שאלה קצת שונה

rattlehead

New member
היו כמה דברים מיותרים לדעתי...

כמו הרעיון של הפיכת החלון כדי לרשום משהו "מאחורה" (מה שזכה ללא מעט תשואות מקרב הקהל). לא עדיף פשוט איזה כפתור בבאר שמראה איזה חלון טקסטי פשוט לצד החלון הרלוונטי? ככה אפשר גם להנות מהסרט וגם לראות את ההערות השונות.

Rיקושט

New member
דווקא רעיון טוב...

אם יהיה ניתן גם בנוסף להפיכה של האפליקציה גם להוציא את הnote הצידה כדי לראות אותו וגם את האפליקציה.

ezaton

New member
אתם חושבים בקטן...

הרעיון הוא לא רק ה- note, אלא גם שהכיתוב הזה נשמר בהתאם לאתר בו אתם נמצאים. תחשבו על note שמשולב באפליקציה, ויציג את עצמו בתור הערה או מה שזה לא יהיה, כל פעם שתיגשו לאתר הספציפי ההוא. הרעיון שלהם, אגב, מדהים בעצם זה שהוא לא דורש שהאפליקציות תהינה מודעות לתלת-מימד. ראיתם אפליקציות רגילות לחלוטין, וגם אחת שאכן באה בתלת-מימד.

rattlehead

New member
להפך.. חשבנו יותר גדול ../images/Emo13.gif

ההצעה שלי היתה אפשרות לראות את הnote גם בלי לסובב את האפליקציה. ריקושט אף הוסיף שיהיה אפשר לנתק את הnote מאחורי החלון. בכל אופן - הקטע של האפליקציה התלת מימדית (סיפריית מוסיקה, במקרה הזה, אם אני לא טועה) ניתנת למימוש בלי שום קשר למערכת ההפעלה. אולי כשGUI של מערכת ההפעלה נותן כלים מובנים לתלת מימד זה יותר קל למתכנתים, אבל עדיין... זה סתם תרוץ :) מה שבאמת הרשים זו היכולת לקחת אפליקציות קיימות שנכתבו למערכת הפעלה שטוחה ולמגר אותם לשיטת עבודה חדשה.

byg

New member
>>>

אבל כל מה שיונתן שוורץ הראה במצגת, זו פלטפורמה תלת מיימדית לסיבוב וטלטול חלונות. מלבד הפתקים, שזה באמת הברקה לדעתי, לא היתה שם בשורה אמיתית. אין קשר בין זה לבין "היותנו כבולים לחשיבה של לפני עשר שנים" כדבריו. הכיוון מעניין אבל יש להם עוד עבודה... אני הייתי רוצה למשל: לכוון את ההקלטות בוידאו דרך המחשב. לחבר את הלפטופ לשקע באוטו בשביל לקבל קריאת מונים. לצרוב על הדיסק את התמונה באמצעות הצורב במקום להדביק עליו מדבקות או לכתוב עליו בטוש. והכי
- להגיד לו בעל פה: תמצא לי את הפרק החדש של 24, תוריד אותו לתיקית הסרטים, אח"כ תעתיק אותו גם לנייד ותתחיל לשדר אותו לטלוויזיה בסלון כשאני אצא מהמקלחת. וכל זה במחיר השווה לכל נפש כמובן.
בקיצור, לדעתי, צעצועי דסקטופ הם לא העתיד. צריך לפתוח את הראש ולחשוב איטגרטיבית, לא תלת מיימדית. ירון. (כן, אני חדש פה)

זיו25

New member
יש משהו כזה ../images/Emo8.gif

בצורבים החדשים יש את טכנולוגיית TATOO שמאפשרת לך לצרוב את התמונה על הדיסק... זה נחמד, אבל די גימיק - זה צורב את התמונה במקום שבו אין נתונים, וכמובן אין אפשר לצרוב לאחר מכן על ה דיסק. בברכה, זיו.

ezaton

New member
הייתי בטוח

שיש צורבים שיודעים להטביע תמונה על הצד השני של הדיסק (זה שלא כותבים עליו...). אתה בטוח שזה ה"חידוש" הגדול? ובקשר לחשיבה, הכוונה היתה איך יראה הדסקטופ, לא איך יראה העולם...
אני אחזור על השאלה ששאלתי בתחילה. בתור אנשים שעובדים המון שעות עם מחשב, ומחזיקים עשרות חלונות פתוחים בכל זמן נתון (לפחות ככה אני...), איך ולאן הייתם רוצים שהדסקטופ יתפתח. נתתי את הקישור לעולם התלת-מימדי בתור דוגמא לכיוון אחד. אם תגיד לי שאתה חוזה עולם חד-מימדי, ותסביר למה לדעתך זה יהיה נוח, אני אשמח לשמוע גם.

