שאלה קצת מוזרה

PEARSON

New member
שאלה קצת מוזרה

מהו הגיל הממוצע שאנשים מתחילים לעשות (אם בכלל) תואר שני ?

deathcaster

New member
מממממממ

אם כבר אנו עוסקים בנתונים סטטיסטיים - למה קראת לעצמך בכינוי שהוא שמו של מקדם סטטיסטי שנוא על כל תלמיד סטטיסטיקה ?
ולשאלתך: אני מניח הנחות יסוד... 1. השאלה שלך נוגעת לסטודנטים לתר שני בישראל. 2. רוב האוכלוסייה בארץ משרתת בצבא. 3. רוב הסטודנטים לתואר ראשון מסיימים את התואר לאחר 3 שנים והנדסה 4 שנים ללא קורסים חוזרים. כך שהממוצע לסיום תואר ראשון הוא 3.5 שנים. 4. רוב הסטודנטים מתחילים ללמוד תואר ראשון או שנה לאחר השחרור או מיד לאחר השחרור כלומר - בממוצע חצי שנה לאחר השחרור. 5. רוב הסטודנטים מתחילים ללמוד תואר שני ישירות לאחר התואר הראשון. ועכשיו לחישוב: גיוס בגיל 18 שחרור - בגיל ממוצע של 21 (יש יותר בנים מבנות בצבא, ובל נשכח אוכלוסיית קבע לשנת ר') התחלת תואר ראשון בגיל 21.5 (ע"ב ההנחה הקודמת) סיום תואר ראשון לאחר 3.5 שנים (שוב, ע"ב ההנחה הקודמת) - בגיל 25. והרי לך הגיל הממוצע לאחר הערכה גסה שלי. כמובן שלא נלקחו אוכלוסיות שלא שירתו בצבא/שירות לאומי ולא אוכלוסיות שמתחילות תואר ראשון ו/או שני במקביל לעבודתם ללא קשר לשחרור מצה"ל. כמו כן לא נלקחו בחשבון אוכלוסיות שעושות תואר שני במסגרת הסבה מקצועית... טעות הדגימה המירבית עומדת על "אין לי מושג כמה אחוזים"

PEARSON

New member
תודה רבה !

אממ , אתה לומד סטטיסטיקה ? באמת יש מקדם כזה פירסון ??

רעוּת

New member
מה, אתה לא יודע מהזה פירסון? ../images/Emo6.gif

חשבתי שאתה קרוי על שמו
אכן מקדם מתאם שנוא
כבר עדיף ספירמן

FIFI1981

New member
למרות הניתוח המעניין

הגיל הממוצע של סטודנט לתואר ראשון הוא 23 דווקא ואם ניקח גברים בלבד אז הוא מטפס ליותר מ 24. אלה לא נתונים שאני מעריך אלא שקראתי. מן הסתם בגלל שהרבה משוחררים עובדים ונוסעים לטייל מיד אחרי השחרור ורק אז מתפנים ללימודים. כך, שממוצע הגיל לתואר שני אמור לעמוד על לא פחות מ 27-8, וגם זאת בהנחה שרוב הסטודנטים ממשיכים לתואר שני מיד אחרי הראשון וזה ממש לא בהכרח ככה. רוב הסטודנטים לתואר שני שאני מכיר (למרות שאני זה לא מדגם מייצג...) נעים סביב הגיל הזה.

PEARSON

New member
תודה רבה על התשובה ועוד שאלה קטנה

האם יש משמעות בשוק העבודה לסטודנט שסיים תואר שני עם תיזה או בלי תיזה ..? כלומר האם יש עדיפות משמעותית על פני חברו ?

erananderson

New member
בשוק העבודה פחות

אבל אם כבר משקיעים בתואר שני, כדאי לעשות עם תזה כי תזה היא תנאי להמשך לימודים, ותמיד כדאי להשאיר את האופציה פתוחה. מלבד זאת, צריך לזכור שבסופו של דבר האדם שמקבל אותך לעבודה עשוי להכיר את המשמעת של תואר שני עם תזה. אם הוא אכן אקמאי שמכיר - הוא ידע שתואר עם תזה הוא משמעותי יותר. אני בעד תזה

למרות שאם לא עושים תואר שני עם תזה

ובעתיד רוצים להמשיך הלאה, ישנה אפשרות להמשיך רק צריך להשלים כמה קורסים. ככה שהדלת לא סגורה כולה. חוץ מזה, מי הבנאדם שמוכן ללמוד כל החיים שלו רק במוסד אקדמי, מבלי לקיים חיים אחרים משלו ולעבוד כמו שצריך?

lirlurim

New member
מה? מה ז"א?

