הייתה תחנת העבודה האולטימטיבית.

Recursive

New member
לגבי שימוש בידיים לניווט

השבוע חבר שלי הראה לי את isight (זה webcam למק), צעצוע נחמד מאד. יש לזה חבילת משחקים שכזו שמצלמת את הרקע של החדר ונותנת לך לשחק עם הידיים והגוף, ממש ללחוץ על כפתורים באוויר. הבעייה פה זה שזה מאד מעייף , ובדיוק דיברנו על איך שזה לא הגיוני מה שקורה בסרטים, פשוט יותר מדי מאמץ.

למעלה