שאלה קצת מצחיקה

MechTor

New member
שאלה קצת מצחיקה

עלולה להישמע מצחיקה בהתחלה, אבל זה משהו שמדובר לא בעט ומטריד גם לא מעט חיילים צעירים (אני באופן אישי מכיר לא מעט כאלה, גם אני מהם).
לממהרים שביננו:
האם קצונה משפיעה על התעסוקה?

וביותר פירוט:
האם תפקיד של קצין בצבא מהווה יתרון כלשהו בקבלה לעבודה?
לכאורה - זה יתרון "ניהולי" או פיקודי לא רע.
מצד שני, מה קורה כשמדובר ביחידה קטנה שבה אין הרבה תקנים לקצונה והרבה אנשים טובים מתפספסים?
מי אמר שיציאה לקורס קצינים אומרת שאותו אדם הוא אכן איכותי? הרי לא כתוב בתעודת שחרור אם היה קצין למופת או קצין שניצל את סמכותו לרעה.

אני מניח שזה גם תלוי לאן רוצים להתקבל - לתעשייה הביטחונית זה פלוס, לחברת היי טק שרוצה לייצא אפליקציות קצת פחות.

גרי רשף

New member
ברשותך ארחיב את השאלה

מי אמר שבוגר טכניון בהצטיינות יהיה טוב יותר מבעל תעודת בגרות או בוגר מכללה נידחת בציונים בינוניים?
מי אמר שמנהל מצטיין בחברת שיווק מוצרי קוסמטיקה יהיה גם מנהל מצטיין בחברת הייטק?
&nbsp
מדובר בסיכויים וסיכונים. אי אפשר לדעת כיצד פלוני יתמודד עם המשרה המוצעת לו, ובדרך כלל מנסים להתרשם מתיפקודו בעבר, מהישגיו האקדמיים, מחוות דעת במקומות קודמים, מנסיון נצבר וכו'. זה אינו מדע מדוייק.
קצין זו עוד אינדיקציה שניתן להתבסס עליה, לרוב לחיוב, אך מי יודע - אולי לעיתים דווקא לשלילה.
&nbsp
גילוי נאות: אני עצמי לא הייתי קצין, הצלחתי יפה מאוד בעשרות השנים שחלפו מאז השירות, ואני נוטה לכבר ולהעריך את מי שכן היה.

TrustMeEngineer

New member
מבחינה אובייקטיבית - כנראה שזה לא משנה לאף אחד...

מבחינה סובייקטיבית, יכול לראות שמראיין מסוים יראה את זה בחיוב (אולי כאלו שגם באו מרקע צבאי). רוב האנשים שיודעים מה זה קצונה של ג'ובניקים יודעים שאין בזה שום אינדיקציה ליכולת. להזיק זה בטוח לא יכול אבל לא הייתי יוצא לקצונה בשביל זה.
אולי זה שונה בחברות בטחוניות.

GuestOfHonor

New member
לאיזו מטרה?

אם אתה רוצה להיות מהנדס תוכנה, עדיף לך להמיר את השנה הנוספת של הקבע לשנת נסיון בעבודה אחרי התואר.

אם אתה מכוון בעתיד להיות מנהל, ואם תפקיד הקצונה יתן לך נסיון ניהולי משמעותי, אז זה כבר עניין אחר. אני חושב שיש ערך בלחוות אחריות, עצמאות ומנהיגות. העניין הוא ש - איך נגיד בעדינות - לא כל תפקיד קצונה יתן לך את זה.

מה התפקיד שמוצע לך, ומה השאיפות והיעדים שלך לאחרי השחרור?

BlackAdder1

New member
יש לי תחושה שיש יחסית הרבה קצינים (וספציפית קרביים) בתעשייה

למרות שלא השורה בקורות החיים היא הרלוונטית - התכונות והאופי הנדרשים על מנת להיות קצין טוב, עוזרות מאוד גם בתעשייה.

