שאלה קצת מוזרה אבל,

edden7

New member
שאלה קצת מוזרה אבל,

מה אתם חושבים על הדיבוב של משי קליינשטין? בפלונטר ובעוד כמה סרטים...
אני פשוט אוהבת איך שהיא שרה,שמעתי אותה בכמה שירים אחרים (לא של דיסני) ופשוט התהפנטתי
מישהו ביוטיוב אמר לי שהיא לא עשתה את רפונזל טוב כל כך.......
אני לא יודעת למה אבל בפלונטר לא שמעו את הקול שלה כמו שהוא באמת,כי הקול האמיתי שלה זה משהו לא מהעולם הזה,הנה דוגמא:
http://www.youtube.com/watch?v=eTXEYcob4M4
זה שיר פחות מוכר אבל גם טוב)
מה אתם אומרים?

ואוו, אממ...

אני אנסח את הדיעה שלי בצורה עדינה. מבטיחה.

לי הרגיש שהדיבוב של רפונזל עצמה היה... *מחפשת מילים*
הוא הרגיש לי... אממ... הוא הרגיש לי כמו פאנדאב לא מוצלח.
[אני מצטערת, כן? באמת! אבל זו דעתי]

הרגשתי שהמון תגובות והמון רפליקות של משי היו אנמיות לחלוטין.
פשוט ככה. עכשיו, לא יודעת מה באמת היה שם, אבל אני די בטוחה
שישבו איתה לפחווות פעמיים על כל רפליקה כזו עד שהחליטו
"טוב, זה בסדר"... וזה עדיין לא נשמע היה לי בסדר.
רחוק מזה, למען האמת.
אז בעניין הדיבוב - אני בהחלט, אבל בהחלט נוטה להסכים עם מי שדיבר
איתך אז ביוטיוב.

בעניין השירה - אני חושבת שהיא שרה בתור רפונזל בצורה יוצאת מן הכלל! יש לה אחלה ניגון בקול שמתלבש על הדמות בצורה מקסימה.
מן ניגון טינייג'י, חמוד, עדין ושובב בו זמנית. אני אוהבת אותה בקטעי השירה של רפונזל מאוד!

לא יודעת בנוגע לשיר ששלחת לי, שם היא [הרבה] פחות מצאה-חן
בעיניי, אבל בשורה התחתונה - אני אוהבת את קטעי השירה שלה ב"רפונזל" וכל הכבוד לה עליהם!

edden7

New member
אז ככה-דבר ראשון-אני סולחת לך.

בקשר לדיבוב,אני חושבת שכל הסרט דובב לא בצורה הכי מוצלחת שיש,אבל לא ראיתי בעיה ספציפית אצלה.
בנוגע לשירה-כמוך אבהתי אותה מאווווווד בפלונטר אבל לפי דעתי יש שירים שמחמיאים לה יותר-כמו זה ששלחתי,אבל העיקר שאת אוהבת איך שהיא שרה:)
דרך אגב,ההוא מיוטיוב הגיב על קטע שירה שלה מסדרה של בת הים הקטנה(שבכלל לא ידעתי שהיא קיימת.....)
אני חושבת שמשי עולה על ריטה ורמי ביחד.יש לה קול מאוד מאוד מיוחד,קול פעמונים כזה.נראה לי שעד עכשיו בחיי שמעתי רק 2 קולות כאלה,שלה ושל מישהי מביה"ס.

Hawkgirl

New member
אררר....

אני די(מאוד) ממורמרת על הדיבוב בפלונטר.. אז סליחה מראש אם התגובה שלי תשמע כועסת~

אבל את הדיבוב בפלונטר - אני לא סובלת.
ישבתי *וניסיתי* לצפות בסרט, עד שחטפתי ת'עצבים ומחקתי אותו לעזאזל מהמחשב.

