שאלה קצת כבדה: אבל מה המשמעות שלכם בחיים?

לעומק

Well-known member
למה? זה וזה הנחיות של האלוקים מסיני
זה חפירה ארוכה.
אבל לדעתי לא בטוח שהיה מעמד הר סיני.
וגם הבנתי שיש רמבמסטים שחושבים כמוני.

אניוואי, היום מטריד אותי מה המטרה ששווה לחיות לפיהם.
רוחניות?
זה לפעמים מרגיש לי דמיונות.

ולצבור נכסים.
זה מיותר.

השאלה מה גורם לכם להנות מהחיים

לעומק

Well-known member
זה חפירה ארוכה.

רוחניות?

ולצבור נכסים.
זה מיותר.

אולי המטרה להנות מהרגע.
אבלללל. סתם מעניין אם יש איזשהי נטרה גדולה מהחיים

marabo

Well-known member
זה חפירה ארוכה.
וגם הבנתי שיש רמבמסטים שחושבים כמוני
אין דבר כזה
אלו עקרונות ח ט בעקרי האמונה של הרמב״ם
ח] אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁכָּל הַתּורָה הַמְּצוּיָה עַתָּה בְיָדֵינוּ הִיא הַנְּתוּנָה לְמשֶׁה רַבֵּנוּ עָלָיו הַשָּׁלום.

ט] אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁזּאת הַתּורָה לא תְהֵא מֻחְלֶפֶת וְלא תְהֵא תורָה אַחֶרֶת מֵאֵת הַבּורֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמו.
רוחניות?
המטרה היא התורה והמצוות
ולצבור נכסים.
זה מיותר.
אלא אם אתה עושה בהם מעשי חסד ותרומות.
מי אמר שבאנו לכאן להנות?

לעומק

Well-known member
אין דבר כזה
ח] אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁכָּל הַתּורָה הַמְּצוּיָה עַתָּה בְיָדֵינוּ הִיא הַנְּתוּנָה לְמשֶׁה רַבֵּנוּ עָלָיו הַשָּׁלום.

ט] אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁזּאת הַתּורָה לא תְהֵא מֻחְלֶפֶת וְלא תְהֵא תורָה אַחֶרֶת מֵאֵת הַבּורֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמו.

המטרה היא התורה והמצוות

מי אמר שבאנו לכאן להנות?
זו השאלה...
אם באנו להנות.

איך אתם ממשים את ההנאה שלכם מהחים.

כי אני נהנה חצי.
ורוצה ללמוד אם יש מישהו שממש נהנה

אין דבר כזה

אתה מאמין גם בפיית השיניים?
המטרה היא התורה והמצוות
תנחומיי הכנים |סיוע|
זאת לא מטרתם, לא באתי לשרת את העולם, אלא להנות ממשאביו ולתרום לפיתוחו לדורות הבאים.
מי אמר שבאנו לכאן להנות?
מה אכפת לי, מי אמר, אכפת לי אני ומשפחתי וכל יקיריי.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש כאן לא מעט חברים שנוהגים לצטט את הרמב"ם לאחרונה (מזכיר את החילונים הרבים שמצטטים את פרופ' ישעיהו לייבוביץ בענייני דת :)), אבל ספק אם הם באמת מבינים את הרמב"ם. לחלופין ספק אם הם מבינים את העולם התורני ואת התייחסותו לרמב"ם, או לאישיות תורניות בכלל (למשל שלא כל דבר שנאמר ע"י אישיות תורנית כזאת או אחרת, בכירה ככל שתהיה, בהכרח נפסק להלכה והתקבל בעולם התורני וכדו').

אני לא יודע מה עמדת הרמב"ם ביחס למעמד סיני, אבל בכללי, לא הייתי ממהר לקנות את כל מי שמאן דהוא כתב בעניין.

לעומק

Well-known member
יש כאן לא מעט חברים שנוהגים לצטט את הרמב"ם לאחרונה (מזכיר את החילונים הרבים שמצטטים את פרופ' ישעיהו לייבוביץ בענייני דת :)), אבל ספק אם הם באמת מבינים את הרמב"ם. לחלופין ספק אם הם מבינים את העולם התורני ואת התייחסותו לרמב"ם, או לאישיות תורניות בכלל (למשל שלא כל דבר שנאמר ע"י אישיות תורנית כזאת או אחרת, בכירה ככל שתהיה, בהכרח נפסק להלכה והתקבל בעולם התורני וכדו').

