שאלה קצת קשה

ST

New member
אני לא יודעת על דברים ספציפיים../images/Emo29.gif

שהייתי עושה, וכבר אמרו פה די הרבה דברים שאני מניחה שהייתי עושה. אבל בבקשה, בערך כמו שגילת אמרה (ואולי עוד אנשים, לא זוכרת, מצטערת..) - אל תחכו ליום האחרון. מה שאתם יכולים לעשות היום - תעשו היום. גם אם זה נראה לפעמים קשה ולא שייך. להגיד לאנשים שאתם אוהבים אותם (עכשיו אני מדברת מניסיון, בערך) - זה ממש לא משהו לחכות איתו ליום האחרון של החיים שלכם... יש דברים שחבל, ואפילו אסור לדחות. נ"ב: נקודה למחשבה, בקשר ליום אחרון - סליחה על הפסימיות, אבל היום האחרון שלכם הוא לא בהכרח של האחרים. אל תפספסו הזדמנויות....

ת'אמת,

מאז ששאלת את השאלה- אני עדיין חושבת על תשובה...

tamarhp

New member
שאלה קשה מדי

אבל כל אדם צריך לחשוב שזה היום האחרון שלו, אז באמת הגיע הזמן שאני אחשוב על תשובה (ואתחיל ליישם אותה). זה לא שאני הולכת להיפרד מכם כל יום מחדש...

tiki tiki

New member
ת'אמת..

זו שאלה ממש קשה ונראה לי גם השאלה הראשונה שאני עונה עליה ממש ברצינות..חשבתי על זה מלא זמן.. בעיקרון- גילת צודקת, וכשהייתי יותר קטנה אז היה פעם אחת שנכנסתי לדיכאון רציני והיו לי סיוטים כל הזמן ותמיד בלילה הייתי חושבת על זה שיכול להיות שאני לא יקום ואז הייתי מבקשת סליחה מאחותי הקטנה..ואז שוב הייתי מתנהגת אליה מגעיל ושוב מבקשת סליחה..ושוב ושוב..וכשאני חושבת על זה עכשיו זה די מטומטם...אבל אני מניחה שאם זה ממש היה היום האחרון והייתי יודעת את זה בטוח הייתי מבקשת סליחה מילדה אחת (מי שיודע על זה לא להגיב) למרות שזה לא היה אשמתי, והייתי מסדרת את כל העניינים שיש לי עם כל מיני אנשים...עושה מין חשבון נפש..וזהו.. באמת נראה לי זאת הפעם הראשונה שעניתי ברצינות..

../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני דווקא חושבת שזה ממש לא מטומטם לבקש סליחה כל יום! קודם כל, מבחינה רגשית: מרגישים הרבה יותר טוב כשמבקשים סליחה!!!! דבר שני, מבחינה רוחנית - זה ממש סבבה! כל אדם צריך להיות מוכן נפשית שאולי זה היום האחרון. גם בקריאת שמע שעל המיטה יש וידוי, שאומרים סליחה על העוונות שעשיתי באותו היום. ומדוע לא??? הרי זה חסד מצד הקב"ה שהוא נותן לנו עוד יום לחיות! זה לא ברור מאליו בכלל! בגלל זה אומרים: "מודה אני לפניך.... שהחזרת בי נשמתי ב-ח-מ-ל-ה ר-ב-ה...". תחשבי על זה...

למעלה