שאלה קלה בכלכלה

דלעת1

New member
שאלה קלה בכלכלה

איך מקובל לתרגם value, cost, payoff בהקשרים של כלכלה?

דלעת1

New member
בקשר לpayoff

בהקשר של מה שאני מתרגם הוא יכול להיות שלילי. האם זה מתאים לתרגם 'תשואה'? ותודה על התשובה..

Scarlight

New member
אני לא יודע אם תשואה מתאים כאן

אבל בהקשר שלילי, payoff הוא גם שוחד. מצד שני, זה לא ממש קשור לכלכלה.

דלעת1

New member
גם ההקשר לא ממש כלכלי

מדובר בהשאלה של מודל כלכלי (מתורת המשחקים) להסבר התנהגויות אבולוציוניות. לכן אני מחפש מונחים כלכליים, ומאחר של'רווח' או 'תגמול' יש בדרך כלל אסוציאציות חיוביות, חשבתי שאולי תשואה יתאים. ובאותו הקשר- אתה חושב שאפשר לתרגם value כ'שווי'? (ההקשר הוא של רווח חיובי). פשוט נראה לי יותר מתאים מ'ערך'.

Scarlight

New member
value יכול להיות שווי, בהחלט.

לגבי payoff, אולי אפשר תשואה. אני מציע שתחכה לתשובה נוספת

יפתח ב

New member
בהקשר של תורת המשחקים,

אם אני לא טועה (למדתי אותה, אבל עברו כמה שנים) מדברים בעברית על תשלומים, גם אם לא מדובר בכסף וגם אם מדובר בתגמול שלילי. בכל מקרה אפשר להריץ חיפוש על חומר תורת-משחקי בגוגל; כל תיאור סטנדרטי של "משחק" במובן של תורת המשחקים צריך לכלול אפיון של ה"פייאופס".

יפתח ב

New member
יש אישור (לתקינות הזיכרון שלי):

הנה שתי דוגמאות שליקטתי מחומר שקוטלג בגוגל: "מצב זה הנו שיווי משקל נאש אולם אינו שיווי משקל פרפקטי שכן מצב ההענשה (D,D) אינו שיווי משקל נאש: לשחקן 1 כדאי לסטות ל- C ולהבטיח לעצמו תשלום של לפחות 2 במקום תשלום של 1. במלים אחרות, האיום להעניש על ידי מעבר ל- (D,D) אינו קרדיבילי". ומשהו שחסום להעתקה והדבקה, מתוך מבחן בקורס בבר אילן: http://faculty.biu.ac.il/~milchti/courses/introduction_exams.pdf

דלעת1

New member
תודה רבה!

והאם יש מינוח טכני לcost וvalue בהקשר של תורת המשחקים?

דלעת1

New member
תודה, ועוד שאלה

escalated fight- האם גם זה מונח בתורת המשחקים? ראיתי בלינק ששלחת שיש 'מלחמת התשה', וזה יכול להתאים, אז תהיתי..

דלעת1

New member
אני יודע

שescalate זה להסלים..אני פשוט תוהה אם זה מהווה מונח בתורת המשחקים. אבל תודה

יפתח ב

New member
טוב, הסתקרנתי ובדקתי

אז ככה: ישנו דגם מסוים של משחק שנקרא "הנץ והיונה". שני "שחקנים", במובן של תורת המשחקים, רוצים לזכות במשאב ששווה להם V. הם יכולים לבחור באחת משתי אסטרטגיות פעולה: אחת היא להתחלק עם השחקן השני, בהנחה שהוא מוכן להתחלק. השניה היא "ללכת על הכל" ולהסתכן במאבק. בגרסה הפשוטה של המשחק הם לא יודעים מראש מה האחר יבחר. עכשיו יכולות להיות שלוש אפשרויות: 1. אחד מהם ישחק "יונה" והשני "נץ". ה"נץ" יזכה ב-V, ה"יונה" ב-0 (בגרסה הזאת מי שהחליט לשחק יונה לא מתחיל פתאום להיאבק אחרי שגילה שהאחר נץ). 2. שניהם ישחקו יונה: הם יתחלקו במשאב, וכל אחד יזכה בחצי ממנו, 0.5V. 3. [ כ א ן המושג שלך נכנס] שניהם בוחרים לשחק "נץ". במקרה המצער הזה, כל אחד זוכה בחצי מהשלל - 0.5V - אבל יש לו גם עלויות שנובעות מה"אסקלייטד פייט", כלומר הוא מחשיב את עצם המאבק כתגמול שלילי. לכן הוא לא מקבל בסוף 0.5V, כמו באפשרות הראשונה, אלא את התשלום שמתקבל מהפחתת עלות ה"אסקלייטד פייט" עבורו מ-0.5V. תרגום? מצאתי טקסט שתיאר את המשחק בעברית כך: "נץ מחריף את המאבק". אולי מתאים לכתוב "מאבק מוחרף", או באמת פשוט "הסלמה", כמו ב-"C מציין את עלויות הסלמת המאבק לכל אחד מהשחקנים".

דלעת1

New member
תודה../images/Emo13.gif

בדיוק על זה מדבר המאמר שאני מתרגם..(הנץ והיונה). ממש תודה על הטרחה הרבה..

דלעת1

New member
../images/Emo26.gifעוד שתי שאלות

deposit eggs (מדובר על דגים, שלא דוגרים על הביצים). האם לדעתכם אפשר לתרגם פשוט 'להטיל', או שצריך למצוא פועל אחר? ובאותו הקשר- מדובר על דגים שמקימים לעצמם breeding territory. איך אפשר לתרגם את המונח לדעתכם? אני חשבתי על 'מתחם התרבות' או 'מתחם גידול', אבל יש לי הרגשה שאפשר למצוא פתרון טוב יותר..

דלעת1

New member
לא מתאים

משתי סיבות: א) הזכר מקים את המתחם. ב)מדובר בדגים מטילי ביצים, לא משריצים.. אבל תודה

למעלה