שוּלה

New member
ראינו את זה לפני עשור! ע"ע VRML...

זוכרים את התוכנה משנת 2000 שהפכה את ה"דסקטופ" שלכם לסביבת VR תלת מימדית בתפאורה של בית (משרד, חדר משחקים, מגירות, מערכת סטריאו...)? ת'אמת, אם יהיה לי דסקטופ תלת מימדי, יהיה לי טיפה יותר נוח לארגן סביבה מרובת חלונות. יצוג תלת מימדי של FOLDERS יעזור לי להסביר לאבא שלי איפה נמצאים הקבצים שלו, משהו שלא נתפס אצלו מאז שנת 1983... אני רוצה מסך מגע, אני רוצה לשים את המסך בזוית של 35 מעלות על השולחן (אף אחד לא מחזיק עיתון או ספר במקביל לעיניים!) אני רוצה לחצנים על המסך (כדי להחליף DESKTOPs בלבד) או מסכונצ'יק חיצוני למסך שמוקדש לאדמיניסטרציה של הדסקטופ (רשימת חלונות פתוחים, איזה תפריט ניווט וזה) כדי להגביר יעילות של ה-GUI הייתי משאיר אותו הכי נקי מגימיקים. בכלל, מזמן טענתי שאת ה-GUI הבסיסי (ואולי גם המשרדי) צריך לשים בחומרה(!). למה אני (כלומר, ה-CPU שלי) צריך להתעסק עם GUI? לגבי הפרסומת של SUN: זה מזכיר מאד את ההודעות האלו בפורום שלך, של אנשים שבוחרים מערכת הפעלה לפי ה-THEME של הסקטופ. באמת. עד היום לא ראיתי השוואה פונקציונאלית עניינית אצל אנשים אלה. הדמו של ספריית הדיסקים היה פשוט ביזיון לכל איש GUI שמכבד את עצמו. להבדיל מה-VRML ודומיו, שהקדימו את זמנם, הגימיק הקלוש של סאן בטח יתפוס קצת יותר, בגלל שה-RAM וה-CPU נעשה יותר זול באופן ניכר בשנים האחרונות.

ezaton

New member
בפורום שלי?

מזותומרת? יש כמה חדשים שזה השיקול המרכזי אצלהם, אני מסכים, אבל להגיד שאצלי בפורום כולם בוחרים את ההפצה שלהם לפי צבע השמיים וכמות העננים זה טיעון מבוסס כמו הטיעון שלך. אנשים בוחרים את ההפצות שלהם לפי מה שנוח להם, ולמעשה, לפי כל שיקול שעולה על דעתם. אני אישית יודע, כמו רבים מחברי הפורום, שממשק גראפי אפשר להחליף בקלות, ולכל דבר, ושלכלי קונפיגורציה גראפיים אין המון משמעות, אלא לחדשים בתחום.

שוּלה

New member
התכוונתי רק לאנשים שבוחרים לפי צבע

כמו שציינת... לא ניסיתי ולא התכוונתי לזלזל בכל האנשים בפורום או במנהליו וסליחה אם לא הסברתי את עצמי כראוי...

ezaton

New member
שטויות. בקטנה.

תמיד יהיו אלו שיבחרו לפי צבע ומראה. בחלונות, בסופו של דבר, יש אפשרות אחת*, ואז להוסיף ולערוך אותה (themes). בלינוקס יש המון צורות ומראות לדסקטופ, ואין ספק שלחדשים (שלא מודעים ליכולת שלהם לשנות ולהחליף) זה חלק מהשיקול. *) יש יותר, אבל מאוד לא טריוויאלי להתקין ולעבוד עם זה.

למעלה