שאלה קלילה בחשמל

שאלה קלילה בחשמל

נתונות שתי קליפות כדוריות מוליכות עם מרכז משותף (בתמונה) הקליפה הפנימית היא בעלת מטען של 2q- והקליפה הגדולה בעלת מטען של 3q+ האם המטען הכולל בשטח הפנימי של הקליפה הקטנה הוא אפס? האם השדה ב r<a הוא אפס? האם המטען הכולל בשטח הפנימי של הקליפה הגדולה הוא 5q- ? האם המטען הכולל בשטח החיצוני של הקליפה הקטנה הוא 2q- ? האם השדה ב r>d הוא אפס? האם המטען הכולל בשטח החיצוני של הקליפה הגדולה הוא 1q+ ? הדבר היחיד שנדמה לי שאני יודעת , הוא שהשדה מחוץ לקליפה החיצונית הוא לא אפס. אני אבודה. אשמח מאוד מאוד לעזרה..

yoni162

New member
בקווים כלליים

כי זו שאלה ארוכה..הסעיפים הם יותר בגדר שאלות כלליות, משמע אם לימדו את החומר הזה בכיתה, את אמורה לדעת את זה. אין פה חישוב (בינתיים). "האם המטען הכולל בשטח הפנימי של הקליפה הקטנה הוא אפס?" - כן, כי בגוף מוליך המטען מצטבר על שפות המוליך, מוכיחים את זה עם חוק גאוס לפי הטענה שהשדה בתוך מוליך הוא 0, מה שמוביל לתשובה לשאלה הבאה. "האם השדה ב r<a הוא אפס?" - כן, כי מדובר בקליפה מוליכה. "האם השדה ב r>d הוא אפס?" - לא, כבר ענית..כי מחוץ לכל הקליפות אפשר להתייחס לכל המערכת כמטען מקודתי בעל מטען כולל של Q, ולכן השדה מחוץ לקליפות הוא kq/r^2. בנוגע לחישוב המטען על כל אחת מהקליפות, מצוייר.

yoni162

New member
*נקודתי*

ד"א, מה שאמרתי בנוגע להצטברות המטען על קליפת המוליך הקטנה, זה שהמטען מצטבר על שפות המוליך זה ברור, אבל צריך להדגיש שזו השפה החיצונית (שוב, לפי חוק גאוס).

../images/Emo26.gif

תודה רבה על העזרה ועל ההסברים... המרצה הרבה פעמים משמיט פרטים שנראים לו כמובנים מאליהם, ושוכח שבשביל אנשים שלא שמעו על זה מעולם זה לא כ"כ אינטואיטיבי (במיוחד לא לכורדים כמוני
) אז שוב תודה, ויש לך שם יפה (קראנו ככה לאחיין שלי)

yoni162

New member
על לא דבר

קצת קשה לפתור שאלות בלי לדעת את הרקע התיאורטי, אפילו קצת חסר טעם אם תשאלי אותי. אם זה באמת המצב הייתי ממליץ לך לקרוא קצת בעצמך.

למעלה