ספציפית לגבי רפונזל - אני לא אוהבת את הקול של משי... הוא מטריד אותי...
הוא יותר מדי גבוהה על סף התינוקי לטעמי.
בעניין המשחק - אני פשוט מסכימה עם מה שבאני אמרה בנוגע לזה...
המשחק זה לא הדבר שבולט בדיוק בסרט בגרסא העברית, בואי נאמר ככה... =_=;

בעניין השירה.... אני אפילו יותר ביקורתית....
לא אהבתי גם את השירה... היא פשוט נשמעה לי חובבנית ברמות..
הרגש לא עבר אלי... ועוד כמה דברים קטנים בשירה עצמה שהפכו את כל העסק לבעיה אחת גדול... S:

גם השיר שהבאת לא קנה אותי... וגם בו יש את הדברים הקטנים המרגיזים בשירה שלה שאני לא אוהבת...
הלחן בו הוא זה שעובד - לא השירה(אפילו העיבוד לא מעניין... =__=; ).
אבל העובדה שהשיר הזה מציג בעינייך את משי בצורה טובה יותר, מוכיחה שלא כל אחד מסוגל לצאת מהמסגרת שאליה הוא רגיל ולתת מעצמו משו אחר.

Hawkgirl

New member
גדולה**

בעעע... נו...
ואם יש עוד טעויות תבינו לבד =_=;
לא ישנתי ממש בלילה..... =___=;

edden7

New member
לגבי הדיבוב,

אני יכולה להסכים שהוא לא היה משהו,אבל צריך לומר שלדעתי הדיבוב בסרטים התדרדר בכלל בשנים האחרונות ואני חושבת שיש לזה קשר לרמת האנימציה הגבוהה. הוכחה לכך היא הסרט הנסיכה והצפרדע שיצא לפני כמה שנים והוא היה מצוייר ולפי דעתי הדיבוב שם היה מצויין.-יותר קשה למצוא מילים מתאימות כשתנועת השפתיים מדוייקת כל כך ,אולי זה ייאש אותם .חוץ מזה פעם הדיבור היה הרבה יותר נכון,אולפני הדיבוב הרשו לעצמם לדבב בשפה תקינה וגבוהה אבל עכשיו הם כנראה מנסים להתחבר לצופים הקטנים שלא בראש שלהם לשמוע עברית יפה אז הם מרשים לעצמם להכניס כל מני מילים לא קשורות לכלום (שמתי לב לדוגמא שיש להם נטייה להכניס את המילים "פה","כאן" במקומות תקועים,ואם תשימו לב יש גם קטע שאימא שלה אומרת "די כבר!"-זה היה ממש ממש מוזר.....ולא מתאים)
בקשר לשירה,אני ממש אהבתי איך שהיא שרה,וכמו שאמרתי הקול שלה פשוט ממכר. בנוגע לרגש בשיר-אני לא כל כך יודעת להבחין אם מישהו מכניס רגש או לא ,אבל אני דווקא חושבת שבשיר שהבאתי היא כן הכניסה רגש.
אבל שוב,כול אחד והטעם שלו,למרות שאני חייבת לציין שוב שאני לא ממש מבינה את הטעם שלך-אבל על טעם וריח אין להתווכח:)

barak97

New member
אה.. לא מדויק

בסרטים ישנים יותר פחות הקפידו על הליפס, ובשנים האחרונות יש יותר הקפדה על זה.
לכן לפעמים משפטים מתורגמים בצורה קצת מוזרה, ונוספות מילים שנשמעות קצת מאולצות.
השאלה "האם זה שווה את זה" היא לדיון אחר, אבל אם היה יותר זמן לעבוד על התרגום - אני בטוח שהיו מוצאים פתרונות טובים יותר. בסופו של דבר זה הכל עניין של חשיבה

edden7

New member
אה..

אני לא חושבת שפעם היה להם פחות חשוב הליפסטינג מאשר היום-אני פשוט חושבת שפעם זו לא הייתה כזאת בעיה להתאים מילים לשפתיים כמו שזו בעיה היום(הייתה בעיה אבל לא כ"כ גדולה כמו היום) כיוון שבסרטים המצוירים התזוזה של השפתיים פחות בוררה וראלית מאשר בממוחשב ולכן פעם היה להם יותר קל למצוא מילים שגם יתאימו לטקסט,גם ישמעו נורמאלי וגם יתאימו לשפתיים. אני חס וחלילה לא אומרת שיש איזושהיא עצלנות כאן,להיפך אני אומרת שזו עובדה שלסרטים עכשיו יותר קשה למצוא מילים וזה גם פוגע במשחק ובאמינות כי כשאתה אומר משפט שתקועה בו מילה לא ממש הגיונית -הרבה יותר קשה לשחק את זה. והאולפנים גם משקיעים יותר זמן בלתרגם ולכן ,כמו שאמרת,יש פחות זמן להשקיע בדיבוב עצמו. בקיצור-לפי דעתי זו בעיה של טכנולוגיה....