Cמן רשום

New member
קיימת דיעה כזאת בציבור

מוצדק או לא, עובדה שהרבה אנשים יתרשמו לטובה מרקע כקצין. כמובן שיקבל משקל משני אחרי הכישורים המקצועיים. רק בשביל זה לא חושב שכדאי ללכת לקורס קצינים, לא עד כדי כך חשוב.

user32

Well-known member
מנהל
נותן יתרון קל

יש מקומות שיתנו יותר משקל לקצונה, יש מקומות שפחות. זה בטח לא משהו מכריע (לפחות לא בדרגות הנמוכות) ובאופן כללי יש לזה משמעות לא גבוהה, במיוחד בתפקידים המקצועיים.
מטבע הדברים במקומות בטחוניים אני מאמין שיש לזה משקל יותר גבוה.

לא ציינת בכלל באיזה תחום ובאיזה תפקידים אתה מתעניין. מן הסתם יש הבדל גדול בין מועמד לתפקיד קב"ט לתפקיד מתכנת.

Ofek Malka

New member
אינני מקצוען בתחום מציאת עבודה. אבל..

אינני מקצוען בתחום מציאת עבודה אבל מספר דברים שאני מכיר הם
לעיתים בשונה מקצין שאינו קרבי, קצין לוחם לוקח אחריות על חיי אדם, כך שמספר שורות קוד לא אמורות להוות בעייה, הוא יודע דבר או שניים על יחסי-אנוש קרובים (גם בזמנים קשים), מכיר טוב מאוד עבודה בהיררכיה, ועומד אין ספור פעמים בדרישות גבוהות ובלו"זים צפופים.
האם יש אנשים מתאימים שאינם קצינים? מאמין שבוודאי.
האם שירות כקצין יכול לתת לך יתרון? אני חושב שמאוד תלוי במעסיק.

אני רק מקווה שבמידה ותצא לקצונה, הציטוט של "הייתי קצין" לא יהווה המניע שלך.

vinney

Well-known member
עוד כמה נקודות להוסיף

בשונה מקצין שאינו קרבי, קצין לוחם טוחן מילואים כמו כלב, ואם הוא לא בדרגה בינונית+ (סא"ל ומעלה) כנראה שלא תהיה לו הרבה השפעה על כמות הטחינה הזאת.
&nbsp
האם יש אנשים שטוחנים שאינם קצינים? בוודאי. האם שירות כקצין יכול להיות חסרון? אני חושב שמאוד תלוי במעסיק.
&nbsp
כמו שאתה רואה, זה די מתקזז. וכן, בניגוד לדעה הרווחת כאן בפורום, מעסיקים לא בדיוק אוהבים אנשים שטוחנים מילואים. זה עולה להם הרבה מאוד כסף.

user32

Well-known member
מנהל
הילה מוגזמת הרבה פעמים

רף הכניסה להפוך ללוחם ולהיות "אחראי על חיי אדם" הוא נמוך מאוד. למעשה כל דביל עם אינטלגנציה מינימלית יכול למצוא את עצמו עם נשק אחראי על חיי אדם. קצונה זה רף קצת יותר גבוה ולכן אולי מהווה שיקול כלשהו בקבלה לעבודה אבל גם במקרה הזה יש קצינים גרועים ובסוף דרגות לא מבטיחות שום דבר.

בסוף כל הפרטים בקו"ח זה עניין של סטטיסטיקה. נניח טייס קרב או בוגר תלפיות נותן וודאות גבוהה לגבי איכות המועמד כיוון שהם גברו על מאות מועמדים בתפקיד הצבאי שלהם והסינון שהצבא עושה במקרים האלה מתאים להרבה תפקידים באזרחות ואפשר לשער שיש להם תכונות מתאימות. קצין אפסנאות בחיל החימוש זה כנראה "טיפה" פחות יוקרתי ולוחם בתותחנים זה לא יותר מפרט שולי.

