ראינו את זה לפני עשור! ע"ע VRML...
זוכרים את התוכנה משנת 2000 שהפכה את ה"דסקטופ" שלכם לסביבת VR תלת מימדית בתפאורה של בית (משרד, חדר משחקים, מגירות, מערכת סטריאו...)? ת'אמת, אם יהיה לי דסקטופ תלת מימדי, יהיה לי טיפה יותר נוח לארגן סביבה מרובת חלונות. יצוג תלת מימדי של FOLDERS יעזור לי להסביר לאבא שלי איפה נמצאים הקבצים שלו, משהו שלא נתפס אצלו מאז שנת 1983... אני רוצה מסך מגע, אני רוצה לשים את המסך בזוית של 35 מעלות על השולחן (אף אחד לא מחזיק עיתון או ספר במקביל לעיניים!) אני רוצה לחצנים על המסך (כדי להחליף DESKTOPs בלבד) או מסכונצ'יק חיצוני למסך שמוקדש לאדמיניסטרציה של הדסקטופ (רשימת חלונות פתוחים, איזה תפריט ניווט וזה) כדי להגביר יעילות של ה-GUI הייתי משאיר אותו הכי נקי מגימיקים. בכלל, מזמן טענתי שאת ה-GUI הבסיסי (ואולי גם המשרדי) צריך לשים בחומרה(!). למה אני (כלומר, ה-CPU שלי) צריך להתעסק עם GUI? לגבי הפרסומת של SUN: זה מזכיר מאד את ההודעות האלו בפורום שלך, של אנשים שבוחרים מערכת הפעלה לפי ה-THEME של הסקטופ. באמת. עד היום לא ראיתי השוואה פונקציונאלית עניינית אצל אנשים אלה. הדמו של ספריית הדיסקים היה פשוט ביזיון לכל איש GUI שמכבד את עצמו. להבדיל מה-VRML ודומיו, שהקדימו את זמנם, הגימיק הקלוש של סאן בטח יתפוס קצת יותר, בגלל שה-RAM וה-CPU נעשה יותר זול באופן ניכר בשנים האחרונות.