Hawkgirl

New member
לא מסכימה...

אם התרגום רע, אין סיבה שהשחקן שמקבל את הטקסט לא ידע לשחק...
שחקן צריך לדעת להעביר טקסט בכל צורה שהוא רשום...
אני טוענת שבין אם הטקסט היה רשום עם המון סלנג, או בצורה ילדותית, או בצורה דרמטית - שום דבר במשחק שם לא עבד, כך שזה לא קשור לאופן בו הטקסט היה רשום...
אז האשמה(לדעת) ממש לא נופלת על המתרגם(למרות שהתרגום בעיניי היה סביר+...)

וחוץ מזה.. אין שום דבר פסול שמתאימים ת'תרגומים לסלנג של היום.
זה ליטרלי מגעיל אותי כשיש סדרות שהשפה בהם היא תנכית... זה פשוט נשמע לי לא קשור.
ולהתאים ת'תרגומים לשפה של היום יכול להיות נהדר אם עובדים בצורה נכונה..
ודוגמא נהדרת היא התוכנית הזו... רגיולר שואוו..? איך קוראים לזה.. S:
יש בסדרה לא מעט סלנג וזה פשוט מעולה, מאוד מתאים גם מן הסתם לאווירה בתוכנית, וזה פשוט נעשה בצורה נכונה~!
אם יודעים להכניס את זה במקומות הנכונים, ולא בגלל ש"יואוו, זה מאגניב, בואו נרשום את זה!!!11", זה יעבוד~

אז מן הסתם שבפלונטר זה לא יהיה באותה הרמה, אבל כן, להכניס סלנג במקומות הנכונים כדי שבדיחות מהמקור למשל יעברו, או דברים אחרים - למה לא?
השאיפה ללכת קדימה, לא לחזור אחורה...

ועוד משו...
אין לזה קשר לסוג האנימציה...
גם באנימציה קלאסית יש ליפסינק, והאמריקקים הם חולי ליפסינק, אז גם שם תמצאי תנועות שפתיים מדוייקות עם לשון שממוקמת בהתאם להברה שהדמות אומרת~
לעיתים זה פחות מורגש מאשר אנימציית תלת - אבל זה עדיין שם, וגם בסרטים/סדרות כאלו מתרגמים בהתאם לליפס...
וגם פה, דוגמא נהדרת לדעתי היא מגה-מוח...!
הדיבוב בסרט מעולה לדעתי, וככה גם התרגום~!
סו.... זה ממש לא קשור לסוג האנימציה בסרטים...

Hawkgirl

New member
אגב, אם אפשר לבקש משו ממך... S:

יהיה נחמד אם תוכלי אולי.. לחלק לפסקאות או קצת לרדת בשורות בסוף משפט או משו בתגובות שלך לול~
זה ממש יקל לקרוא אותן, ויותר נעים בעיניים XD

edden7

New member
את מחזירה אותי לימים האפלים

של מטלת הכתיבה בפסיכומטרי-אבל אין בעיה:)
ברור שהייתה בעיה עם תנועות השפתיים בעבר,
אבל אני עדיין חושבת שזה היה הרבה פחות מדויק,
בצורה משמעותית.

אין ספק שיש סרטים עם אנימציה שיצאו טוב,
אני לא אומרת שצריך לחזור לדיבוב בדיבור של פעם (למרות שלי אישית זה לא יפריע),אלא להכניס משפטים יותר הגיוניים . אפשר ומומלץ ,להכניס סלנג,אין לי בעיה שיאמרו "יו אחי! מה נשמע?" בסרטים מסוימים,אבל אני חושבת שיש סרטים (כמו פלונטר) שזה פשוט לא נשמע לי במקום כ"כ,
זה לא נשמע לי טבעי .......
לדוגמא כשאימא של רפונזל אמרה "יש הנודניק עזב", לא יודעת זה פשוט לא היה נשמע לי מתאים במיוחד....

יש גם משפטים שהבעיה שלהם היא לא סלנג אלא פשוט משפט מוזר כזה....לא יודעת איך להסביר את זה.....

