שאלה קצרה:

neko

New member
אתה לא סומך על ההגיון.

ההגיון שולל קיומו של כח עליון, וכמו כן מחייב אותך לקבל את המצאת היהדות בסביבות 900 לפנה"ס או לאחר מכן. אם אינך מסכים, אתה אינך אדם רציונלי\הגיוני. נקודה.

Pure logic

New member
אה... אבל מה אם הן לא קרו?

מה אם הכל המצאה? למעשה הטענה החזקה ביותר לקיומו של אלוהים היא התנ"ך. עכשיו כל מה שאתם צריכים לעשות זה להוכיח שהתנ"ך נכון.... בלי להסתמך על התנ"ך כמובן....

Moridin

New member
ועם זאת, לא ענית לטענותי

מדהים, לא? אני כמעט בהלם. זה הרי מעולם לא קרה לפני כן, אז איך יתכן שזה פתאום יקרה עכשיו?

אם תגדיר אלוהים

אז תגיע די מהר (אני מקווה) למסקנה שאו שלא יתכן שיש אלוהים, או שאם הוא קיים, אז הוא חסר משמעות מבחינתנו, כי לא ניתן לומר על שום תופעה בוודאות סבירה - "זה מאלוהים".

Brusi

New member
אני יודע שאין

ותאמין לי שחשבתי על הנושא מספיק. אבל זו לא השאלה.

alonfr

New member
ברוסי היקר יש אמרה שאומרת ..

שדבר הוא נכון עד שהוכחת שהוא לא נכון תחשוב על זה

Brusi

New member
חשבתי, ויש לי תשובה נהדרת.

אני אומר לך שאני קוסם כל יכול, ושאני אהפוך אותך לצפרדע, אם לא תאכל במבה תוך עשר דקות. נכון שלא רצת לאכול במבה? והרי למה שלא תרוץ? לא תוכל להוכיח כי הדבר לא נכון (לפחות לא בעשר דקות הקרובות). מכאן נובע שאני אהפוך אותך לצפרדע. אבל למה באמת לא רצת? כי ידעת שזה לא הגיוני. כי הבנת שהסיכוי שאני באמת כזה קוסם הוא כזה כזה קטן, ככה שלא שווה לך לרוץ ולאכול במבה. וככה אני חושב על אלוהים. אני לא מתכחש לעובדה שהוא קיים - אני פשוט לא מסכים לעובדה שאסור לי לאכול לחמניות בפסח, או לסוע בשבת. כי הסיכוי שאלוהים קיים הוא כל כך קטן (לפי הערכתי), ככה שאני יכול לקחת עוד ביס מהשרימפ שלי בלב שלם. הבנת?

qet1

New member
הגישה המדעית אומרת

ששום דבר לא נכון עד שלא הוכחת אותו.

qet1

New member
ישנם שתי דרכי הוכחה

1.הדרך הלוגית. 2.הדרך האמפירית(ניסויית). כל דבר הוא לא נכון עד שלא הוכחת אותו באחת משתי הדרכים האלה. כל דבר הוא לא נכון ברגע שהוכיחו שהוא לא נכון באחת משתי הדרכים האלה.

Pure logic

New member
הדרך היחידה להוכיח משהו.

היא לפסול את כל האפשרויות האחרות. מכיוון שיש אינסוף אפשרויות, אי אפשר להוכיח כלום - תצטרכו לחיות בתאוריה או באשליות.

Pure logic

New member
מאחת ההודעות שלי....

מה לעשות המדע של היום מקבל את העובדה שאי אפשר להוכיח תאוריות. זה אחד הדברים שמפחידים מאוד את האנשים הדתיים.... תחשוב על זה. אם תצליח למצוא משהו שאתה יכול להוכיח בצורה חד משמעית ואתה בטוח לחלוטין שהוא נכון וגם תוכל להוכיח אותו חד משמעית לאחרים, תודיע לי ואני אשמח להראות לך איפה טעית.

Governor

New member
יש הוכחות בלוגיקה, ובענפים מסוימים

של מתמטיקה, אולם אין להן שום קשר לחקירת עולם המציאות... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

למעלה