שאלה לכולכם
אם לא בדק, הבעלות תהיה כפופה למשכנתא... עכשיו לגבי שתי עיסקאות סותרות. הרי מובן לי שאם המוכר שאינו רשום מתחייב פעמיים להמחות את זכותו החוזית לקבל מהבעלים זכות בנכס מקרקעין לשני אנשים, אז נמצאים בחוק המחאת חיובים וכשהמחאותיהם לא הושלמו אז בסעיף 12 לחוק המיטלטלין. אבל אם הוא (המוכר הבלתי רשום שיש לו בעצמו רק זכות אובליגטורית כלפי הבעלים החייב לו) נתן לאחד מהם התחייבות להעביר רישום במקרקעין (להבדיל מהעברת הבעלות על זכותו החוזית כלפי בעל הנכס הרשום), ולשני המוכר נתן התחייבות להמחות את זכותו (כך שיבוא בנעליו כלפי הבעלים הרשום), אז במקרה כזה נכון שאין עסקאות נוגדות (לא על פי סעיף 12, ולא על פי סעיף 9 לחוק המקרקעין וגם לא על פי סעיף 4 לחוק המחאת חיובים) ? פשוט הבוקר חשבתי על השאלה הזאת ונדמה לי שאני בטוחה שאין כאן עיסקאות נוגדות. ושוב פעם אתאר את הסיטואציה אליה אני מתכוונת. אני מתכוונת לסיטואציה שבה א' הוא הבעלים הרשום והוא התחייב להעביר ל ב' את הרישום בטאבו. ב' הוא בעל זכות אובליגטורית בנכס, והוא מתחייב להעביר זכויות בנכס לשני אנשים (לתת ל ג', אבל גם לתת ל ד'). רק שההבדל הוא ש ג' קיבל התחייבות להיכנס בנעלי ב' (המחאה), ואילו ד' קיבל התחייבות לקבל את הרישום בטאבו. גם ג' וגם ד' קיבלו את ההתחייבות האלה בנכס מ ב' שהוא (ב') לא רשום אלא כאמור בעל זכות אובליגטורית (נושה) כלפי א' (החייב שהינו הבעלים הרשום בטאבו בנכס). לדעתי, אין עסקאות נוגדות בין ג' לבין ד'. מה דעתכם ?