בקשר למשחק-אני דווקא כן חושבת שזו טיפל'ה בעיה לשחק דמות שאומרת משפטים לא כ"כ הגיוניים,אבל יכול להיות שזה קושי שלי.

נ.ב אהבתי את הדוגמא של מגה מוח-זה סרט שמדובב מעולה.

נ.ב.ב
איך הרווחים?

Hawkgirl

New member
כמו שאמרתי...

גם התרגום בפלונטר הוא לא בדיוק הצלחה מסחררת לדעתי..
כן, יש שמה הרבה דחיפות של מילים לא קשורות כדי למלא חורים, אבל זו כבר בעיית תרגום~
והאמת שגם אין לי דוגמא למקרה דומה לזה מסרט אחר, כי במקרים אחרים נדמה לי שעבודת התרגום הייתה טובה~

וחוץ מזה, יש לי גם תחושה שהמשחק הלא טוב גם כן נובע מזה שלוקחים פשוט סלבס מכל תחום ולא פשוט שחקנים... זו גם אופציה~

לול, והריווח טוב יותר 3:

edden7

New member
עוד משהו,

אני לא חושבת שבחרו את משי לדבב כי היא "בת של",
(אני לא יודעת אם כתבת את זה עליה,אבל אם כבר הזכרת...)
דבר ראשון היא לא כל כך מוכרת אם בכלל ,

ודבר שני זה שהם לא יצאו בפרסומים שהיא מדבבת שם,ואם ככה -מה יצא להם מזה שבחרו "ידוען".

ודבר הכי חשוב-אני חושבת שהקול שלה התאים מאוד לרפונזל ושברוב הקטעים היא עשתה את זה טוב.

YoakeChan

New member
מסכימה ולא מסכימה

אני דווקא מאוד אוהבת את הדיבוב העברי.
הוא אחד הטובים ששמעתי בסרט שדובב בישראל לאחרונה!

אני כן מסכימה עם רותם שיש משהו בדיבוב ובשירה שהוא קצת... בוסרי?
חובבני משהו...
יש בזה קסם מסוים, אבל לא בהכרח מתאים לדיבוב בסרט.

לעומת זאת,
אני חושבת שהקול של משי דווקא מאוד מתאים לרפונזל!
וכשראיתי את הסרט היא באמת נשמעת קצת מוזר בהתחלה,
אבל זה מאוד מתאים לדמות.
למישהי שלא ממש יודעת מה היא עושה, ולא עזבה מעולם את הבית
ואת אמא שלה ולא פגשה בני אדם אחרים, זה חמוד לדעתי :)

סוף חפירה,
מסך.

amityosovich

New member
לדעתי...

התרגום בפלונטר היה סבבה לגמרי. ממש נהניתי מהתרגום. אני בעד להכניס סלנג וממש צחקתי כשפלין אומר "השיער כולו אשכרה זורח".
זה מתאים לדמות שלו לדבר ככה...זה מתאים לליפס וזה מצחיק...

מה שכן, זה בהחלט נכון שבסרטים של פעם פחות שמו לב לזה. דוגמא טובה לזה היא מלך האריות. הדמויות שם עושות O ובעברית בכלל לא שמו לב לזה. (וזה הדבר הכי בולט שיכול להיות בנוגע להתאמה לליפס...זה כאילו...בסיסי כזה...)

לגבי הדיבוב של משי...היא זמרת, ופחות מדבבת. היא די חדשה בתחום (שנתיים או משהו כזה) ורואים את זה עליה. היא גם לא מתעסקת בזה כל הזמן אז שנתיים שלה זה לא כמו שנתיים ניסיון של מדבב פעיל. היא זמרת מצויינת לדעתי, ואהבתי את השירה שלה, אבל מבחינת הדיבוב...פחות...וזה טבעי
אם היו לוקחים מדבבת מנוסה, זה היה יוצא מן הסתם טוב יותר. דוגמא לכך, בשרק למשל שלקחו רק מדבבים לסרט והוא מדובב מצויין לטעמי. אני אהבתי מאוד את עמי בסרט, ואת מיכאל עינב על פלין חיבבתי פלוס...הקול שלו היה קצת גבוה מידי אבל הוא מדבב ורואים את זה...

porky169

New member
משי ממש לא חדשה בדיבוב

היא מדבבת כבר מעל 10 שנים, בעיקר לערוץ הופ.

למעלה