המורה שלי
אני יכול לדבר רק על מי שאני מכיר, אז זה מה שאני יכול לומר על המורה שלי (דאן 9, 10 שנים תלמיד אישי של Taika Oyata, לשעבר אלוף ארה"ב בבוגו קומיטה משקל כבד, ראש שיטה...): 1. רוב התלמידים קוראים לו בשמו, דוד. החגורות השחורות שנמצאות כמו הרבה זמן קוראות לו sensei, אם כבר. באתר שלו הוא מופיע כ"מאסטר", אבל כתלמידו האישי אני יכול להעיד שהוא סולד מהכינוי. 2. למרות ש- Oyata אמר לו שהוא "מצטיין בהכל [קומיטה, קאטה, בונקאי, כלי נשק ובוגו קומיטה]" הוא מודע למגרעותיו - לדוגמא: הוא אומר שהוא לא טוב בקאטה, או: הוא יודע להשתמש בכל כלי הנשק שלנו אבל הוא מודה שהוא מצטיין בבו בלבד. 3. הוא שיכלל את אומנות הלחימה שלו לאחר שעלה לארץ (קנפו סיני שלמד לפני שפגש את Oyata עבר ייעול מאסיבי ונכנס לשיטה) אבל אם הוא רואה טכניקה טובה (של גדי סקורניק נגד אקדחים, לדוגמא) הוא לומד אותה ומלמד אותנו. הוא גם ממליץ לתלמידים ללמוד מתלמידים אחרים של Oyata ו- Odo, כי הוא לא זוכר הכל, או לא למד את כל הקאטה מהם (בעיקר כלי הנשק של Odo). 4. אנחנו גם חברים ב- World Martial Arts Society והולכים לסמינרים על מנת ללמד וללמוד. והוא חושב שיותר מורים ישראלים צריכים להתחבר לארגון הזה. אני באופן אישי לא אוהב את התואר "מאסטר", אז תגיד לי אתה עם הוא עונה לדרישות. בעז