אני לא יודע מה עמדת הרמב"ם ביחס למעמד סיני, אבל בכללי, לא הייתי ממהר לקנות את כל מי שמאן דהוא כתב בעניין.
כן זה מחלוקת.
אבל אמרתי לך פעם.
יש איזה פרופסור שלום צדיק.
שככה הוא מבין את הרמבם. זה נקרא פרשנות רדיקלית.
והוא מביא עוד כמה 'רבנים' שככה קוראים את הרמבם

Harrington

Well-known member
מנהל
כן זה מחלוקת.
אבל אמרתי לך פעם.
יש איזה פרופסור שלום צדיק.
שככה הוא מבין את הרמבם. זה נקרא פרשנות רדיקלית.
והוא מביא עוד כמה 'רבנים' שככה קוראים את הרמבם
כל אחד ופרשנותו. אבל... זאת לא חוכמה גדולה למצוא מישהו שיפרשן משהו באופן רדיקלי. השאלה מה מטרתך, אם זה דיון ענייני בדברים מסוימים, תצטרך להימנע מלהתבסס על פרשנות רדיקלית*. אם זה סתם דיון לא רציני ולא ענייני, אפשר ללכת לכל קיצון שרוצים ולהתדיין בכיף.

* "להתבסס" במובן של להתבסס על זה נטו, לראות בזה את חזות הכל משל היו דברי 'תורה מסיני'. לא במובן שהס מלהזכיר או להביא את הדברים חלילה.

לעומק

Well-known member
כל אחד ופרשנותו. אבל... זאת לא חוכמה גדולה למצוא מישהו שיפרשן משהו באופן רדיקלי. השאלה מה מטרתך, אם זה דיון ענייני בדברים מסוימים, תצטרך להימנע מלהתבסס על פרשנות רדיקלית*. אם זה סתם דיון לא רציני ולא ענייני, אפשר ללכת לכל קיצון שרוצים ולהתדיין בכיף.

* "להתבסס" במובן של להתבסס על זה נטו, לראות בזה את חזות הכל משל היו דברי 'תורה מסיני'. לא במובן שהס מלהזכיר או להביא את הדברים חלילה.
יש 3 פרשנויות למורה נבוכים.
ופרשנות רדיקלית זה כמו הפרופסור הזה..

אבל סתם מעניין אותי מטרות של אנשים בחיים.
ואיך הם נהנים מזה

Harrington

Well-known member
מנהל
יש 3 פרשנויות למורה נבוכים.
או יותר :cool:.
ופרשנות רדיקלית זה כמו הפרופסור הזה..
כאמור, שיהיה לו לבריאות. לא התעמקתי בדבריו אבל כמו בכל פרשנות, אם היא אכן מתבססת על הדברים שהיא מתיימרת להתבסס עליהם*, היא לגיטימית בדיוק כמו כל פרשנות אחרת.
אבל סתם מעניין אותי מטרות של אנשים בחיים.
ואיך הם נהנים מזה
בכיף. שאלה בהחלט מעניינת ופתח לדיון שיכול להיות מרתק. אני לא זה שהכנסתי פרשנות רדיקלית של מאן דהוא או דברי אישיות תורנית כלשהי לשיח או לדברי :).

* בניגוד למשל לפרשנות רפורמית או ליברלית (במובן של תנועות/זרמים/דתות אלו, לא במובן הפשוט של המושג) על תורת ישראל.

לעומק

Well-known member
אתה באמת מאמין בקיום אֵל מופשט, אימטריאלי לחלוטין, אשר חרף אימטריאליותו נטען כי ברא חומר (matter) וחיים, אך אינו נתן לגלוי באמצעי כלשהו?
יש לי איזה כמה הוכחות לכך.

מה שאני חושב זה
שגם אם תניח מפץ גדול.
אז לוגית הזמן-מרחב צריך להיות טיפה קודם ליצירת החומר.
ויצירת חומר מכלום מחייבת יוצר.

אממ.. חוצמזה, החוויות שאדם חווה (נשמה) לא מובנים בלי איזשהי נשמה או משהו מעבר.
כאילו הבעיה הפסיכופיזית.
זה לא אומר בורא אבל זה אומר לי שיש משהו רוחני בעולם הזה

eקא זו או

Well-known member
לעומק -
ניסוח השאלה בעייתי, גם ההסבר בעייתי.
ניסוח השאלה מברר מהי המשמעות שלי, כסובייקט, בחיים, ברצף החיים. ולא, שאלה טיפוסית יותר, שעפ"י השרשור מתבררת כשאלה האמיתית: איזו משמעות יש לחיי?
התיקון שלך ממיר משמעות ב"השגה של משהו בחיים".
הניסוח הזה מצמצם כמעט עד לאפס מחשבה רחבה יותר.
מה אני רוצה להשיג?
למות ללא מחלה ארוכה ובשינה.

למעלה