vinney

Well-known member
ת'אמת הייתי יותר מתרשם מקצין אפסנאות בחיל החימוש מטייס

כי ביננו,לקצין אפסנאות בחיל החימוש יש גיוון בעבודה עם אנשים, והרבה יותר סיבולת למשימות משעממות. מה שאני לא יכול להגיד על הרבה טייסים (לפחות מאלה שאני מכיר, בודדים ולא מדגם מייצג).

user32

Well-known member
מנהל
העניין הוא הסינון

טיסה על מטוס לכשעצמו לא מכשיר לשום עבודה בהי-טק וכנראה שגם קצין אפסנאות מלבד אולי קצת יחסי אנוש וניהול משימות.
ההנחה הסמויה היא שטייס קרב למשל נמנה עם האחוזון העליון. במה בדיוק? אפשר להתווכח על זה אבל המציאות מוכיחה (לפחות מנסיוני) שאלה סוג האנשים שאתה רוצה בצוות שלך.
יש דברים מסויימים שמעידים בוודאות גבוהה על אדם בעל איכויות גבוהות. בדרך כלל מדובר בהישג תחרותי שצריך לגבור על אחרים כדי להשיג אותו. זה יכול להיות תואר בהארוורד, כנפי טיסה, 800 בפסיכומטרי, תואר ראשון בכיתה י', 95 בטכניון, אלוף שחמט, אלה דברים שלא בהכרח מכשירים אותך למקצוע מסיים אבל הרבה פעמים מעידים שלפניך אדם עם איכויות ויכולות יוצאות דופן וכל הדוגמאות שהזכרתי הם מקרים אמיתיים שכולם הם אנשים שהייתי מגדיר במילה אחת: "תותחים".

vinney

Well-known member
אתה מפרט איכויות שלא בהכרח הייתי רוצה

תחרותיות, השיגיות, ויכולת עבודה עצמית גבוהה זה טוב ויפה. אבל יכולת לעבוד עם אנשים, להתמודד עם משימות משעממות, ולעבוד בצוות ולא לבד בקוקפיט זה חשוב לא פחות.
&nbsp
טייסים ספציפית, וסוג האנשים שתיארת באופן כללי, נמנים על קבוצה מאוד מסויימת עם תכונות מאוד מסויימות. אחת התכונות העיקריות שלהם: עובדים לבד. טייסים עובדים לבד. שחמטאים עובדים לבד. זה שמשיג 800 בפסיכומטרי - עובד לבד, כי אין לו עם מי. אלה אנשים שטובים למשימות מסויימות, אבל לא בהכרח למשימות של מתכנת גנרליסט.
&nbsp
אז השאלה היא מה אתה מחפש, ולפי זה תלך. כאמור, אני, למשימות שאני מוביל, לא הייתי רוצה לקבל טייס, הייתי מעדיף הרבה יותר חימושניק. אצלך יכול להיות שהמצב שונה, אבל זה משהו שמהוא מאוד תלוי משימה, ולרוב - עבודה בצוות ושיתוף פעולה עם אנשים אלה התכונות היותר נדרשות מיכולת אינטלגנציה יוצאות דופן וIQ פנומנלי.

Cמן רשום

New member
סתם אוף טופיק

היה לי פעם שכן שהיה אחד האנשים הכי מעצבנים שהכרתי. היה בטוח שהשמש זורחת לו מה@&$ והיה מתנהג כאילו הוא לבד בעולם.

ואגב מילה על טייסים, בניגוד לדיעה הרווחת, יש שם הרבה מאד עבודת צוות. גם עם הפקח על הקרקע וגם אם שאר חברי המבנה באוויר.

השותף שלי אוהב מאד לראות את זה בקורות חיים

ההחלטה הסופית היא מקצועית. הייתי אומר ככה: אם יש התלבטות בין שני מועמדים עם כישורים ורקורד מקצועי דומה, ואחד קצין, יהיה לו סיכוי יותר גבוה להתקבל.

למעלה