שני דברים: א. לא רק צריך להשלים קורסים אלא צריך לעשות תזה! ישנן מספר תוכניות שבהן אפשר לשלב את התזה עם הדיסרטציה אבל עדיין נדרש מהסטודנט לעשות עבודה עצמאית שאינה הדיסרטציה. כך שבין כ וכה צריך להשלים את התזה. אני חושב שיותר קל לעשות אותה כחלק מהתואר השני מאשר לחזור לזה ולהשלים אותה מאוחר יותר... ב. מה פשר המשפט "מי מוכן ללמוד כל החיים שלו מבלי לקיים חיים אחרים משלו ולעבוד כמו שצריך?" שמעת, נאמר, על מרצים ואנשי אקדמיה? זאת העבודה שלהם והיא לא סותרת חיים אחרים. אפילו קצת להיפך, לאנשי אקדמיה יש הרבה יותר מקום לחיים אחרים מאשר יש לעובדי היי-טק למשל. שלא יעבדו עליך.

deathcaster

New member
ממממממממממממממממ

"לא רק צריך להשלים קורסים אלא צריך לעשות תזה! " - מצטער, יש חוגים שתצטרך להשלים עוד קורסים.

lirlurim

New member
נו?

אז? לא רק = גם, אבל לא רק. כלומר - גם להשלים קורסים וגם להשלים תזה...

דיברתי בזמנו

עם מזכירת החוג לתואר שני והיא אמרה לי שגם אם אבחר ללכת ללמוד תואר שני ללא תזה וארצה אח"כ להשלים לתזה, לא תהיה בעיה. מי שחושב להצשיך לדוקטורט אז תזה היא אחלה דבר לעשות. במיוחד אם אתה טוב בכתיבת עבודות, אבל אם אין לך זמן וראש לזה ואתה צריך גם לשלב עבודה עם זה אז אפשר לעשות תואר שני ללא תזה.לפי מה שאני רואה את החיים האקדמאיים מלא משימות, הרצאות, מאמרים וכולי, אין זמן לנשום. אישית, אני לא יכולה לראות את עצמי ממשיכה ללמוד עוד 4-5 שנים. מתישהו נמאס ורוצים חיים מלבד הלימודים ולעבוד במשרה מלאה.

lirlurim

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

שצריך להשלים את התזה אח"כ ולא מספיק רק להשלים קורסים... אכן, כל אחד והעדפותיו. אם החיים האקדמיים הם לא בשבילך, זה ממש בסדר

סבבה.

אם יש לך זמן ואת הכסף וראש מתאים ללימודים אינסופיים (למרות שיש לזה מתישהו סוף
) סבבה מבחינתך. אני רק רוצה להוציא את התואר השני וזהו, אין לי שום תכנון להיות מרצה באוניברסיטה או במכללה זו או אחרת.

FIFI1981

New member
תלוי בתחום הלימוד

אם אתה חושב על להישאר באקדמיה, מובן שאתה חייב ללמוד מסלול עם תיזה. ברוב מקצועות הרוח והחברה אתה תתקשה למצוא עבודה מחוץ לאקדמיה עם או בלי תיזה. במקצועות הריאליים יותר לא תמיד יש תיזה וגם אם יש את המעסיק היא פחות מעניינת אלא יותר חשובות לו היכולות שלך ויש עוד כמה דרכים לבדוק אותן חוץ מתיזה. זאת על בסיס נסיון עם יותר ממעסיק אחד או שניים.

erananderson

New member
מסכים

אם משתחררים בגיל ממוצע של 21, תחילת הלימודים לא תהיה לרוב בגיל 21.5. מחצית מהמשתחררים מאבדים את שנת הלימודים בגלל תאריך שחרור שלא מאפשר להתכונן ולהירשם בזמן. בנוסף, לוקח זמן לעשות פסיכומטרי וזאת בלי לדבר על הטיול שהרבה מאוד ישראלים עושים (ואני בכלל לא מדבר על אלה שעובדים חצי שנה או שנה כדי שיהיה כסף להוציא בטיול...). אצלי, מרבית החבר'ה הם אכן בני 28 ויש לא מעט מעל 30...

deathcaster

New member
לא לבוא אליי בטענות ../images/Emo13.gif

ההסבר שלך הוא לא "למרות הניתוח המעניין" שלי,,, מה שעשיתי זו סתם הערכה גסה

למעלה